Windows Phone 7 flash back πίσω στο 2010 + TechblogTV hands-on video

Πριν από 8 χρόνια, τέτοια εποχή παρουσιάστηκε το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για smartphones. Ήταν Χριστούγεννα του 2010 και τα πρώτα μοντέλα κυκλοφόρησαν στην αγορά με το LG Optimus 7 (E900) να είναι το πρώτο που έφτασε Ελλάδα αποκλειστικά από τη Vodafone με τιμή 499 ευρώ.

Φέτος 2017, η Microsoft αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου λογισμικού με ένα σωρό Lumia smartphones να βρίσκονται ακόμα στα χέρια χρηστών. Ρίξτε μια ματιά στο επίσημο βίντεο της Microsoft για να δείτε πως παρουσίαζε το 2010 τα Windows Phone 7 και θυμηθείτε τα δικά μας πρώτα βίντεο σε LG smartphones!

, Windows Phone 7 flash back πίσω στο 2010 + TechblogTV hands-on video

, Windows Phone 7 flash back πίσω στο 2010 + TechblogTV hands-on video

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Μπορεί να ακουστεί περίεργο αλλά εμένα μου άρεσαν πολύ τα WindowsPhone, και με βόλευαν πάρα πολύ. Και για να πω την αλήθεια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα προγράμματα που χρειαζόμουν. Δυστυχώς και λόγω των καταστάσεων αναγκάζομαι να εγκαταλήψω το συγκεκριμένο λειτουργικό….

Gvirginia

Κώστα, συνηθίζεται τα μνημόσυνα να γίνονται Κυριακή και έχει καφέ / κονιάκ με παξιμάδια.

Με τράβηξε το διαφορετικό και η καλή λειτουργία, μιας και στο Android που είχα τότε κολλούσε ο dialer.
Ευτυχώς έκανα το βήμα με το Lumia 920 και έφαγα ένα αγγούρι, όχι δύο. Λατρεμένη συσκευή.

James

Ήμουν έτοιμος να το πάρω θυμάμαι καθώς έψαχνα κάτι να αντικαταστήσω το παλιό μου Nokia X6 με symbian. Ευτυχώς διάλεξα το Huawei ideos X5 και το πρώτο ZTE blade για δεύτερο. Όλα τους λειτουργούν ακόμα

Βασίλης

Τα windows phone ήταν το πιο γρήγορο και το πιο βολικό στην καθημερινή χρήση λειτουργικό για μένα. Το δε Nokia Lumia 800, κατά την γνώμη μου, παραμένει το πιο όμορφο κινητό που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Δυστυχώς η Microsoft δεν το πρόσεξε το λειτουργικό της.

Axel

Τίμιο λειτουργικό. Εχω το 950 αυτήν την στιγμή και ακόμα είμαι ικανοποιημένος. Έπεσε άδοξα αυτό το λειτουργικό. Άργησε η μάικροσοφτ να σκεφτεί την πατέντα μεταφοράς εφαρμογών. Ίσως στο μελλον βγάλει κάτι καλό (που δεν νομίζω αλλά λέμε τώρα) σε κάθε περίπτωση (προσωπικά γούστα πάντα) δεν εχω σκοπό να αλλάξω τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η υποστήριξη και επίσημα το 2019…

Nick_GR

Ώρε νοσταλγία.

kodis

θα μπορουσε με απλες κινησεις να σβησει απο τον χαρτη android & ios μιας και το θεωρω κορυφαιο λειτουργικο σε σχεση με το android που χω τωρα, απλα πιστευω οτι η πιτα ειναι μοιρασμενη και για αυτο δεν προχωρησε σε αυτον τον τομεα.

Γιωργος

και εγω ειμαι κατοχος και χρηστης windows phone συγκεκριμενα εχω το lumia 535 με windows 10 και η συσκευη φυσαει antutu 30.000 αυτονομια μιαμιση μερα και καμερα αριστη ολα με 1gb ram γιατι πολυ απλα το λειτουργικο ειναι πολυ ελαφρυ που στα android ακομα και με 4 gb ram λαγγαρουν μερικες συσκευες φυσικα εχω και android συσκευες απλα μιλησα καθαρα για το λειτουργικο

alxgiann

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι το ZTE blade, δουλεύει ακόμα μετά από 7 χρόνια.

Σταύρος Χρι

Εχω το lumia 950XL και απλά η κάμερά του δεν υπάρχει! Εϊναι τρομερή !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Internet Microsoft Samsung Windows

To Samsung Internet έρχεται στα Windows

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Samsung Internet είναι πλέον διαθέσιμο ως αυτόνομη εφαρμογή Windows από το Microsoft Store.

Smartphones Microsoft Windows

Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος που εγκαταλείφθηκε

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μετανιώνει που δεν έκανε το Windows Phone πραγματικότητα.

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.