Vivo και όχι Samsung το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα

vivo samsung in-screen sensor, Vivo και όχι Samsung το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα

H Synaptics ανακοίνωσε πολύ πρόσφατα τον πρώτο in-screen αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη και δεν απαιτεί την παρουσία κεντρικού κουμπιού ή στην πλάτη.

Η εταιρεία επεσήμανε ότι ένας από τους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones θα ενσωματώσει τον νέο αισθητήρα στο κινητό του από το 2018 και φυσικά στο μυαλό όλων ήρθε η Samsung, που ακούγεται από πέρυσι ότι προσπαθεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα το τι θα κάνει η Samsung, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι η πρώτη που θα φέρει in-screen αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε smartphone. Την πρωτιά θα πάρει η κινέζικη Vivo σύμφωνα με τις πληροφορίες που παίρνουμε από το Forbes και τον δημοσιογράφο Patrick Moorhead, που πήρε στα χέρια του ένα pre-production κομμάτι από Vivo smartphone.

vivo samsung in-screen sensor, Vivo και όχι Samsung το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα

H Vivo μπορεί να μην είναι γνωστή σε πολλούς όσον αφορά στην δυτική αγορά, αλλά είναι μεγάλο όνομα στην Ασία, ανήκει στην BBK Electronics, που έχει επίσης Oppo και OnePlus.

Ο νέος σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων ονομάζεται Clear ID FS9500, έχει σχεδιαστεί για smartphones 18:9 και 20:9. Με λίγα λόγια, είναι μια μικρή συσκευή CMOS που βρίσκεται κάτω από μια οθόνη AMOLED. Για να λειτουργήσει, πρέπει το δάχτυλο να φωτίζεται, έτσι ώστε ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων να μπορεί να διαβάσει τις αντανακλάσεις της σάρωσης δακτύλων. Επομένως, ένα μέρος της οθόνης πρέπει να ανάψει και στη συνέχεια ο αναγνώστης των δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα συλλάβει την αντανάκλαση μεταξύ των AMOLED pixels. Η Synaptics λέει ότι ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι πολύ οικονομικός, καταναλώνοντας μόνο 80mA ισχύος. Το setup χρησιμοποιεί επίσης το ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο στο τηλέφωνο και άλλους αισθητήρες για να γνωρίζει πότε πρέπει να ενεργοποιηθεί ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και να ανάψει το κατάλληλο μέρος της οθόνης.

vivo samsung in-screen sensor, Vivo και όχι Samsung το πρώτο κινητό με in-screen αισθητήρα

Η συνολική διαδικασία διαρκεί μόλις 0.7 δευτερόλεπτα, όχι τόσο γρήγορα όσο τα 0,2 δευτερόλεπτα που συνήθως αναφέρονται για τους “παραδοσιακούς” σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα, όμως ξεπερνά την αναγνώριση προσώπου που κατά μέσο όρο χρειάζεται 1.4 δευτερόλεπτα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Vivo First 2K screen First 1.8 aperture First Face unlock

Αγγελος

Το ειχε ανακοινωσει απο τον αυγουστο αυτο η vivo αλλα τι να το κανεις αν η συνολικη υλοποιηση του κινητου δε θα ειναι κατι φοβερο.θα ειναι μεγαλο φαουλ της samsung παντως αν δε το βαλει στο s9 μαζι με τη νεα καμερα με το διαφραγμα 1.4.

Giorgosgek

Το περιμεναμε απο Κινα , οχι απο samsung , ουτε καν συντομα . Ουτε απο apple που “δεν το σκεφτηκε ποτε”….

tatakis

καλα απο apple δεν περιμενεις τιποτα. μονο μετα απο 3-4 χρονια ακολουθεί τους αλλους. Δεν νομιζω να το βαλει η samsung στο s8 ηδη απο καποια λικς δειχνουν τον αισθητήρα παλι πισω. Ελπιζω να ειμαι λαθος.

tatakis

στο s9 συγγνώμη

One

Μπραβο στη Vivo! To θεμα ομως ειναι να εχει ακριβεια.

Smith

Συμφωνώ, η Apple θα το βάλει μετά από 3-4 χρόνια θα του βάλει fancy όνομα τύπου magic middle finger sensor ξέρω γω και θα το πουλήσει για καινοτομία κλασικά.

Chris _BMW

@tatakis

Απλα να σου θυμίσω πως τον αισθητήρα με τη μορφή που προφανώς έχεις στο τηλ σου η Apple τον έφερε …
Για να μην μιλήσω για 64Bit αρχιτεκτονική ,για ψηφιακές βοηθούς , για αισθητήρες πίεσης ,για κάρτες γραφικών κτλ
Έλεος επιτέλους με αυτήν την Apple κανένας δεν είπε οτι μονο αυτή καινοτομεί , όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους άλλος σε έναν τομέα π.χ Samsung σε οθόνες άλλος σε άλλον …
Έλεος με αυτήν την εμπάθεια βαρέθηκα να διαβάζω ανακρίβειες κ μ**** ιες….
Και που σαι .. εδω θα είμαστε κ θα το δεις οτι κ ο μελλοντικός τρόπος ξεκλειδωματος με τη μορφή που θα τον χρησιμοποιείς τα επόμενα χρονια θα έχει τις βάσεις του στο Face ID …

Nio

Ο καλύτερος τρόπος ξεκλειδωματος είναι double tap.

alex

Εγώ ακόμα πάντως ακόμα με κουμπί το ξεκλειδώνω το S8+, ούτε με face unlock, ούτε iris scanner, ούτε αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων..

NikosAr

Από μια ανακοίνωση … έως την υλοποίηση

tatakis

μα face ID εχουν τα αντροιντ χρονια τωρα. ελεος. και αναγνώστη ίριδας και προσώπου. σορυ φιλε αλλα η απλα παντα ακολουθει. η μονη καινοτομία που εκανε ηταν οταν εβγαλε το πρωτο iphone.

Darth

@Αγγελος τι να το κάνεις 1,4 όταν ο φακός παραμένει μικρός…….

Αγγελος

Darth δε σε καταλαβαινω…το 1.4 ειναι ενα stop προς τα κατω που σημαινει διπλασιο φως απο τη προηγουμενη διαβαθμιση του διαφραγματος!δηλαδη απλα τελειο και θα κανει μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα των φωτογραφιων.τα mp ως γνωστον δε κανουν καμια μεγαλη διαφορα καθως δε θελουμε να εκτυπωνουμε αφισες αλλα απλα να εχουμε λεπτομερεια.για το φακο δε μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα σε ενα κινητο αυτο ειναι δεδομενο απλα πας και παιρνεις μια dslr αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Darth

@Αγγελος απο ένα σημείο και μετά αν το διάφραγμα δεν συνδυάζεται με μεγαλύτερο φακο δεν εχει σημασία + θέλουμε μεγαλύτερα pixels στον αισθητήρα και οχι μεγαλύτερο διάφραγμα και μείωση τον pixels (προφανώς δεν μηλαω για mp της συσκευης)

όταν λεω φακός μιλάω για οπτικά μερη της συσκευής αν είχαμε οπτικά μεροι από nokia 808 πχ με σημερινούς σενσορες και διαφράγματα κλπ θα ειχαμε το τελειο φοτοκινιτο……….. εμ δεν παιζει να γίνει γιατί θα ειναι χοντρή η συσκευή

Gvirginia

@Darth

Αυτή η “λεπτολατρεία” έχει κρατήσει πίσω τις συσκευές. Λες και 3-5 χιλιοστά πάχος θα έκαναν δύσχρηστη τη συσκευή….

Darth

@Gvirginia δυστυχώς πολύς κόσμος θέλει design alla Κόσμημα και όχι δυνατότητες (στα χαρτιά μονο για να νιώσουν καλά ψυχολογικά)

Αγγελος

Ξαναλεω κι εγω θα ηθελα το κινητο να βγαζει φωτογραφιες σαν dslr και να κανει καρδιογραφημα και οχι απλα να μετραει παλμους και κορεσμο οξυγονου στο αιμα αλλα δε γινεται.οι φωτογραφιες των κινητων εχουν φτασει σε φοβερο επιπεδο και καθε βημα προς τη βελτιωση τους χωρις αυτο να σημαινει ολικο ανασχεδιασμο της συσκευης απλα για να μπει ενας μεγαλυτερος φακος στη καμερα ειναι ευπροσδεκτος.τωρα αν καποιος εκανε το κινητο διπλασιο για να κανει τη φωτογραφια 10% καλυτερη νομιζω αποτελει εξαιρεση στο καταναλωτικο κοινο και αποτελει ενα μικρο ποσοστο κοσμου που καλα θα κανει να κουβαλαει μια φωτογραφικη μηχανη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.