Δοκιμή: Vodafone 555 Blue, Facebook παντού

Το νέο Vodafone 555 Blue δίνει πραγματικά την δυνατότητα για αδιάλειπτη πρόσβαση στο αγαπημένο μας Facebook. Με τον πολύ όμορφο σχεδιασμό του, αλλά και την εξαιρετική τιμή του (διανύουμε άλλωστε και περίοδο οικονομικής κρίσης), φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο κινητό της νεολαίας. Μαθαίνεις και μοιράζεσαι τα πάντα με τους online φίλους την στιγμή που συμβαίνουν, σαν να ήσουν μπροστά στον υπολογιστή σου.

, Δοκιμή: Vodafone 555 Blue, Facebook παντού

Όπως προανέφερα το νέο Facebook phone από την Vodafone, έχει εξαιρετικό και όμορφο σχεδιασμό και πολύ compact διαστάσεις. Διαθέτει οθόνη 2.4 ιντσών και ένα πολύ εργονομικό και λειτουργικό QWERTY πληκτολόγιο για postάρετε τα νέα σας στο Facebook, αλλά και για πολύ γρήγορο chat και messaging. Φυσικά στα συν του Vodafone 555 Blue είναι ότι διαθέτει και οπτικό trackpad. Επίσης είναι εξοπλισμένο με κάμερα 2 Megapixel με LED flash, ενώ έχει και επεκτάσιμη μνήμη μέχρι 16 GB μέσω καρτών micro SD.

Στο Vodafone 555 Blue, συναντάμε για πρώτη φορά ένα τηλέφωνο με μενού “αλά Facebook”. Πιο άμεση πρόσβαση και ενημέρωση για το τι γίνεται στον κόσμο του Facebook δεν είχατε ποτέ. Όλα είναι Facebook. Με το Facebook button κάτω δεξιά στο πληκτρολόγιο εισέρχεστε στον λογαριασμό σας. Πολύ έξυπνο είναι και το γεγονός ότι η λειτουργία του Facebook button διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας. News feeds, Notifications, Status updates είναι μερικές από τις επιλογές για το τι θέλετε να κάνει το συγκεκριμένο πλήκτρο.

Στην αρχική οθόνη του κινητού περίοπτη θέση έχει το πεδίο ανανέωσης του Facebook Status, για πραγματικά πολύ άμεση ανανέωση του Status σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε συντομεύσεις, στη widget bar για να έχετε όσα χρειάζεστε μόνο ένα κλικ μακριά. Πολύ ωραία εικόνα έχει το μενού των μηνυμάτων. Facebook messages, SMS, emails, όλα είναι συγκεντρωμένα. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και το ευρετήριο, με τις επαφές μας να είναι όλες εκεί, σε ένα tab αυτές του Facebook και σε άλλο οι τηλεφωνικοί αριθμοί. Πολύ πρακτικό και όμορφο.

Όσον αφορά την περιήγηση στο internet, με τον Opera Mini 5 όλα δουλεύουν ρολόι. Κάτι που βοηθάει πάρα πολύ στο να είναι λειτουργικό και αξιόπιστο το κινητό και να προσφέρει αξιοπρεπή περιήγηση στο internet, είναι το οπτικό trackpad. Πραγματικά με εντυπωσίασε η απόκρισή του.

Μοναδική παραφωνία, η απουσία Wi-Fi η οποία δεν πιστεύω ότι θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος του. Όλα λοιπόν γίνονται μέσω GPRS, oπότε είναι απαραίτητο κάποιο data plan για mobile internet, ώστε να ζήσετε την εμπειρία του Facebook αποφεύγοντας πιθανές χρεώσεις από την χρήση των δεδομένων. Άλλωστε με προπληρωμένο data plan για εξι μήνες θα το διαθέτει η Vodafone.

Το Vodafone 555 Blue Facebook phone είναι ένα οικονομικό αλλά συνάμα ποιοτικό τηλέφωνο. Τηλέφωνα και smartphones με πληκτρο άμεσης πρόσβασης στο Facebook έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτό εδώ είναι σαν το σχεδίασε ο Mark Zuckerberg για τους φανατικούς του Facebook.

Vodafone 555 Blue Facebook Phone
Λειτουργικό σύστημα: Vodafone proprietary
Επεξεργαστής: 200 MHz
2.5G/ GPRS
Οθόνη: 2.4 ιντσών 320×240 pixels, 262.000 χρώματα
QWERTY πληκτρολόγιο με οπτικό trackpadμε πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στο Facebook
Κάμερα: 2 Μegapixel με LED flash
Ενσωματωμένη μνήμη: 60ΜΒ
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως 16GB)
Bluetooth 2.1, micro USB, FM Radio
Μπαταρία: 1000 mAh
Διαστάσεις: 110×61.1×12 χλστ.
Βάρος: 99.35 γρ.
Τιμή: 79 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Roy Fokker

Επειδή είμαι άσχετος έχω δύο απορίες: Το Wi-Fi δίνει δυνατότητα σύνδεσης στο internet μόνο από hotspot (και από τη σύνδεση που έχουμε σπίτι); Σύνδεση από οποιοδήποτε σημείο έχουμε μόνο με 2G και 3G; Και τι ακριβώς είναι το GPRS; Ευχαριστώ.

Sotiris

“Μοναδική παραφωνία, η απουσία Wi-Fi η οποία δεν πιστεύω ότι θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος του”

Σωστα ομως μην ξεχναμε οτι ειναι branded το κινητο που σημενει οτι ———————————————

———–>>>> ” με προπληρωμένο data plan για εξι μήνες θα το διαθέτει η Vodafone.”

Ολα για το κερδος !!! Σαφεστατα δεν θα ανεβαζε δραματικα την τιμη η προσθηκη wi-fi
ομως πως θα προοθουσαν το data plan ??

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

2.5G/ GPRS ??? Το 3G που ειναι? Υποτιθεται οτι η κυρια χρηση του ειναι το facebook, και αρα η συνδεση στο internet.
WiFi? Μεγαλο φαουλ!
2 mp camera? Πως θα απαθανιζεις το καθε τι και θα το κανεις share στο facebook και τοσο φτωχη αναλυση?

Marios1508

@Roy Fokker το GPRS είναι το internet που δίνουν τα δίκτυα 2G (το γνωστό GSM) που είναι αργό για την σημερινή εποχή που οι ταχύτητες των 3G δικτύων είναι αρκετά Mbps! Σκέψου με GPRS η ταχύτητα είναι κάποια kbps.

@ Sotiris είναι όντως κρίμα που δεν έχει wifi αλλά δυστυχώς για μας ,τα τμήματα marketing των εταιρειών σκέφτονται πολύ διαφορετικά.

@ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ δεν πιστεύω πως θα εξυπηρετούσε μεγαλύτερη ανάλυση στην κάμερα, με ταχύτητα GPRS και 2 megapixels φωτογραφία, το upload γίνεται σε νορμάλ χρόνο, με ανάλυση στα 5 megapixels δεν θα γινόταν ποτέ. είναι πολλά τα MB… χεχε!

Iphonias

δεν σφαξανε…

nikolas

εγώ ήθελα ενα κινητό για να μπένω μονο στο facebook γιατί εχει σπασει το λαπτοπ μου έτσι αποφασισα να παρω αυτό το κινητό λόγο του χαμηλου κοστους και οτι εχει συνομιλία ετσι με βόλεψε μια χαρά είναι για εμένα ενα απο τα καλύτερα κινητα και τορα σας γραφω απο αυτό ετσι ομως εγώ ειμαι μικρος και ου πεφτει συχνα απο την τεσεπη ετσι οπως επεφτε δεν εχει κανενα συμάδι ετσι πιο πάνω επρεπε να γράφουνε οτι είναι και πολύ ανθεκτικό

aggeliki

Γεια σας που θα βρω το vodafone 555

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.