Xiaomi 14 review: “Ξεκολλήστε” από το δίπολο Samsung – iPhone

Xiaomi 14 review Greek, Xiaomi 14 review: “Ξεκολλήστε” από το δίπολο Samsung – iPhone

Αυτή είναι πιθανώς μία από τις λίγες φορές που μια εταιρεία λανσάρει ένα μη pro μοντέλο τόσο ολοκληρωμένο. Είναι ενθαρυντικό να βλέπουμε ότι κάποιες εταιρείες δεν έχουν υποκύψει στην πίεση της βιομηχανίας και εξακολουθούν να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα πλήρες πακέτο. Στην περίπτωση του Xiaomi 14, παίρνετε έναν ταχυφορτιστή 90W, ένα καλώδιο USB-C, μια πλαστική πλάτη για να προστατεύσετε το γυάλινο πίσω μέρος από γρατζουνιές, και ένα εργαλείο εξαγωγής SIM.

Το σχεδιασμό της σειράς Xiaomi 14 ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του. Έχουμε την επίπεδη οθόνη και την καμπύλη πλάτη και το προμιουμ αλουμινένιο πλαίσιο. Το τηλέφωνο έχει καταπληκτικό grip στο χέρι, κυρίως λόγω του συμπαγούς μεγέθους του. Η τάση με τις επίπεδες οθόνες αυξάνεται διαρκώς και μας αρέσει αυτό, καθώς υπάρχουν λιγότερες παραμορφώσεις, και οι επίπεδες οθόνες είναι γενικά πιο εύκολες στη χρήση. Η φωτεινότητα σε ολόκληρη την οθόνη είναι υψηλή με 3.000 nits σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα συστήματα κάμερας με επωνυμία Leica της σειράς Xiaomi 14 έρχονται με αρκετές νέες δυνατότητες. Υπάρχει ένας νέος αισθητήρας εικόνας LightFusion 900 με σχετικά μεγάλο μέγεθος 1/1.3″ και εντυπωσιακό 13.5 EV εγγενές υψηλό δυναμικό εύρος. Η κάμερα ultrawide έχει επίσης ανασχεδιαστεί και στα Xiaomi 14 και Ultra. Η ανάλυση είναι τώρα 50MP. Ο τρίτος φακός στο σύστημα είναι ένας τηλεφακός (3.2x οπτικό), διαθέτοντας την τεχνολογία επιπλέον φακού 75mm της Leica και επιτρέποντας στους χρήστες να εστιάσουν από 10cm έως το άπειρο.

Xiaomi 14 review Greek, Xiaomi 14 review: “Ξεκολλήστε” από το δίπολο Samsung – iPhone

Τα δείγματα από την κύρια κάμερα φαίνονται αξιοπρεπή με καλό επίπεδο λεπτομέρειας και αρκετά καλό δυναμικό εύρος επίσης. Τα χρώματα είναι αρκετά φυσικά και μπορεί να φαίνονται λίγο άνοστα σε ανθρώπους που έχουν συνηθίσει σε ενισχυμένα ή υπερκορεσμένα χρώματα από άλλες μάρκες smartphones αλλά αυτή είναι η μαγεία της φυσικότητας που θέλει να προσφέρει το Xiaomi 14 συνεργαζόμενο με τη Leica.

Η νέα κάμερα ultrawide 50MP καταφέρνει να παράγει λήψεις με παρόμοια ποιότητα με αυτές που πήραμε με την κύρια. Η τονικότητα είναι αρκετά παρόμοια, όπως και το συνολικό επίπεδο λεπτομέρειας. Το δυναμικό εύρος πιθανώς υποφέρει λίγο, σε σύγκριση με τον κύριο φακό, αλλά συνολικά, η Xiaomi έκανε εξαιρετική δουλειά με την κάμερα ultrawide στο 14άρι, αποφεύγοντας μεγάλες αλλαγές στην ποιότητα κατά την εναλλαγή μεταξύ των φακών.

Το Xiaomi 14 διαθέτει μια dedicated κάμερα τηλεφακού. Έρχεται με 3.2x οπτικό ζουμ και μπορεί να κάνει 5x και 10x χρησιμοποιώντας κάποια ψηφιακή βοήθεια. Τα δείγματα 2x χρησιμοποιούν αισθητήρα για να παρέχουν οπτικό επίπεδο ζουμ και, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι άσχημα, μας άρεσαν περισσότερο τα αυτούσια δείγματα ζουμ 3.2x. Μπορείτε να φτάσετε έως και 10x αλλά γρήγορα αρχίζετε να χάνετε λεπτομέρεια και ποιότητα.

Xiaomi 14 review Greek, Xiaomi 14 review: “Ξεκολλήστε” από το δίπολο Samsung – iPhone

Ο επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 3 λειτουργεί όπως αναμενόταν, και τα αποτελέσματα benchmarks βάζουν το Xiaomi 14 ακριβώς όπου ανήκει, μαζί με άλλα flagships όπως το Galaxy S24 και το iPhone 15.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη στις νέες δυνατότητες της οικογένειας Xiaomi 14 είναι η μετάβαση από το MIUI στο HyperOS. Το Xiaomi 14 τρέχει Android 14 με το προαναφερθέν HyperOS.

Το Xiaomi 14 είναι ένα καταπληκτικό τηλέφωνο! Είναι συμπαγές, γρήγορο, η οθόνη του είναι φωτεινή και ο Snapdragon Gen 3 λειτουργεί όπως αναμενόταν. Η μπαταρία είναι πολύ αξιόπιστη, και η γρήγορη φόρτιση θα σας κάνει να χαμογελάσετε. Το σύστημα κάμερας είναι επίσης καλό, όχι στο επίπεδο του μεγαλύτερου αδελφού, του Xiaomi 14 Ultra, αλλά ακόμα στο ίδιο επίπεδο με άμεσους ανταγωνιστές όπως το Galaxy S24 και το iPhone 15 (προσθέτοντας έναν dedicated φακό ζουμ στην εξίσωση επίσης).

Αν είστε κουρασμένοι από το ίδιο παλιό δίπολο Samsung και Apple και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, το Xiaomi 14 είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μια ακριβή επιλογή, σίγουρα, αλλά εξαιρετική παρ’ όλα αυτά.

Xiaomi 14 review Greek, Xiaomi 14 review: “Ξεκολλήστε” από το δίπολο Samsung – iPhone

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14 Ultra: Υιοθέτησε το δίκτυο 5.5G και «έπιασε» ταχύτητα 5.132 Mbps

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced την περασμένη εβδομάδα και ήδη μεγάλοι κινέζοι παίκτες το φέρνουν στις συσκευές τους.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi 14

Xiaomi 14 & Xiaomi 14 Ultra: Παγκόσμιο ντεμπούτο στο MWC 2024 – Πόσο θα κοστίζουν στην Ευρώπη

Η Xiaomi πραγματοποίησε μια μεγάλη εκδήλωση στο MWC 2024 στη Βαρκελώνη για το παγκόσμιο ντεμπούτο της σειράς Xiaomi 14.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14 Ultra: Πόσο θα κοστίζει στην Ευρώπη

Η σειρά Xiaomi 14 αναμένεται να λανσαριστεί παγκοσμίως από την εταιρεία στις 24 Φεβρουαρίου και τότε περιμένουμε και το Xiaomi 14 Ultra.