Xiaomi, Ετοιμάζει προσιτό smartphone με οθόνη 5.5 ιντσών HD

Η Xiaomi ετοιμάζει ένα νέο οικονομικό μοντέλο smartphone που πρόσφατα πέρασε από την ΤΕΝΑΑ (οργανισμός πιστοποίησης τηλεπικοινωνιών της Κίνας) και από εκεί μάθαμε ότι θα έχει οθόνη 5.5 ιντσών LCD IPS με ανάλυση HD, οκταπύρηνο επεξεργαστή (λογικά MediaTek) σε δύο εκδόσεις 1.4GHz και 1.7GHz, μνήμη RAM 1GB, κάμερα 13 Megapixel και δεύτερη μπροστινή 5 Megapixel.

Το νέο Xiaomi φέρεται να τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.2.2 Jelly Bean και από πλευράς mobile internet να είναι 3G.

Xiaomi budget smartphone, Xiaomi, Ετοιμάζει προσιτό smartphone με οθόνη 5.5 ιντσών HD

Xiaomi budget smartphone, Xiaomi, Ετοιμάζει προσιτό smartphone με οθόνη 5.5 ιντσών HD

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Εξωτερικά είναι ένα Mi2 με 5.5 ίντσες οθόνη. Οι 5.5 είναι πολλές… Καλύτερο θα ήταν να έβγαζε σε 4.7-5. Θα έπιανε μεγαλύτερο φάσμα αγοραστών, εκτός κι αν οι Κινέζοι γουστάρουν τόσο μεγάλες οθόνες. Τότε πάω πάσο! Ούτως ή άλλως για εντός συνόρων κατανάλωση προορίζονται τα Xiaomi περισσότερο…

Costas

Όχι και το mi2, είναι ίδιο με το red rice που από αυτό σου γράφω τώρα που έχει 4,7 ίντσες οθόνη. Όσο για 5 ίντσες υπάρχει το φανταστικό mi3. 5,5 ίντσες είναι μια χαρά για phablet που για αυτήν τη κατηγορία προορίζεται.

Panos7GR

Σωστά το Mi2 ήταν πιο στρογγυλεμενο, ενώ το Red Rice (Hongmi πλέον) είναι πιο “αυστηρό”, όπως αυτό του άρθρου, συμφωνώ. Όπως και να έχει πάντως και τα 3 είναι της ίδια σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Μόνο το φανταστικό, επίσης συμφωνώ, Mi3 ξεφεύγει σχεδιαστικά.
Την επιλογή μου για ίντσες που είπα το εννοούσα να έβγαινε σαν αντικαταστάτης του επίσης προσιτού Hongmi, το οποίο έχεις. Αν πάει για κατηγορία phablet, δεν αξίζει πιστεύω. Αυτή η κατηγορία θέλει hi-end χαρακτηριστικά γιατί δεν απευθύνεται σε όλους…

Τεσπα μιας και έχεις Xiaomi, πως σου φαίνεται σαν εταιρία; Από την εποχή του Mi2 γλυκοκοιταζω τα smartphone της Xiaomi. Έχω το ίδιο κινητό 3 χρόνια και μάλλον μέσα στο 2014 θα κανω αναβάθμιση συσκευής, γι αυτό ρωτάω. Σκέφτομαι σοβαρά τους Κινέζους Xiaomi, OPPO και γιατί όχι Meizu, αφού οι υπόλοιποι “μεγάλοι” δεν μας έδειξαν κάτι της προκοπής.

Costas

@Panos7GR
Πάνο μου αν σκέφτεσαι για δίκαρτο το Hongmi (Redmi) είναι μονόδρομος. Η ποιότητα κατασκευής αλλά και το miui είναι με μία λέξη άψογα. Για 140€ το κινητό είναι φανταστικό και πάει σφαίρα, ρολάρει απροβλημάτιστα, με όσες εφαρμογές και να έχεις ανοιχτές. Όσο για τις αναβαθμίσεις του miui πιστεύω ξέρεις ότι γίνονται κάθε παρασκευή 🙂 Μόνο στο Hongmi λόγο του MTK επεξεργαστή υπάρχει αναβάθμιση κάθε μήνα.

Demis-live

Έχω μπερδευτεί παίδες. Από τη μία ανακοινώθηκε και το Hongmi 1S με snapdragon και 8γίγα εσωτερική μνήμη, από ίσως έχετε διαβάσει κάποιοι, και από την άλλη αυτό, το οποίο διαφοροποιείται σε τεχνικά και σε κάποια καταστήματα φιγουράρει ήδη ως xiaomi Hongmi 2 (red rice 2) με την ένδειξη “specs not final” και ενδεικτική τιμή τα 215 ευρώ.
Θα μας τρελάνει η Xiaomi!!
Πάντως και το υπάρχον red rice το θεωρώ κορυφαία επιλογή και με τιμή κτήσης πλέον κάτω από 145 ευρώ! Να μιλήσουν οι κάτοχοι παρακαλώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.