Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Samsung smartphones, Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2024, λόγω της ταχείας αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές Κινέζους προμηθευτές, με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από την International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με την έκθεση IDC, οι αποστολές της Apple μειώθηκαν κατά 9,6% στα 50,1 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο, από 55,4 εκατομμύρια μονάδες το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η Apple σημείωσε τη σημαντικότερη ετήσια πτώση μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων smartphone που καλύπτονται στην έκθεση.

Η Samsung ανέκτησε τη θέση της ως ηγέτης της αγοράς, την οποία είχε χάσει από την Apple το προηγούμενο έτος, κατακτώντας μερίδιο αγοράς 20,8% με αποστολές περίπου 60,1 εκατομμυρίων μονάδων, περίπου το ίδιο με πέρυσι. Το 2023, το μερίδιο αγοράς της ήταν 22,5% την ίδια περίοδο.

Αντίθετα, αφού πέρυσι ξεπέρασε τη Samsung και έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone για πρώτη φορά, η Apple παρουσίασε πτώση στο μερίδιο αγοράς από 20,7% σε 17,3%.

«Ενώ η IDC αναμένει από αυτές τις δύο εταιρείες να διατηρήσουν τη θέση τους στην υψηλή θέση της αγοράς, η αναζωπύρωση της Huawei στην Κίνα, καθώς και τα αξιοσημείωτα κέρδη από τις Xiaomi, Transsion, OPPO/OnePlus και vivo πιθανότατα θα έχουν και τους δύο OEM που αναζητούν περιοχές να επεκταθεί και να διαφοροποιηθεί», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου στο IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers.

Η Apple δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον για το iPhone 15 στο κινεζικό κοινό, που επηρεάστηκε τόσο από την κυκλοφορία του Huawei Mate 60 όσο και από την απαγόρευση που υποστηρίχθηκε από το Πεκίνο από τα γραφεία ενός τεράστιου αριθμού κρατικών επιχειρήσεων στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευής θαλάσσιων λιμένων, εξόρυξης, μεταποίησης, εκπαίδευσης και επενδύσεων.

Η πτώση της Apple στις αποστολές σημειώθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία οι παγκόσμιες αποστολές smartphone το πρώτο τρίμηνο στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά 7,8% από έτος σε έτος, φτάνοντας τα 289,4 εκατομμύρια μονάδες. Ήταν το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των αποστολών σε όλη την παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με την IDC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.