Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8

Η πολυπόθητη αναβάθμιση των smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7.5 στην έκδοση Windows Phone 7.8 ξεκίνησε και οι αναφορές κάνουν λόγο ότι πρώτοι που αναβαθμίζονται είναι οι κάτοχοι Nokia Lumia κινητών. Μάλιστα στο YouTube διαβάζω σχόλια ότι το Lumia 610 φοράει πλέον WP 7.8..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι θα έχουν την αναβάθμιση έως και τα μέσα Μαρτίου, αναλόγως κατασκευαστή και χώρας. Κάτοχοι Windows Phone 7.5 smartphones συνδέστε το κινητό σας με τον υπολογιστή και ενημερώστε μας για το τι συμβαίνει και εφόσον αναβαθμίσατε, πείτε μας πως σας φαίνεται.

Επεξεργάστηκε την 7 Φεβρουαρίου 2013 10:06

Σχόλια

    • Παιδιά, πείτε μας από που έχετε αγοράσει το κινητό και με τι κάρτα SIM το χρησιμοποιείτε.

  • Απο Vodafone και αγορασμενο και καρτα... Εχω δοκιμασει 3-4 φορες να το συνδεσω με το pc, up to date μου βγαζει...:/

  • nokia lumia 800, πάροχος vodafone sw. Έκανε μια αναβάθμιση της νοκια (διορθωνει κάτι θέματακια σε market και ημερολογιο) χάρηκα οτι θα αναβαθμιστώ απο σήμερα αλλά.. πάπαλα! Ως εκεί!

  • Αν κάνετε το update με το κολπακι της Ethernet θα το πάρετε. Ειναι 3 συνολικά update με τελευταίο το 7.8. Έχω lumia 800 και παίζω με 7.8 εδω και δυο ώρες. Επίσης και σε HTC trophy που έχω το ιδιο έκανα και το πήρε.

  • Κάτοχος HTC Trophy από vodafone. Συνέδεσα πριν λίγες ώρες το κινητό και το Zune μου πρότεινε μόνο του να κάνω αναβάθμιση (η οποία περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως πολλαπλή απαστολή αρχείων μέσω μηνύματος και κάποιες άλλες βελτιώσεις) και μετά αφού ολοκληρώθηκε μου πρότεινε να κάνω μια δεύτερη αναβάθμιση που περιείχε πάνω κάτω τα τις ίδιες βελτιώσεις. Όταν ολοκληρώθηκε κι αυτή φάση όμως, δυστυχώς δεν μου έβγαλε κι άλλη ειδοποίση για αναβάθμιση. Έτσι παρέμεινα στην έκδοση 7.10.8773.98 ένα βήμα πριν την 7.10.8858.136 που είναι και η περίφημη αναβάθμιση 7.8. Ελπίζω να έρθει σε όλους τις επόμενες ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες για τις αναβαθμίσεις εδώ https://www.windowsphone.com/el-GR/How-to/wp7/basics/update-history

  • εχω lumia 800 αγορασμενο απ eshop και καρτα sim cosmote και δεν μου βγαζει ακομα αναβαθμιση!

  • LG Optimus 7 αγορασμενο απο Vodafone περνάει τώρα μια αναβάθμιση,η 7.8 ποιους κωδικους εχει?δειχνει οτι περναει την 7.10.8779.8

  • Nokia lumia 800 αγορασμενο απο ευραπαικη αντιπροσωπια μεσο Γερμανιας ακομα δεν ειναι διαθεσιμη η αναβαθμιση!

  • Nokia Lumia 610 έκανα το update σε Windows Phone 7.8 και τρέχει κανονικά. Συσκευή από τη Vodafone κάρτα sim από την Cosmote.

  • κατεβαίνει η 7.8 τώρα.το κινητο είναι αγορασμένο απο Vodafone με sim Cosmote.ίσως επηρεάζει κ το γεγονός ότι λόγω επισκευής στην LG έχω κ πλήρως ελληνική rom

  • HTC Trophy από vodafone αναβαθμίστηκα σε windows phone 7.8. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε σε 5 φάσεις, οι 2 πρώτες ενημερώσεις ήρθαν με το που συνέδεσα το κινητό μου στο zune, Οι άλλες 3 με το κόλπο του force update.

  • κατεβασα την 7.8 και τα εικονιδια σεταρονται οπως των windows 8.δε μπορεσα να βγαλω ακρη με το bluetooth,δε ξερω τι γινετε.παντως ειναι αλλο κινητο το lumia 800 με την αρχικη οθονη των 8

  • Παιδια το lg optimus 7 το πηρε το update αν και ειχε ανακοινωθει οτι θα μεναμε στην 7.5. Κανονικα το πηρε εμενα χωρις force update.
    Για force update:
    1. Put phone in airplane mode
    2. Connect phone to PC and wait till Zune starts and device is connected.
    3. Go to settings -> update
    3.5 Tricky part: After about 2-3 seconds (you gotta get a feeling for the timeframe) , disconnect you internetconnection during the update search process.
    4. Update should be found, if not, try again
    5. If update found, reconnect Internet
    6. Start update process

  • η έκδοση που έχω είναι 7.10.8858.136 και έχει τις δυνατότητες παραμετροποίησης των tiles

  • Θα μας πείτε παρακαλώ τι γίνεται με το ΒΤ. Αν έχει ξεκλειδωθεί όπως έλεγαν (λαμβάνει στέλνει αρχεία). Δείτε σε τι τύπους αρχείων το κάνει (jpg, mp3?).

    Σε κάποιο άρθρο κατάλαβα ότι μονο στα ΝΟΚΙΑ θα ξεκλειδώνονταν το ΒΤ.. Εσείς με άλλες μάρκες (htc, lg) τι βλέπετε?

  • Απ' όσο θυμάμαι για αποστολή αρχείων με bt θέλει πρώτα να κάνεις pairing με την άλλη συκευή και μόνο τότε σου εμφανίζει την επιλογή για αποστολή με bt. (φυσικά να είναι ήδη ενεργοποιημένο και το bt στο κινητό)

  • Το Bluetooth ξεκλειδώνει μέσω εφαρμογής που διαθέτει η Nokia μόνο στα κινητά της ονομάζεται Bluetooth share και μπορεί να την κατεβάσει κάποιος από το market. Το μόνο κακό που έχει η εφαρμογή είναι οτι δε μπορεί να λειτουργήσει στο παρασκήνιο, τη στιγμή που βγεις διακόπτει και τη σύνδεση. Μαζί με αυτή την εφαρμογή η Nokia προσφέρει άλλη μια το Ringtone maker για να φτιάχνεις ringtones απο τα τραγούδια που έχεις ήδη στη συσκευή

  • Την εγκατέστησα πριν λίγη ώρα και τώρα ψάχνω να δω αν υπάρχει τίποτα πιο ουσιώδες απ' τη Start Screen. Lumia 710, αγορασμένο από Γερμανία (με carrier της Vodafone), αλλά με φλασαρισμένη ρώσικη ROM. Έκανε την αναβάθμιση στην 7.8, σε 3 βήματα: πρώτα εγκατέστησε ένα Nokia Update, μετά την 8783 και στο τέλος την 8858. Σαν πρώτη εντύπωση, πως λειτουργεί πιο γρήγορα απ' την 7.5. Πέρα απ' αυτό και τα resizable tiles (+το Bing Wallpaper), δε βλέπω άλλες αλλαγές... :(

  • Για το BT και τη μεταφορά, να πω πως δεν είναι built-in δυνατότητα του τηλεφώνου. Όλη η διαδικασία γίνεται απ' την εφαρμογή Bluetooth Share που υπάρχει στο Marketplace και επίσης πρέπει να γίνει και pair με συσκευή όπως αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω.

  • 8858=7.8

    Λοιπόν....πιο απαλό στην κίνηση, smooth.
    Περισσότερα χρώματα για τα πλακάκια.
    Κάποιες αλλαγές στα εικονίδια της αρχικής.
    Το βελος που είχε πάνω για να αλλάξεις απο την αρχική στα apps, κι αντίστροφα, εφυγε.
    Διάφορα μεγέθη στα πλακάκια.

  • Και στο δικο μου lumia 800 σε τρια σταδια και με forced updated οπως και στους περισσοτερους

  • Γεια σας έχω ενα lumia 900 att και έχω κανει το update μέσο nokia care suit.Το πρόβλημα είναι οτι το bluetooth share δεν δουλεύει γιατί λέει οτι θέλει update απο το zune.Μπορεί καπιος με lumia 900 att και έχει κανει το update να μου πειι τι του λέει στο about στα firmware και σε όλα

    Ευχαριστω

  • Λοιπον, μετα απο ενα βραδυ μαζι με τα 7.8, μπορω να πω πως δεν εχουν καποια σημαντικη διαφορα με τα 7.5, αλλα προσφερουν την "ομορφια" των 8...δεν με χαλασε, αφου μεεεχρι να μαζεψω λεφτα για κανα 8αρι, ανανεωσαν αρκετα το ενδιαφερον μου για το κινητο!:)

  • ενω μπορεσα να στειλω μια φωτογραφια σε ενα νοκια ε52 δε μπορω να δεχτω αρχεια.ξερετε κατι?

  • καλημερα! μερα νυχτα με το καλλωδιο ειμαι στο zune, ρε παιδια ας μου εξυγησει καποιος το force update τι ειναι ακριβως? αν κανω αυτον τον αναγκασμω που λενε και τα αλα παιδια πιο πανω και εγκαταταστηση την 7,8 στο κινητο τα εξτραδακια της Nokia θα χαθουνε?

  • αυτό θα ρωτούσα και γω... αν κάνουμε με αυτό τον τρόπο αναβάθμισει. Χάνουμε κάτι από ΝΟΚΙΑ? έχει κάποα διαφορά?

  • Αγορασμένο από Ελλάδα Θεσσαλονίκη κατάστημα Mediamarkt. Παροχέας Cosmote και τύπος sim micro. Μπήκα στο Zune, σαν άσχετος με το Zune το έψαξα λιγάκι και εν τέλη βλέπω το μήνυμα "Το τηλέφωνο σας είναι ενημερωμένο. Τρέχουσα έκδοση λογισμικού: 7.10 (8773)
    Προφανώς αναμένουμε!

  • μετα την αναβαθμηση τα αρχεια και οι λογαριασμοι και οι φωτογραφιες θα χαθουνε? ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕς?

  • Η εκδοση 7.8 ειχε βγει στους server της nokia εδω και ενα μηνα.. απλα δεν ηταν για ολους. μπορουσαν να παρουν την 7.8 οσοι το χαν παρει το κιν μεσω cosmote και vodafone. σε οσους τελειωνει το product code σε 059Ν3D7 το περνανε.. εγω ειχα κατεβασει και ειχε το λογοτυπο της ψοσμοτε στην αρχη ασχετα αν το χα παρει απο καταστημα της νοκια. διαφορες τρελες δεν υπαρχουν παντως εκτος απ την αρχικη οθονη.. οσοι θελουν να αναβαθμιστουν πιο γρηγορα μπορουν να κατεβασουν το NaviFirmPlus ή το Nokia_Care_Suite_5.0_2012.40.5.8 . δεν υπαρχει φοβος για τιποτα αλλιως περιμενετε την αναβαθμιση μεσω zune.. το οτι βγηκε η 7.8 δεν σημαινει οτι θα την παρουν ολοι σημερα. εξαρταται το product code

  • η εκδοση 7.8 εχει βγει εδω και εναν μηνα στους server της Νοκια . σε οσους το product code ειναι το 059Ν3d7 για cosmote , για vodafone δεν θυμαμαι την κατεβαζουν. δεν αλλαζει τιποτα απλα η οθονη , διαλεγεις ως search google και το bluetooth μεσω εφαρμογης . Αγορασμενο απο καταστημα της νοκιας και περασα την εκδοση της cosmote.. οποιος βιαζεται ας κατεβασει το Nokia_Care_Suite_5.0_2012.40.5.8 ή το NaviFirm+ 1.7 να δει τις εκδοσεις

  • Για όσους δεν έχουν λάβει την αναβάθμιση μπορούν να την λάβουν με force update, είναι μια διαδικασία γνωστή από παλιά με τα 7.5, δεν είναι διαδικασία στην οποία λαμβάνεται κάποια μη επίσημη αναβάθμιση απλά αναγκάζεται την microsoft να αναγνωρίσει γρήγορα το κινητό σας στους servers της και να σας στείλει την επίσημη αναβάθμιση που αντοιστοιχεί στον μοντέλο σας, αλλιώς μπορεί να περάσουν μέρες η και βδομάδες μέχρι να σας έρθει η ειδοποίηση στο κινητό σας. Είναι νόμιμη διαδικασία και δεν χάνεται ούτε εγγύηση, ούτε έξτρα. Ακολουθήστε απλά τα εξής βήματα:

    1. Ανοίγετε το zune (φροντίστε να είναι αναβαθμισμένο στην τελευταία έκδοση για παν ενδεχόμενο)
    2. Συνδέεται το κινητό σας
    3. Μόλις αναγνωριστεί από το πρόγραμμα πηγαίνεται στις ρυθμίσεις>τηλέφωνο>ενημέρωση
    4.Εδώ ακριβώς πρέπει να είστε πολύ γρήγοροι με το που πατήσετε το κουμπί ενημέρωση πρέπει μέσα σε 3 ή 5 δευτερόλεπτα να παοσυνδεθείτε από το internet είτε πατώντας το κουμπί του wi-fi, είτε τρβώντας το καλώδιο του ethernet, είτε το usb modem ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.
    5. Περίμενετε λιγάκι μέρχι να σας βγάλει την ειδοποίηση ψηλά ότι υπάρχει ενημέρωση.
    6. Αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη πατήστε κάποιο άλλο κουμπί στις ρυθμίσεις και επαλάβατε τα βήματα 4-5 λίγες φορές ακόμα, είναι μια διαδικασία που χρειαζεται υπομονή και ταχύτητα. Συνδέεστε και πάλι στο internet και μετά πατάτε το κουμπί ενημέρωση κάτω από την ειδοποίηση.
    7. Τώρα ακουλουθήστε κανονικά τον οδηγό της αναβάθμισης για να ολοκληρώσετε την αναβάθμιση.

    Έχετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 5 αναβαθμίσεις για να φτάσετε στην έκδοση 7.8, οπότε αν μετά την πρώτη ανβάθμιση δεν λάβετε αυτόματα τις υπόλοιπες ειδοποίησεις, πρέπει να επaναλάβετε το force update για όσες φορές χρειαστεί.
    Τέλος για όσουν δεν έχουν φυσικό κουμπί στον υπολογιστή τους για να τερματίσουν το wifi εδώ θα δείτε https://www.youtube.com/watch?v=46PCnetOKSs πως γίνεται.

  • το εκανα αναβαθμιση 1 φορα και εμεινε στην 7,5 πρεπει παλι να βαλω αλες δυο τι στο καλο? :P (αλαξε το εικονιδιο ομως του market place)

  • Η αναμονή άξιζε!
    Μόλις ξύπνησα είχα ήδη μια ειδοποίηση στο Lumia800 για update, και πλέον τρέχω WP7.8... :D

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.