VMK Elikia, Smartphone σχεδιασμένο στο Κονγκό

Η Αφρική έχει το δικό της smartphone το οποίο σχεδιάστηκε στο Κονγκό από την εταιρεία VMK, κατασκευάζεται στην Κίνα και ονομάζεται Elikia (ελπίδα). Πρόκειται για ένα εισαγωγικό Android smartphone με οθόνη 3.5 ιντσών, κάμερα 5 Megapixel, μονοπύρηνο επεξεργαστή 650MHz και ραδιόφωνο FM. Πίσω από τον σχεδιασμό του VMK Elikia βρίσκεται ο 25χρονος Verone Mankou.

Είναι αυτό που λέμε “Designed in Congo, assembled in China”!

VK Elikia
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.6 Gingerbread
Επεξεργαστής: 650MHz μονοπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ W-CDMA
Οθόνη: 3.5 ίντσες, LCD, 480×320 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, όχι LED flash
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 256ΜΒ
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1300 mAh
Διαστάσεις: 125×60×11 χλστ.
Βάρος: 150 γρ.

Σχόλια

  • γαμω τα γελια ειναι η ελλαδα που δεν φτιαχνει ουτε κουταλια.....μια χαρα κινητακι για χωρες της αφρικανικης ηπειρου......

  • Εμφανισιακα δεν ειναι ασχημο αλλα με αυτα τα χαρακτηριστικα θα σουρνεται :-))))))

    Καλη χρονια σε ολους!

  • ΄Ετη φωτός πίσω με αυτό το κονγκολέζικο super τούμπανο.....2.3.6.....το 2025 θα πάρει ICS-KONGO.......ωραία να γελάσουμε και λίγο που τόσο ανάγκη το έχουμε.....

  • Δεν με απασχολεί η αλήθεια είναι το hardware τού!!!Όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω τουλάχιστον εκεί φτιάξανε και ένα σμαρτφον εμείς ούτε κουτάλια δεν φτιάχνουμε!!!Και μην ξεχνάτε ότι τα συγχαρητήρια τα πέρνει ένας 23χρονος όπως αναφέρετε και όχι μία ολόκληρη εταιρία κινητής τηλεφωνίας!

  • Συνονόματε, δες τι παράγει από μία λίστα που έχει χιλιοειπωθεί. Όχι ότι δεν είμαστε για τα πανηγύρια, αλλά μη κάνουμε και "θέμα" ένα σχεδιασμένο και όχι κατασκευασμένο κινητό στο Κονγκό.

    1) Μαγνήσιο: Η Ελλάδα καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

    2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια, η Γαλλία μείωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή του αλουμινίου, που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές.

    3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών.

    4) Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με σημαντικά στρώματα του νικελίου. Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως και σε άλλα ορυκτά δεν γίνεται επεξεργασία εκεί, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό.

    5) Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα είναι το 3ο χώρα στον κόσμο της παραγωγής ελαιολάδου (15% του ελαιολάδου παγκοσμίως παράγεται στην Ελλάδα).

    6) Κρόκος Σαφράν: Η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο της παραγωγής του κρόκου σαφράν (κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης), αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν τι κρόκος είναι ούτε και τι κάνει.

    7) Σπαράγγια: Η Ελλάδα είναι η 5η στον κόσμο σε εξαγωγές σπαραγγιών.

    Βαμβάκι: Η Ελλάδα είναι έβδομη παγκοσμίως στις εξαγωγές του βαμβακιού και 11η στην παραγωγή του

    9) Τουρισμός: Η Ελλάδα είναι η 14η χώρα στον κόσμο στις αφίξεις τουριστών (18,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως)

    10) Ναυτιλία: Φυσικά Ελλάδα είναι το νούμερο ένα στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία.

    και ακόμη ένα, φιλιοφορεμένο και αυτό....

    Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

  • ^^Ωραίοι αστικοί μύθοι. Σχεδόν κάθε σήμειο είναι παραποιημένο ή αποτελεί επιχείρημα ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
    Έγω πάντως θα είμαι από τους πρώτους που θα τα σκάσω για το Κογκολέζικο μόνο για σπάσιμο, και μην ξεχνάτε ότι η διαφορά της Ελλάδας του 2013 με ορισμένες Αφρικανικές χώρες (π.χ. Μποτσουάνα) δεν είναι τοσο σημαντική όσο νομίζετε οταν κάποιος εξετάζει hard statistics αντί ατεκμηρίωτων ιντερνετικών αηδιών (π.χ. από που προκύπτει ότι το ΠΝ είναι δεύτερο στο ΝΑΤΟ και το Τουρκικό τελευταίο; Στοιχεία;).
    Κατά τα άλλα μπράβο στους Κογκολέζους. Η ανάπτυξη στην Αφρική γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα και είναι προς όφελος όλων μας.

  • @Makis (σχόλιο #10): Ξέχασες να αναφέρεις και την ελαφρόπετρα, που το νησάκι Γυαλί (βρίσκεται ανάμεσα στην Νίσυρο και την Κω) είναι το μεγαλύτερο ορυγείο ελαφρόπετρας στον κόσμο (αφού το νησί είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου από ελαφρόπετρα) και "βγάζει" περίπου 800.000 τόνους ελαφρόπετρας τον χρόνο, ποσότητα που έχει φέρει το νησί στην πρώτη θέση στην εξαγωγή ελαφρόπετρας παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο πόσο από αυτήν εξάγεται στις ΗΠΑ, Γερμανία, Ντουμπάι, Λίβανο... Επίσης σε ένα σημείο αναφέρεις, "1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι)", από τους 1.600.000 τόνους που αναφέρεις οι 100.000 τόνοι που εξάγωνται σε Ευρώπη, Μέση και Απω Ανατολή και είναι από το Γυαλί. Από εκεί βγαίνει και το όνομα του νησιού, "Γυαλί", γιατί μην ξεχνάς πως ο περλίτης σε απλά ελληνικά είναι το φυσικό γυαλί (όπου επίσης υπάρχει αύθονος στο νησί). Αυτά τα νούμερα μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά ο Δήμος Νισύρου, όπου ανήκει διοικητικά το νησί, παίρνει μόνο το 14 με 17% των κερδών, τα υπόλοιπα τα τσεπώνουν οι ΕΤΑΙΡΙΕΣ!!! Και μην μου πεις ότι μέσω της φορολογίας των εταιριών έχει κέρδη το Κράτος γιατί αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας... Αυτά μόνο για το Γυαλί, γιατί τυχαίνει και είμαι από τα Δωδεκάνησα και ξέρω πέντε πράγματα παραπάνω για το νησάκι, αλλιώς αν αρχίσουμε για τα άλλα ας τα να πάνε.

    Επειδή όμως σε βλέπω τόσο ενθουσιασμένο για τις φοβερές και τρομερές πρωτιές στην εξαγωγή του ορυκτού μας πλούτου, έχω να σου πω πως ισχύουν όσα είπα παραπάνω για το Γυαλί. Δηλαδή τον εκμεταλλεύονται ΕΤΑΙΡΙΕΣ (που σε ορισμένες περιπτώσεις ΔΕΝ είναι καν ελληνικές!) και η Ελλάδα εισπράττει τα αποφάγια τους... Και όπου βλέπεις για ορυκτό πλούτο κράτα και μικρό καλάθι. Τις περισσότερες φορές δεν τον εκμεταλλευόμαστε σωστά γι αυτό και τον εξάγουμε και συνήθως για να τον εξωρύξουμε καταστρέφουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής, όπως συμβαίνει και στο Γυαλί.

    Επιπλέον θα σου κάνω μια επισήμανση, ο συνονόματος σου makis (σχόλιο #3), είπε "γαμω τα γελια ειναι η ελλαδα που δεν φτιαχνει ουτε κουταλια". Με αυτό το "φτιάχνει" εννοοούσε ότι δεν παράγουμε τίποτα. Και τα μόνα που ανέφερες πως παράγουμε είναι το ελαιόλαδο, κρόκος άντε και βαμβάκι. Εγώ σου προσθέτω μέσα σε αυτά και την φέτα που παράγουμε. Τι άλλο όμως παράγουμε; Και συγκεκριμένα εκτός γεωρικά και κτηνοτροφικά προϊόντα... ΤΙΠΟΤΑ!

    Κι επειδή εδώ είναι τεχνολογικό site και μιλάμε για την τεχνολογία, πες μου αξιόλογα τεχνολογικά προϊόντα που παράγουμε και εξάγουμε. Ενώ έχουμε το υπόβαθρο να δημιουργήσουμε δεν το αξιοποιούμε. Το ξέρω πως η μορφολογία του εδάφους μας δεν ευνοεί την βαριά βιομηχανία, όμως δεν δραστηριοποιούμαστε καθόλου σε αυτόν τον τομέα. Αντίθετα στηριζόμαστε στην φούσκα του τουρισμού, που ένα "μπαμ" να γίνει και να μην έρθει μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα πεινάσουμε κι εμείς εδώ στα νησιά...

    Τέλος συγχατηρήρια στο Κονγκό που προσπαθεί και ένα ακόμα μπράβο στον 25χρονο παλικάρι που το σχεδίασε! Ακόμα και στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Κονγκό εκμεταλλεύονται τα ταλαντούχα νέα παλικάρια, εδώ ακόμα είμαστε "ο παλιός είναι αλλιώς"...

  • 1) Android 2.3.6
    2) Επεξεργαστής 650 Mhz και
    3) μονοπύρηνος
    4) Δίχως LED flash
    5) Eνσ. Μνήμη:256 MB
    6) Άπο αναξιόπιστη εταιρεία
    7) και χάλια σχεδιασμός

    Γι' αυτούς τους λόγους θα πλήρωνα μόνο 60 ευρώ το πάρα πολυ καθώς ολα αυτά κοντεύουν να γίνουν μακρινό παρελθόν για την τεχνολογία των smartphone

  • Τα turboX στο πλαίσιο είναι ελληνικά με εισαγόμενα μέρη φυσικά. Αλλά απ'ότι γνωρίζω παρασκευάζονται Ελλάδα.

  • Παιδια χαλαρωστε λιγο με την παραγωγικοτητα & αναπτυξη της Ελλαδας. Αυτα ειναι αστεια πραγματα οταν μιλαμε για μια χωρα που ηταν σε θεση να εχει βαρια βιομηχανια ειτε απο ελληνικες κατασκευες (οχηματα κλπ) ειτε απλα εργοστασια αλλων εταιριων οπως της Michelin.
    Και καθονται μερικοι και περιφανευονται για την ελαφροπετρα και τα σπαραγγια.
    Παντα "υπο" ημασταν κυριως λογω των πολιτικων που απλα δεν ηθελαν και εμποδιζαν
    (κυριολεκτικα) την αναπτυξη στην Ελλαδα.
    Αρκετοι δε θελουν να το συνειδητοποιησουν αυτο και αρκουνται στους κροκους σαφραν και στο να κραζουν Κονγκολεζους.

    Συμπαθητικη προσπαθεια, μακαρι να βγει κατι καλο! Μπραβο τους!

  • Δεν είπε κανείς ότι ΔΕΝ είμαστε για τα πανηγύρια (εκλαικευμένα), αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα με μία μονοκοντυλιά ότι δεν παράγουμε τίποτε. Και μην ξεχνάτε ότι τους πολιτικούς εμείς τους βάζουμε επάνω, δεν ανεβήκανε μόνοι τους, αλλά οι περισσότεροι το θυμόσαστε την επομένη των εκλογών και όχι ανήμερα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να παράγεις τεχνολογία, δεν είναι όλες οι χώρες το ίδιο. Ας συνεχίζαμε να παράγουμε ότι παρήγαμε στο παρελθόν και ας μην φτιάχνουμε αυτοκίνητα.

    Και σε τελική ανάλυση δεν μπορώ να καταλάβω πως εθίγησαν μερικοί από την χαλαρή πλάκα που κάναμε για τους κονγκολέζους και αυτό το υπο-android που σχεδιάσανε, όταν πάρα πολλοί κράζετε επί καθημερινής βάσεως το ένα ή το άλλο κινητό, την μία ή την άλλη εταιρεία, το ένα ή το άλλο λειτουργικό, και μιλάμε φυσικά για εταιρείες που έχουνε καμμιά 50αριά χρόνια στα ηλεκτρονικά και budget όσο το 1/3 του ΑΕΠ μας.

    Αυτό το "συμπάθεια στης γης τους κατατρεγμένους" καταντάει υποκριτικό πολλές φορές.

    Πάντως χαίρομαι που η συζήτηση μεταφέρθηκε σε άλλο επίπεδο, έστω και χαλαρής πολιτικής, χωρίς απαραίτητα να είναι troll, γιατί κάπως έτσι ξεκινάνε και οι συζητήσεις στις παρέες μας, από γκόμενες σε κινητά και από υπολογιστές σε αυτοκίνητα.

  • Καλά οι Έλληνες στη σύγχρονη ιστορία πρόβατα είμασταν/είμαστε και είναι πασιφανές δυστυχώς.
    Τα μηχανοκίνητα τα αναφέρω ως παραδείγματα γιατί είναι υπαρκτά, είχαμε τόσα χρόνια την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες απλά οι πολιτικοί μας με τις αλλαγές νόμων κατακρεουργούσαν κάθε προσπάθεια για βιομηχανική ανάπτυξη στην Ελλάδα.
    Και μένουμε στην αγροτιά και τον τουρισμό, που άσχημα δεν είναι αλλα η ανάπτυξη έρχεται κυρίως απο άλλους τομείς που η χώρα μας έχει τα φόντα να επενδύσει και να στηριχθεί...
    Και λέμε για "ευκαιρίες της κρίσης" κλπ, αστεία πράγματα δηλαδή όταν πολιτικοί/εργολάβοι/επιχειρηματίες που μας έφτασαν εδώ χαίρουν ασυλίας και γλεντούν σε βάρος μας!!

    Αρκετά με την (άθλια) κατάσταση της Ελλάδας, μακάρι να δούμε κινήσεις στον τομέα της κινητής (και όχι μόνο) απο χώρες που δεν μας έχουν συνηθίσει!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.