WIND: Αναπτύσσει το 5G δίκτυο αφήνει σταδιακά το φάσμα του 3G

, WIND: Αναπτύσσει το 5G δίκτυο αφήνει σταδιακά το φάσμα του 3G

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς 4G/4G+ και 5G, η WIND Ελλάς προχωρά σε σταδιακή κατάργηση του δικτύου 3G με σκοπό μέχρι το τέλος του 2022 να απελευθερώσει το φάσμα που θα αξιοποιηθεί στις νέες τεχνολογίες.

Το 5G και οι απίστευτες δυνατότητές του θα κάνουν πραγματικότητα, όσα κάποτε απλά φανταζόμασταν (τηλεϊατρική, AR / VR, αυτοκινούμενα οχήματα, κ.α.) γι’ αυτό και η WIND φροντίζει να επενδύει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για να αυξήσει γρήγορα την πληθυσμιακή κάλυψη του νέου δικτύου πανελλαδικά.
Mε τη συνεχή επέκτασή του σε όλο και περισσότερες πόλεις, το WIND 5G αγγίζει σε συγκεκριμένες περιοχές μέγιστες ταχύτητες που ήδη ξεπερνούν το 1Gbps, προσφέροντας στους συνδρομητές αξεπέραστη εμπειρία.

Η σταδιακή απενεργοποίηση του 3G θα αρχίσει από τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022. Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω WIND 4G/4G+, που έχει 100% κάλυψη πανελλαδικά και μέσω 5G που η κάλυψη μέχρι το τέλος του 2021 θα φθάνει το 30%.

H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής WIND, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές WIND με κάρτα παλαιάς τεχνολογίας μπορούν να την αντικαταστήσουν εντελώς δωρεάν, ενώ μπορούν να επωφεληθούν μοναδικών εκπτώσεων για την απόκτηση συσκευής νέας γενιάς μέσα από τα καταστήματα WIND.

Η WIND φροντίζει να εξελίσσει διαρκώς το δίκτυό της φτάνοντας πλέον στο 100% κάλυψη 4G πανελλαδικά, προσφέροντας πιο γρήγορο, σταθερό και αξιόπιστο Mobile Internet, καλύπτοντας όλες τις επικοινωνιακές ανάγκες του σήμερα, ενώ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σύντομα σε άλλες περιοχές οι συνδρομητές μπορούν να απολαμβάνουν τις δυνατότητες του 5G δικτύου της.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Software COSMOTE COSMOTE 5G 5G

COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του αύριο για να «δώσει ζωή» στην ιστορία μας

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και επιτρέπει στους χρήστες να βιώσουν το μεγαλείο της Ακρόπολης, όπως ήταν στην εποχή της ακμής της.

Reviews Redmi Note 12 Pro+ 5G Hands-on

Redmi Note 12 Pro+ review: Κορυφαίο Mid-Ranger

Κρατάμε στα χέρια μας το τούμπανο Mid-Ranger “Redmi Note 12 Pro+ 5G” και μείναμε ενθουσιασμένοι με την οθόνη, την κάμερα 200 Megagpixel και τη μπαταρία που φορτίζει με 120W!

Reviews Samsung Galaxy A54 Hands-on

Samsung Galaxy A54 5G review: Δυνατός παίκτης

Κρατάμε στα χέρια μας και δοκιμάζουμε το νέο Samsung Galaxy A54 5G με τριπλή κάμερα 50 Megapixel και μεγάλη μπαταρία 5000 mAh.