Vivo X50 Pro: Έτσι λειτουργεί η πρώτη κάμερα smartphone με micro gimbal stabilization

Vivo X50 Pro, Vivo X50 Pro: Έτσι λειτουργεί η πρώτη κάμερα smartphone με micro gimbal stabilization

Η Vivo θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου το νέο της smartphone Vivo X50 Pro, το οποίο θα είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο στον κόσμο με micro gimbal στον κύριο αισθητήρα, που στοχεύει στη βελτίωση του OIS.

Πως λειτουργεί η πρώτη gimbal κάμερα σε smartphone

Την τεχνολογία που χρησιμοποιεί το Vivo X50 Pro την είχαμε δει στο Apex 2020 Concept, νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, θα κάνει το ντεμπούτο της με το επόμενο smartphone της εταιρείας, τον επόμενο μήνα. Τώρα, η κατασκευάστρια παρουσίασε το πώς λειτουργεί το micro gimbal και την ανατομία της κάμερας. Επίσης, διέρρευσαν πολλά προωθητικά βίντεο, τα οποία έχουμε βάλει στο τέλος του άρθρου.

Ο micro gimbal μηχανισμός του Vivo X50 Pro έχει ένα μαγνητικό πλαίσιο το οποίο ελέγχεται από voice coils. Επίσης, υπάρχει ένας βραχίονας ανάρτησης που συνδέεται στη βάση με διπλά ρουλεμάν. Η διάταξη επιτρέπει γωνίες κλίσης στους άξονες Χ και Y έως και 3 μοίρες, που σύμφωνα με την εταιρεία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από του παραδοσιακού OIS.

Για να μειώσει οποιαδήποτε ένταση από την περιστροφή κατά την σταθεροποίηση, η εταιρεία έχει επεκτείνει και διπλώσει το ribbon του αισθητήρα σε σχήμα διπλού S. Έτσι, η μονάδα καταλαμβάνει επιπλέον χώρο, αλλά η Vivo λέει ότι κατάφερε να διατηρήσει το πάχος στα 4,5 χιλιοστά.

Vivo X50 Pro, Vivo X50 Pro: Έτσι λειτουργεί η πρώτη κάμερα smartphone με micro gimbal stabilization

Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει και ένα teaser βίντεο το οποίο δείχνει την εκπληκτική σταθεροποίηση που προσφέρει το micro gimbal που διαθέτει η κάμερα του Vivo X50 Pro. Επίσης, αποκαλύπτει τις εντυπωσιακές επιδόσεις της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι το Vivo X50 Pro θα έχει εξαιρετικά μεγάλο αισθητήρα στην κύρια κάμερα με εστιακό μήκος 16-135mm που θα υποστηρίζει 5x οπτικό ζουμ και 10x ψηφιακό ζουμ. Επίσης, αναμένεται το smartphone να έχει την ικανότητα κίνησης 360 μοιρών και τεχνολογία anti-shake.

Αν και η εταιρεία παρουσίασε αναλυτικά το micro gimbal και το module του Vivo X50 Pro, δεν έχει αποκαλύψει τίποτα για τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων καμερών. Όπως και να έχει, θα μάθουμε περισσότερα την 1η Ιουνίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του smartphone.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Νομίζω ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Αξίζει. Καλή σκέψη το micro gimbal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: “Έσπασε” το AnTuTu με τον Snapdragon 8 Gen 3

H σειρά vivo X Fold 3, η οποία περιλαμβάνει τα vivo X Fold 3 και vivo X Fold 3 Pro, αναμένεται παρουσιαστούν αυτόν τον μήνα στην Κίνα.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Έρχεται με επίπεδη οθόνη, επίπεδο πλαίσιο και νέο χρώμα

Το vivo X100 έγινε διαθέσιμο στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και η εταιρεία ετοιμάζει τώρα μια μικρή ανανέωση του μοντέλου.