Τι θα μπορούσε να κάνει το LG G6 ακόμα καλύτερο; [MWC 2017]

Το πολυαναμενόμενο LG G6 έγινε επίσημο και τα φώτα του τεχνολογικού κόσμου έχουν πέσει πάνω του. Η συσκευή αποτελεί την καλύτερη πρόταση της LG μέχρι σήμερα, με πολλά features και ανανεωμένο, όμορφο design.

Μπορεί το νέο smartphone να είναι εξοπλισμένο από μια πληθώρα δυνατοτήτων, υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά που αν ο κατασκευαστής είχε προσθέσει στο κινητό, θα μιλάγαμε σίγουρα για την πιο ολοκληρωμένη κυκλοφορία στην σύντομη ιστορία των smartphones.

Για να δούμε τι λείπει από το νεοανακοινωθέν G6, αρκεί να ρίξουμε μια παρατηρητική ματιά στις προτάσεις των ανταγωνιστών και στις κινήσεις της ίδιας της LG.

lg g6 features, Τι θα μπορούσε να κάνει το LG G6 ακόμα καλύτερο; [MWC 2017]

Stereo ηχεία

Αρχικά, η LG θα μπορούσε να προσθέσει stereo ηχεία στον φετινό εκπρόσωπο της, κάτι που υπάρχει τόσο στο iPhone 7 Plus, όσο και σε αρκετά smartphones των Sony και HTC. Θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προσθήκη η οποία σε συνδυασμό με την μεγάλη οθόνη 18:9 του κινητού θα πρόσφερε στους χρήστες μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας. Η έλλειψη των stereo ηχείων σαφώς δεν θέτει το G6 σε μειονεκτική θέση, αλλά θα μπορούσε να συγκαταλέγεται σε ένα εκ των αξιοσημείωτων στοιχείων του.

Ασύρματη φόρτιση

Μια αρκετά σημαντική (εν μέρει) έλλειψη είναι εκείνη της ασύρματης φόρτισης. Για την ακρίβεια, το G6 υποστηρίζει αυτή την δυνατότητα, αλλά πρόκειται μόνο για τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά των Η.Π.Α. Σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι κατασκευαστές Android smartphones έχουν ενσωματώσει ασύρματη φόρτιση στις high-end προτάσεις τους. Θα ήταν καλό η LG να διαθέσει το G6 με ασύρματη φόρτιση σε όλες τις αγορές και να μην παραμελήσει τον υπόλοιπο κόσμο εκτός της Αμερικής.

Περισσότερος ενσωματωμένος χώρος

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ιδιαίτερα την πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα των smartphones, παρατηρείται η ανάγκη αύξησης του διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης. Το LG G6 θα κυκλοφορήσει με 32 GB ελεύθερου χώρου, ενώ οι αγορές της Ασίας και Ινδίας να έχουν στην διάθεση τους και μια έκδοση 64 GB. Μπορεί μεν η ύπαρξη εισόδου Micro SD να δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να αναβαθμίσουν όσο θέλουν την χωρητικότητα του κινητού, η κυκλοφορία εκδόσεων με χώρο μεγαλύτερο των 32 GB σε όλες τις αγορές θα ήταν όμως μια ουσιώδης κίνηση από την LG.

Καλύτερη selfie κάμερα

Η LG έχει να καυχιέται για τον εμπρόσθιο φακό του G6, ο οποίος καλύπτει γωνία 100 μοιρών. Βέβαια, η εταιρεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αισθητήρα καλύτερο των 5 Megapixel, μιας και τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις selfie κάμερες. Τα 5 MP δεν σημαίνουν αυτομάτως πως η ποιότητα της φωτογραφίας / βίντεο του G6 θα είναι μέτρια, αλλά σίγουρα η LG θα μπορούσε να συνδυάσει την ευρεία λήψη 100 μοιρών με έναν πιο “ευαίσθητο” φακό.

Ισχυρότερος επεργαστής λόγω ανταγωνισμού

lg g6 features, Τι θα μπορούσε να κάνει το LG G6 ακόμα καλύτερο; [MWC 2017]

Ίσως το σημαντικότερο μειονέκτημα του νέου G6 σε σύγκριση με τον μεγαλύτερο Android ανταγωνιστή, το Samsung Galaxy S8, είναι ο επεξεργαστής. Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Sammy θα εξοπλίσει το S8 με το νεότερο δημιούργημα της Qualcomm, τον Snapdragon 835. Για την LG, αυτό σημαίνει πως το G6 θα υστερεί αισθητά απέναντι στον συνεχιστή της σειράς Galaxy S (όσον αφορά την ισχύ), μιας και ο Snapdragon 821 που κρύβεται στο εσωτερικό του πρώτου είναι ασθενέστερος του – σχεδόν καλύτερου σε όλα – Snapdragon 835. Η αλήθεια είναι πως οι πληροφορίες ήθελαν την Samsung να παίρνει αρχικά την αποκλειστικότητα των 835 chipsets, πράγμα που σημαίνει πως η LG δεν είχε επιλογή από το να υποχωρήσει στον 821 ή να συνάψει συμφωνία με άλλον κατασκευαστή SoCs, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν έκανε.

Hi-Fi DAC

Η LG έχει ενσωματώσει ψηφιακούς μετατροπείς ήχου (DACs) υψηλής ευκρίνειας στα μοντέλα της σειράς V και στο G5. Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν ένα δώρο για τους φίλους του καλού ήχου που απολαμβάνουν την μουσική στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το προαναφερθέν χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με ένα καλό ζευγάρι ακουστικά, καθιστούσε το άκουσμα μουσικής την καλύτερη στιγμή της ημέρας. Δυστυχώς, η Κορεάτικη εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει το G6 με Hi-Fi DAC μόνο σε επιλεγμένες αγορές της Ασίας. Για τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους audiophiles, αυτή είναι σίγουρα μια άσχημη απόφαση.

Αδιαμφισβήτητα, το LG G6 είναι μια κορυφαία επιλογή και ένα εκ των καλύτερων smartphones που έκαναν / θα κάνουν την εμφάνιση τους στο 2017. Ο Κορεάτης κατασκευαστής του θα μπορούσε να μην περιορίσει την έκδοση με 64GB χώρου και την ασύρματη φόρτιση μόνο σε μεμονωμένες αγορές. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που αναφέρονται παραπάνω θα πρόσθεταν στο G6 ακόμα περισσότερους λόγους για να γίνει το νέο κινητό χιλιάδων καταναλωτών. Όπως και να έχει, το νέο smartphone είναι εξαιρετικό και αναμένεται να επαναφέρει την LG στις υψηλές πτήσεις που είχε πριν το G5 και το αρκετά προβληματικό G4.


Ολα τα νέα και οι εξελίξεις από την έκθεση MWC 2017, παρέα φέτος με τον ΓΕΡΜΑΝΟ

lg g6 features, Τι θα μπορούσε να κάνει το LG G6 ακόμα καλύτερο; [MWC 2017]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Akis

Απογοήτευση.

XperiakiasT

Σχεδιασμό! Τα specs έτσι και αλλιώς έχουν ξεφύγει!

tomas

Για μενα αυτο που με πειραξε περρισοτερο ειναι που δε βαλαν 60fps στο 1080ρ,ελεος δλδ 2017 φτασαμε…

marios

Δυστηχώς η LG και τα τηλέφωνα της είναι πλέον irrelevant. Στον κόσμο του Android, από τη μια έχεις τη Samsung που βγάζει ναυαρχίδες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και από την άλλη αν δεν υπάρχουν χρήματα, πας σε επιλογές από Κίνα που πλέον έχουν γίνει αξιoπρεπείς. Για ποιο λόγο κάποιος να δώσει πολλά χρήματα για Android κινητό και να μην πάρει Samsung?

Dinos

Μπράβο @marios αυτό ακριβώς!

Κώστας Ζ

@marios επειδή κανενα δεν έχει στερεο ηχεία, νομίζω είναι ενας καλος λόγος.
Υπάρχουν καμποσοι ακόμη λόγοι αλλα δεν χρειάζεται να τους αναφέρω.

Υ.Γ. Θεωρώ το S7 εκπληκτική συσκευή, για να μην παρεξηγηθώ.

giannis13

μονο τα πλαϊνα μπεζελς με ενοχλουν …

γιατι να μην παει σε σαμσουνγκ ; γιατι δεν του αρεσει το λογισμικο(touchwiz) , γιατι του αρεσει η ελευθερια να περνας οποια ρομ θες , γιατι εχει μικροτερα μπεζελς , γιατι ειναι αδιαβροχο(μπορει και το s8 να ειναι) , γιατι εχει 3300 mah μπαταρια , και το καλυτερο γιατι δεν θα κοστιζει 850-950Ευρω

Κώστας Ζ.

@giannis13, και το S7 είναι 🙂

Κώστας Ζ.

@giannis13, και το S7 είναι αδιάβροχο 🙂

χρηστος

Ακομα περιμενω να μου πειτε τι καινουριο παρουσιασε η LG στο G6. Επειδη μεγαλωσε την οθονη; αυτη η διαφορα με τον προκατοχο;
Βεβαια φαινεται ομορφο πολυ αλλα τιποτα το εντυπωσιακο καο χωρις αλλαγες.

Νικ

συμφωνώ με @Μάριο κι να προσθέσω τα εξής η Σάμμυ με τα 3 μοντέλα j.a.s έτσι έχει πιάσει όλους τους πελάτες απλούς χρήστες χωρίς να τα σκάσουν σειρά j μια μέτρια κατάσταση αλλά να είσαι στα πράγματα σειρά α και ναυαρχίδα για απαιτητικούς σειρά ς έτσι είναι μέσα σε όλα από την άλλη έχουμε μήλο με τα γνωστά κι τέλος έχουμε τα κινεζικα που με 230 έχεις αξιοπρεπές συσκευες ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΠΆΝΤΑ. εκτός από την LG στο ίδιο κέζι είναι και όλες η αλες μάρκες ΕΡΏΤΗΣΗ γιατί αφού υπάρχουν τα κινεζικα( ΠΟΥ ΤΏΡΑ ΈΧΟΥΝ ΑΠΌ ΠΊΣΩ ΤΟΥΣ ΤΑ 3 ΠΟΙΟ ΕΠΏΝΥΜΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κι εγγύηση ) και η 3 επιλογές της Σάμμυ ( δεν έχουν ακουστεί τα τέρατα από προβλήματα βγάζω τα νοτε για ευνόητους λογους. συμφωνώ για το περιβάλλον σαμμυ) να πάρω lg αφού ούτε σε ομορφιά τρελαίνομαι ούτε σε καινοτομία και από ότι λένε θα βγει γύρω στα 650 με 7 κατομπαλα μεγάλο το ρίσκο για αυτά που ακούγονται!!!! Γιαυτο ο κόσμος πάει στα σίγουρα.

JohnWave

Δεν με ενοχλεί τίποτα από όσα αναφέρει το άρθρο και περιμένω reviews και συγκριτικά κάμερας αφού βέβαια κυκλοφορήσει και το S8.

paris xxx

bye bye LG G6 ( απο τωρα ??? ναι απο τωρα !!!! ) αναμενω πρωτα να δω V30 και LG G7 για να ξαναπαρω LG κινητο !! Διαφορετικα ποτε ξανα LG !!! πληρης απογοητευση !!

KostasB

Ωραίες τεχνολογίες στην οθόνη. Θα ήθελα πολύ να δω συγκριτικά review απέναντι σε S7 edge (και αργότερα S8) να δούμε διαφορές. Ελπίζω να έφτιαξε σημαντικά σε σχέση με την άθλια για 2016 οθόνη του G5. Πραγματικά υπολειπόταν πολύ ειδικά στο θέμα τη φωτεινότητας.

Επίσης, κάτι άσχετο με το θέμα. Η HTC δεν έχει σκοπό φέτος να παρουσιάσει ναυαρχίδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.