Η WSJ τεστάρει το Crash Detection των iPhone – Η απάντηση της Apple

iphone 14, Η WSJ τεστάρει το Crash Detection των iPhone – Η απάντηση της Apple

Ανακοινώνοντας το iPhone 14, η Apple αποκάλυψε πως οι νέες συσκευές της είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν πότε ένας χρήστης έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Σε αυτή την περίπτωση, το iPhone θα προτείνει να κληθούν αμέσως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και θα καλέσει αυτόματα εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί.

Η Joanna Stern της Wall Street Journal συνεργάστηκε με έναν οδηγό demolition derby στο Μίσιγκαν για να ελέγξει εάν θα μπορούσαν να κάνουν το νέο iPhone να ενεργοποιήσει τη λειτουργία ασφαλείας. Στους αγώνες αυτούς τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν συγκρούονται μέχρι να επιβιώσει μόνο ένα.

Ένα iPhone 14 και ένα Google Pixel τοποθετήθηκαν στο derby αυτοκίνητο και ο οδηγός φορούσε ένα Apple Watch Ultra. Ένα iPhone 14 Pro Max και ένα Pixel 6 τοποθετήθηκαν σε ένα ακίνητο όχημα, στο οποίο επρόκειτο να πέσουν.

Αφού συγκρούστηκαν τα οχήματα και καταγράφηκαν οι αντιδράσεις των iPhone και Pixel, η Wall Street Journal απευθύνθηκε στην Apple για σχόλια.

“Όταν επικοινώνησα με την Apple για τα αποτελέσματα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι οι συνθήκες δοκιμών δεν παρείχαν αρκετά σήματα στο iPhone για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία στα σταματημένα αυτοκίνητα.”

Για να λειτουργήσει το Crash Detection, πρέπει πρώτα να ανιχνεύσει ότι η συσκευή βρίσκεται μέσα σε ένα κινούμενο όχημα. Το WSJ υπογραμμίζει ότι ένας αλγόριθμος λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό. Οι αισθητήρες κίνησης ανιχνεύουν ξαφνικές αλλαγές στην κίνηση, τα μικρόφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν δυνατούς ήχους όπως η πρόσκρουση, το βαρόμετρο μπορεί να ανιχνεύσει αλλαγές στην πίεση του αέρα όταν ενεργοποιούνται οι αερόσακοι, οι ενδείξεις GPS μπορούν να ανιχνεύσουν ξαφνικές επιβραδύνσεις σε ένα κινούμενο όχημα, και τα CarPlay και Bluetooth μπορούν να ξεχωρίσουν εάν η συσκευή βρίσκεται πραγματικά σε όχημα.

Tα Crash Detections τόσο στην Google όσο και στην Apple δεν μπορούν να εντοπίσουν όλους τους τύπους σφαλμάτων. Υπάρχει ακόμη και μια αποποίηση ευθύνης ακριβώς κάτω από τη ρύθμιση Crash Detection στα νέα iPhone που λέει ακριβώς αυτό. Σε όλες τις περιπτώσεις, ωστόσο, οι συσκευές πρέπει πρώτα να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν ότι βρίσκεται σε κινούμενο όχημα, με τη συμμετοχή ορισμένων ή όλων των σημάτων που αναφέρονται παραπάνω.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i