Το Xiaomi 18 Pro πέρασε από το Geekbench 7 με Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro και 16GB RAM, λίγο πριν την παρουσίασή του μέσα στον Σεπτέμβριο.
Ένα κινητό της Xiaomi με το Snapdragon 8 Elite Gen 6 Pro πέρασε σήμερα από το Geekbench, και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για το Xiaomi 18 Pro. Έρχεται μόλις μία μέρα αφότου η εταιρεία ξεκίνησε τα επίσημα teaser της νέας σειράς. Το πιο παράξενο στοιχείο πάντως δεν είναι τα σκορ, είναι ο κωδικός μοντέλου.
Τα νούμερα στο Geekbench 7
Στο Geekbench 7 το πρωτότυπο έγραψε 2.871 πόντους στο single-core και 8.836 στο multi-core. Ο επεξεργαστής, από τη νέα γενιά Snapdragon 8 Elite Gen 6, φτάνει τα 5,01GHz στη μέγιστη συχνότητα. Για μνήμη, η συγκεκριμμένη μονάδα είχε 16GB RAM, χωρίς αυτό να αποκλείει άλλες εκδόσεις στην αγορά.
Αυτά τα νούμερα τα βλέπουμε με το μισό μάτι.
Τα σκορ πρωτοτύπων στο Geekbench δεν είναι αξιόπιστος οδηγός, επειδή οι συσκευές αυτές τρέχουν ανολοκλήρωτο λογισμικό και hardware που δεν έχει «κλειδώσει». Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Xiaomi 18 Pro Max, που πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκε με την ίδια πλατφόρμα και πάνω από 3.500 πόντους στο single-core, δηλαδή περίπου 20% ψηλότερα.
Ένας κωδικός που δεν κολλάει με τα γνωστά
Στη βάση δεδομένων η συσκευή εμφανίζεται ως M154FF. Μέχρι τώρα η Xiaomi έδινε στα κινητά της κωδικούς που ξεκινούν με το έτος και τον μήνα, οπότε το συγκεκριμένο όνομα σπάει μια λογική χρόνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η καταχώρηση είναι ψεύτικη. Και το Pro Max είχε περάσει με κωδικό της ίδιας οικογένειας (M1544F), άρα όλα δείχνουν ότι η Xiaomi αλλάζει τρόπο ονοματοδοσίας για τη σειρά 18.
Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.
Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.
Παρουσίαση μέσα στον Σεπτέμβριο, με HyperOS 4 και 100W
Η Xiaomi επιβεβαίωσε χθες ότι τα Xiaomi 18 Pro και Xiaomi 18 Pro Max θα παρουσιαστούν πριν βγει ο Σεπτέμβριος, χωρίς να δώσει ακόμα ακριβή ημερομηνία. Μέχρι τότε, όσα έχουν ακουστεί για τη «μεγαλύτερη αναβάθμιση» που φέρνει στην πλάτη του το 18 Pro κρατούν το ενδιαφέρον ζεστό.
Στο λογισμικό, η σειρά θα βγει με HyperOS 4, που πατάει πάνω στο Android 17 — και για όσους έχουν ήδη Xiaomi, έχει ενδιαφέρον ποια κινητά παίρνουν πρώτα το HyperOS 4. Η φόρτιση είναι το πιο σίγουρο χαρτί: σύμφωνα με προηγούμενες πιστοποιήσεις, τόσο το Xiaomi 18 Pro όσο και το 18 Pro Max υποστηρίζουν ενσύρματη φόρτιση 100W.
Η άποψή μας στο Techblog
Δεν θα κρίναμε το Xiaomi 18 Pro από τους πόντους ενός πρωτοτύπου, όταν η ίδια πλατφόρμα έδωσε σκορ με διαφορά 20% μέσα σε μία εβδομάδα. Για όποιον το σκέφτεται ως επόμενο κινητό, το κρίσιμο είναι αν θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας και σε ποια τιμή. Τα 100W και το HyperOS 4 είναι καλά, αλλά σήμερα δεν αρκούν για να ξεχωρίσει ένα flagship.
Σχόλια