Xiaomi 13 Ultra: Πώς ανταποκρίνεται στη μάχη της κάμερας

Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Ultra: Πώς ανταποκρίνεται στη μάχη της κάμερας

Οι σύγχρονες ναυαρχίδες, συμπεριλαμβανομένου του Xiaomi 13 Ultra, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το brand φωτογραφικών μηχανών Leica, έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη φωτογραφία.

Το AndroidPolice έβγαλε στη σέντρα τα Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra και Oppo Find X6 Pro, εξετάζοντας τις δυνατότητές τους και το κατά πόσο θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μια φωτογραφική μηχανή.

Το Xiaomi 13 Ultra διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα τετραπλής κάμερας, με όλους τους αισθητήρες να έχουν εύρος 50MP. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι και οι τέσσερις κάμερες θα παράγουν εικόνες παρόμοιας ποιότητας.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα μιας ίντσας για την κύρια κάμερα 50MP, αλλά φυσικά μικρότερους αισθητήρες για τους άλλους φακούς. Αν και στην πραγματικότητα δεν είναι μία ίντσα σε καμία διάσταση, το σημαντικό εδώ είναι ότι αυτός ο κύριος αισθητήρας είναι φυσικά μεγαλύτερος από τον δευτερεύοντα Sony IMX858. Στα Xiaomi 13 Ultra και Pro, το μεγαλύτερο μέγεθος pixel της κύριας κάμερας συμβάλλει στη λήψη περισσότερου φωτός, μεταφράζοντας σε καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Ultra: Πώς ανταποκρίνεται στη μάχη της κάμερας

Ωστόσο, το “μεταβλητό” διάφραγμα της Xiaomi στον κύριο φακό δεν είναι ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι, και ενώ σας δίνει την επιλογή να επιλέξετε μεταξύ δύο μεγεθών διαφράγματος, δεν προσφέρει την ευελιξία όπως μια αυτόνομη κάμερα. Σπάνια βλέπουμε μεταβλητά διαφράγματα σε κάμερες smartphone, κυρίως επειδή η βελτιστοποίηση λογισμικού είναι βολική και το υλικό μικροσκοπικού διαφράγματος είναι ακριβό στη μαζική παραγωγή.

Όσον αφορά στη Leica, η εταιρεία συντόνισε τον αγωγό επεξεργασίας εικόνας, δημιουργώντας φωτογραφικά στυλ που θυμίζουν τον χαρακτήρα του brand Leica. Αυτό το είδος επεξεργασίας έχει σκοπό να βοηθήσει τις φωτογραφίες από αυτό το τηλέφωνο να ξεχωρίζουν από άλλες σε αυτήν τη σύγκριση χρησιμοποιώντας τους ίδιους αισθητήρες και παρόμοιους φακούς.

Τρεις από τις τέσσερις κάμερες του Ultra χρησιμοποιούν ασφαιρικούς φακούς, που φημίζονται για τη μείωση της χρωματικής εκτροπής και της παραμόρφωσης χωρίς να θυσιάζεται η ευκρίνεια. Εάν οι κάμερες ήταν ο αποκλειστικός αποφασιστικός παράγοντας, το Xiaomi 13 Ultra και το 13 Pro θα ήταν ιδανικά για κάποιον που χρησιμοποιεί όλους τους φακούς για τους καθορισμένους σκοπούς τους.

Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Ultra: Πώς ανταποκρίνεται στη μάχη της κάμερας

Το Samsung Galaxy S23 Ultra, από την άλλη, μπορεί να είναι μερικών μηνών, αλλά ο κύριος αισθητήρας κάμερας ISOCELL HP2 200 MP είναι εξίσου ισχυρός τώρα. Η Samsung αποθηκεύει δεδομένα αισθητήρα HP2 — τα δεδομένα από ομάδες μικροσκοπικών pixel στον αισθητήρα συνδυάζονται σε ένα μόνο pixel στην τελική εικόνα. Η τεχνική βοηθά στη διατήρηση της λεπτομέρειας από τον τεράστιο αισθητήρα  χωρίς να παραμορφώνει την ακρίβεια των χρωμάτων και να εισάγει θόρυβο στις εικόνες. Από τη φωτεινή πλευρά, το binning pixel βοηθά στη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Τα μεγέθη των αρχείων μειώνονται επίσης σημαντικά.

Οι άλλοι τρεις φακοί στο τηλέφωνο είναι έχουν ισχυρές επιδόσεις με βέλτιστες εστιακές αποστάσεις για τις προβλεπόμενες χρήσεις τους. Τα τηλέφωνα που συγκρίνονται εδώ χρησιμοποιούν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) στην κύρια κάμερα και στην τηλεφακό για να εξασφαλίσουν ευκρινείς εικόνες χωρίς κουνήματα, και η Samsung δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως η Xiaomi, η Samsung χρησιμοποιεί επίσης έναν φακό περισκοπίου για τον τηλεφακό, παρέχοντας χώρο στον φακό να κινείται και να μεταβάλλει την εστιακή απόσταση.

Xiaomi 13 Ultra, Xiaomi 13 Ultra: Πώς ανταποκρίνεται στη μάχη της κάμερας

Η Oppo, τέλος, με την πρόσφατη κυκλοφορία του Find X6 Pro στην Κίνα έδειξε πόσο δυνατός παίκτης είναι. Το σύστημα της κάμερας είναι σχεδόν αντίγραφο του Xiaomi 13 Pro με τριπλά shooter 50MP, συμπεριλαμβανομένου ενός ισοδύναμου κύριου αισθητήρα κάμερας 1 ιντσών. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που διαφοροποιούν το Oppo εδώ.

Οι περισσότερες διαφορές οφείλονται στην επεξεργασία εικόνας και, όπου η Xiaomi συνεργάστηκε με τη Leica, η Oppo ζήτησε τη βοήθεια της Hasselblad. Οι διαφορές ανάμεσα στα brand είναι συνήθως πιο αισθητές στο δυναμικό εύρος, την ακρίβεια αναπαραγωγής του τόνου του δέρματος και τις αλλαγές στις αποχρώσεις του πραγματικού κόσμου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.