Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

To πρώτο smartphone με οθόνη ανάλυσης QHD (Quad HD) 1440×2560 pixel είναι το Vivo Xplay3S (6″) και κυκλοφορεί σε μερικές μέρες στην αγορά της Κίνας. Κάποιοι πρώτοι τυχεροί το έχουν ήδη στα χέρια τους και έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές και τις κόντρες με οθόνες άλλων μοντέλων smartphones. Συγκεκριμένα το βάζουν πλάι-πλάι με τα Samsung Galaxy Note 3 και iPhone 5s.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν προορίζονται για να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα, δίνουν όμως μια καλή γεύση για αυτό που έρχεται και περιμένουμε από εταιρείες όπως οι Sony, LG και Samsung.

Πως βλέπετε το νέο trend στις οθόνες; Θα αποτελέσει κριτήριο αγοράς για ένα από τα επόμενα smartphone σας;

Vivo Xplay3S reviews, Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

Vivo Xplay3S reviews, Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

Vivo Xplay3S reviews, Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

Vivo Xplay3S reviews, Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

Vivo Xplay3S reviews, Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Εχει κ πιο υπερτονισμενα χρωματα κ καλυτερη ευκρινεια.. Και πιο φυσικα ταυτοχρονα…..!!!!

karkavelas

Τα χρώματα δείχνουν καλύτερα, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με την ανάλυση της οθόνης.
Σε τέτοιες ίντσες δεν πρόκειται να δεις διάφορα ανάλυσης.
Μπορούσαν απλά να βελτιώσουν τις υπάρχων full hd οθόνες ώστε να αποδίδουν καλύτερα και πιο αξιόπιστα χρώματα και να έχουν μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας, παρα να βάλλουν qhd.

KostasB

Πάντως έχω την εντύπωση πως αυτό δεν είναι το μέγιστο της φωτεινότητας του Note. Για τα άλλα 2 δεν ξέρω.

Darth

Ναι οθόνη είναι καλύτερη άλλα όχι λόγω ανάλυσης προφανώς…
Είπαμε μπεε αλλά όχι τόσο

kostas

Νοτε 3 καλλίτερο τα άλλα δεν πιάνουν μπάζα μπροστά του.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ 32

μόνο το iphone 5s ξεχωρίζει…τα άλλα δύο είτε είναι full hd είτε q hd είναι πλαστικά σκουπίδια και ειδικά το note 3 που λαγκάρει χειρότερα και από κινέζικα κινητά..

kostas

Άρχισαν να τσιμπάνε τα ψάρια ;)φίλε το μπρελόκ που λέγεται I phone που φτιάχνεται ξέρεις η νομίζεις ότι το φέρνουν απ τον κρηπτονα..

chris

τελικά αν είσαι ιψώνιο … Άντε καλό Ιούνιο και βλέπουμε και ίσως η apple φτάσει τις εξελίξεις . Όσο για τις οθόνες ωραία φαίνεται του vivo. Ειδικά στην αντανάκλαση μου αρέσει πιο πολύ και από τα 3

Μανος

Ποσο μου αρεσει που τα apple fanboys κλαινε π τα ακουμπανε καλα για να ειναι 2οι!

Darth

Καλά έχουμε καταντήσει για κλάματα…. Ένας από εδώ τσιρίζει note super (applesung και plastic man fab) ο άλλος από εδώ τσιρίζει για το iPhone και δεν βλέπει τπτ μπροστά του…
Μα πόσο ποια…..

Darth

Και ναι από θέμα οθόνη πάει vivo μετά iPhone και μετά το note και τυφλός μπορεί να το δει.. Και όπως είπαμε δεν είναι λόγο υψηλής ανάλυσης αλλά λόγο καλής οθόνης

Γιαννης

Μερικοί εδώ μέσα είστε τόσο κομπλεξικοί που κάθεστε και τρώγεστε για το ποια εταιρία “σας τα παίρνει” καλύτερα. Πρόβατα!

Sot11

Νομίζω ειναι υπερβολικά ολα αυτα, προσωπικά είμαι ικανοποιημένος και με μια hd, και του iPhone βασικά δεν με χαλάει καλή ειναι.

stamatis21

Ετσι αρχισαμε θα γελασω πολυ.αλλα παρα πολυ.γιατι βλεπετε μονο ενα μικρο δειγμα απο 2κ κ λετε οκ κ τετοια.οταν παρουσιαστουν κ αλλα κινητα κ δειτε τις δινατοτητες της οθονης οπως ξαναειπα θα τριβετε τα ματια σας κ θα λετε ουαου τι οθοναρα κ διαφορα κ φυσικα πανε οι fhd κ ολοι με 2κ θασαστε.κ εγω φυσικα.αλλα εγω ποτε δενεκραξα που το κανουν αυτο.ενω πολλοι απο εσας σε ενα παλιοτερο αρθρο κρινατε κ λεγατε οτι δεν γουσταρετε γιατι βγαζουν τετοιες οι εταιριες κ μια 720p καλα ειμαι κ τετοιες βλακειες.κ.τωρα ηρθε το νινο με ενα απλο δειγμα κ δεν ξερετε τι να πειτε κ λετε ιστοριες για αγριους.δεν πειραζει εγω απο δω κ περα θα γελαω κ θα κραζω οποιον βλεπω να λεει απο εδω κ περα οτι οι 2κ ειναι σουπερ οθονες.μεγαλο κραξιμο γιατι ετσι θελετε εξυπνακιδες.οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.τωρα θα δειτε πως βγαινει αληθινη η παροιμια

Sot11

Stamatis21 μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα έτσι…. Συγνώμη που δεν σου πήραμε και την άδεια για να πούμε την άποψη μας…

Δημήτρης Μ

Μη λέμε οτι θέλουμε.φυσικά και η ανάλυση παίζει τον ρόλο της στην ποιότητα απεικόνισης.απλα όχι από μονη της.οι διάφορες που βλέπουμε Εδω είναι λόγω ppi και τεχνολογίας οθονης.το iphone Σε 4αρα θ οθόνη έχει χωρέσει 326 ppi σε σχέση με το note Που έχει λίγο περισσότερα σε 5.7 ίντσες και με πάρα μα παρα πολύ λιγότερα subpixels λόγω pentile.δηλαδή λιγότερο crisp οθόνη και με πολύ χειρότερο βάθος πεδίου.ευτυχώς το τέλειο μαύρο που έχει τη σώζει λίγο την κατάσταση στο τελευταίο.για vivo δε θέλω να πω τίποτα.απλά προσκυναω

Γιαννης

Σταμάτη απλά η Ελλάδα είναι η χώρα των κόμπλεξ και της φιγούρας. Αν δεν έχεις i-phone ή samsung δεν ανήκεις στους “δήθεν” και δεν είσαι in. Να θυμήσω σε όλους ότι το huawei ascend p6 ψηφίστηκε ως το καλύτερο προϊόν τεχνολογίας για το 2013-2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι κάποιο samsung ή i-phone.

Spirosad

Wow!! Δεν μπορώ να δω τον ήλιο στο Vivo! :p

theo

εγώ βλέπω 3 οθόνες τελείως μάπα. μια είναι η οθόνη, αυτή του 3310/3330. δεν έχω ακούσει ούτε και ένα παράπονο τόσα χρόνια…

Nio

Η αναλυση δεν παιζει ρολο. Το ακουσαμε κ αυτο.
Λοιπον μολις το βγαλει η samsung κ η apple θα ναι τελειο ε???? Α ρε γατακια ο Κινεζος σας αφησε πισω…. Και που ‘στε ακομα……….

Makis

5S ξύλο σε όλα. 2η, 3η, 4η και 5η φώτο. Έχω android :))

Darth

@Nio οταν τα ppo ξεπερνάνε τα 400+ ναι δεν παίζει ρόλο τι ανάλυση θα έχεις σε μια 5 6 ιντσών οθόνη ειτε full hd είδε 2k είτε 4κ από ένα σημείο και μετά απλός δεν βλέπεις……….
άλλο από 720 στα 1080 όπου μπαμ κάνει στο μάτι……… αλλά όταν ppi πάνε στο θεό ουσιαστικά δεν τα βλέπεις

stamatis21

Sot11 οχι φιλε μου δεν ειμαι κομπλεξικος ουτε αφερω το δικαιωμα να πει καποιος την γνωμη του.αντιθετως οι αποψεις ειναι για να σε βαζουν σε σκεψεις.αλλα αλλο η γνωμη κ αλλο το κραξιμο οτι δεν χρειαζονται οι 2κ κ τι βλακειες κανουν οι εταιρειες κ θα πατωσουν κ αποψεις του τυπου εγω ειμαι καλα με 720p.οχι φιλε μου εγω θα δεχομουν την αποψη ας βγει πρωτα κ μετα να κρινω.οχι ακομα δεν παρουσιαστηκε σαν τεχνολογια βγηκαν ολοι κ ειπαν τι αχριστο ειναι αυτα κ τετοια.κ θες να σου θυμησω το αρθρο για να δεις αποψεις;αυτο με εξωργησε κ τα λεω αυτα.γιατι του χρονου ολοι μα ολοι θαχουν κινητα με 2κ κ θα λενε τι οθοναρα ειναι αυτη.κ θα ξεχασουν οτι εκριναν αυστηρα πριν.θα κανουν γαργαρα κ θα κανουν τις παπιες οτι ειπαν.θα πω μπραβο μαγκα μου οποιος απο αυτους τους δηθεν πουν οχι εγω δενγσταρω πραγματικα αυτη την τεχνολογια κ θα μεινω με 720p.γιατι με καλυπτει.θα του βγαλω το καπελο.αλλα ολοι μα ολοι οπως ειπα θα κανουν τις παπιες.που ειναι ολοι αυτοι που κραζανε τοτε να βγουν σαυτο το αρθρο που βλεπουν εστω ενα μικρο δειγμα να κραξουν κ να πουν μουφα το 2κ ε;που ε για πεσμου.μηπως εχουν λερωμενη… Συνέχεια »

stamatis21

Ετσι δεν λεγανε καποτε κ για τις fhd;οτι ειναι αχριστες κ τις κραζανε;κ καλυτερες με 720p;τωρα τι λενε για πεσμου;τι κανουν τις παπιες γιατι μηπως εχουν ολοι πια οθονη με fhd κ λενε σουπερ χρωματα οθοναρα;γιαυτο λεω εξυπνακηδες καποιους.γιατι μιλανε λες κ η δουλεια τους ειναι κατασκευη οθονων.απλα εμπειρια εχουμε.αλλο η εμπειρια κ αλλο.η τεχνογνωσια κ η εργασια πανω σε ενα αντικειμενο

Δημήτρης Μ

Άλλο πραγμα το ότι από έναν αριθμό ppi και πάνω δε διακρίνεις το pixel με γυμνό μάτι και Άλλο πραγμα το να διακρίνεις διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης.το Ματι σου σε μια 4κ δε θα μπορει να διακρίνει την λεπτομέρεια της παλέτας των αποχρώσεων σε ένα φωτεινό η σκσκοτεινό(ακόμα περισσότερο) σημείο,αλλά καταλαβαίνει το συνολικό αποτέλεσμα του κάνει αίσθηση η λεπτομέρια κλπ κλπ.

panageor

Θα έρθει στην Ελλάδα? Ή να το παραγγείλω από Κίνα?

Nio

Αυτην την “καραμελα” που δεν καταλαβαινεις τα ppi οταν ειναι πανω απο 300 την εβγαλε η apple για να καλυψει μαρκετινιστικα το αιφον, οπως και για τις οθονιτσες με τα δαχτυλα…. Δεν μπορεις να διακρινεις το pixel με γυμνο ματι αλλα οπως λεει ο φιλος κ 300.000.000 ppi να φτασουν παντα θα βλεπεις διαφορα.. Αντε ελεος πια.
Και αυτο με την καταναλωση δεν μπορω να το καταλαβω. Πως η διπλασια αναλυση συνεπαγεται μεγαλυτερη καταναλωση? Δηλαδη αν αντικαταστησουμε μια λαμπα με δυο μικροτερες, οι μικροτερες θα καινε οσο η μεγαλη αρα θα καινε κ διπλασιο ρευμα??? Η λογικη του παραλογου.!
Ισα ισα που μπορει να εχουν κ λιγο καλυτερη αυτονομια πιστευω. Παντως μεγαλυτερη δεν νομιζω.

MANOS

@Nio άλλο το δεν μπορείς να το καταλάβεις και άλλο το δεν ισχύει.
Το παράδειγμα με την λάμπα είναι τελείως άτοπο/άσχετο.
Περισσότερα pixels σημαίνει και περισσότερη επεξεργαστική δύναμη από το εκάστοτε SoC με αποτέλεσμα μεγαλύτερη κατανάλωση.
Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα: Όταν παίζεις ένα παιχνίδι στο pc η κάρτα γραφικών δεν φορτώνει-ζορίζεται περισσότερο στα 1080p από ότι σε 720p??? Με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας έχεις και μεγαλύτερη κατανάλωση. Αυτό ισχύει φυσικά όχι μονο σε παιχνίδια αλλα παντού video, φωτό κτλ…

Nio

Αρα λοιπον εχουμε ζορισμα του επεξεργαστη…
Ωραια.. Αν κ πιστευω πως καπως γινεται να λυθει αυτο το θεμα…..

manos.d

YOLO!

chrisqueen

παιδια ξερει κανεις απο που μπορουμε να το αγορασουμε???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: “Έσπασε” το AnTuTu με τον Snapdragon 8 Gen 3

H σειρά vivo X Fold 3, η οποία περιλαμβάνει τα vivo X Fold 3 και vivo X Fold 3 Pro, αναμένεται παρουσιαστούν αυτόν τον μήνα στην Κίνα.