Xiaomi: Αυτό είναι το μυστικό των φθηνών smartphones

Xiaomi, Xiaomi: Αυτό είναι το μυστικό των φθηνών smartphones

Η Xiaomi είναι μία από τις πιο δημοφιλής κατασκευάστριες smartphones. Οι καταναλωτές την προτιμούν διότι κατά κύριο λόγο προσφέρει VFM τηλέφωνα. Πάντα αιωρούνταν στον αέρα το ερώτημα πώς είναι δυνατόν η εταιρεία να διατηρεί τις τιμές των smartphones τόσο χαμηλές. Την απάντηση στο ερώτημα έδωσε ο CEO της Xiaomi, Lei Jun.

Πώς καταφέρνει και κρατάει χαμηλές τις τιμές

Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, οι τιμές των smartphones θα ανεβαίνουν σταδιακά όσο οι εταιρείες επενδύουν στη 5G τεχνολογία. Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει πως η εταιρεία του θα καταφέρει να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές προσφέροντας ποιοτικές συσκευές με υψηλές επιδόσεις.

Πρόσφατα, η Xiaomi παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για το 2019. Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Lei Jun ανέφερε ότι η εταιρεία έχει περιθώριο μικτού κέρδους 8% με 9%, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Επίσης, τόνισε ότι εκτός από το χαμηλό μικτό κέρδος της εταιρείας, η κύρια διανομή των smartphones της Xiaomi πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τελική τιμή τους να είναι αρκετά χαμηλή.

Το μέλλον

Η Xiaomi σκοπεύει να διατηρήσει τη στρατηγική πωλήσεων που ακολουθεί, ακόμη και όταν βγάλει στην αγορά πλήθος 5G smartphones. Κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το 2020 θα κυκλοφορήσει πολλά 5G τηλέφωνα. Βέβαια, ετοιμάζεται να ανοίξει και το δικό της εργοστάσιο, κάτι που θα μειώσει το κόστος παραγωγής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaskor

Πόσο ρισπέκτ σε αυτή την εταιρεία?!!!

Flagship killer

Ειδικά από τη πυροσβεστική, τι να σου λέω! Απίστευτο respect… 2ο redmi παίρνει φωτιά στα χέρια χρήστη μέσα σε λίγες μέρες… Αλλά είπαμε.. περι ορέξεως, όσο αντέχει η τσέπη μας!

JR

Ενώ όταν σε όλα τα αεροδρόμια απαγορεύουν τα macbook γιατί σκάνε οι μπαταρίες θεωρείται κάτι το φυσιολογικό. Η ο άλλος που έκανε ποδήλατο και άρπαξε φωτιά το iphone και του έκαψε το ποδι. Η το κοριτσάκι που κοιμόταν και φόρτιζε το
iphone και έκανε έκρηξη και την σκοτωσε. Απλά σας πονάει που υπάρχουν άλλοι που δεν πιάστηκαν κορόιδα να πληρώσουν τον κούκο για αηδόνι με τα προϊόντα του σάπιου μήλου για αυτό τα γράφετε αυτά. Περαστικά.

Manos_sii

💪💪💪💪💪

Manos_sii

Φίλε είσαι ότι να νε λες ότι σου κατέβει στο μυαλό η Xiaomi είναι μια από τις πιο αξιώπιστες εταιρείες και δεν είναι μόνο για αυτούς με χαμηλό μπάτζετ γιατί έχω περάσει από τα χαμηλού κόστους κινητά της αλλά και από τις ναυαρχίδες της.

seagull hunter

πρωτα φιλε αρθογραφε οι δημοφιλεις οταν ειναι πολλες γραφονται με ΕΙ… και κατα δευτερον εχω το xiaomi redmi note 4x που ειναι απαικτο εκτος ανταγωνισμου για τα λεφτα του και τωρα τρια χρονια μετα δεν εχει βγαλει καμμια βλαβη ενω η εταιρεια εστειλε προσφατα αναβαθμιση σε Miui 10!!! τι αλλο να κανει δηλαδη για να ειμαστε τρελλαμενοι μαζι της… μονο xiami λοιπον.

Beowolf

Το 2019 προς ’20, όταν κάνεις μαθήματα ορθογραφίας(ορθώς), καλό είναι να μην γράφεις δημόσια χωρίς μισό τόνο.

Nikolaos52

Το Miui 11 Πηραμε Φιλε μου!!!!!!! Μηπως Εισαι πισω????? Το Εργαλειο Παει Πυραυλος!!!!!!!!

djfapples

Η καλύτερη εταιρεία σε φθηνά κινητά μέχρι 300ευρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.