Xiaomi: Είναι αδύνατη η δημιουργία της τέλειας under-display κάμερας

Xiaomi, Xiaomi: Είναι αδύνατη η δημιουργία της τέλειας under-display κάμερας

Η Oppo και αρκετές ακόμη εταιρείες παρουσίασαν την τεχνολογία της under-display κάμερας το 2019. Το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά που είδαμε πρωτότυπα smartphones με κάμερες κρυμμένες κάτω από την οθόνη. Μία από τις εταιρείες που ασχολούνται με αυτή την τεχνολογία είναι η Xiaomi, η οποία τώρα αναφέρει ότι δεν μπορεί να τελειοποιηθεί.

Γιατί δεν λειτουργεί η κάμερα κάτω από την οθόνη

Ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Lu Weibing, εξήγησε μέσω του κινέζικού κοινωνικού δικτύου Weibo τους λόγους για τους οποίους η under-display κάμερα δεν μπορεί να τελειοποιηθεί και να βγει στη μαζική παραγωγή. Τουλάχιστον όχι στο σύντομο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Lu Weibing, το πρόβλημα είναι το PPI των οθονών και η διαπερατότητα που προσφέρει. Όπως τονίζει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή το PPI των οθονών είναι περίπου 400PPI και από τη στιγμή που παραμένει σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπει την μετάδοση αρκετού φωτός στην κάμερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η τελική ποιότητα της φωτογραφίας.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι τα pixels στα σημερινά QHD+ και FHD+ πάνελ μειώνουν σημαντικά την ποσότητα φωτός που φτάνει στην under-display κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι η τελική φωτογραφία θα μπορούσε να είναι πιο σκοτεινή, αν η συγκεκριμένη κάμερα χρησιμοποιηθεί σε κάποια οθόνη με μεγάλη πυκνότητα.

Ο αντιπρόεδρος της Xiaomi λέει επίσης ότι η μείωση του PPI θα προκαλέσει φαινόμενα όπως τη δημιουργία χρωματικών μπαλωμάτων στην περιοχή της οθόνης όπου θα βρίσκεται η under-display κάμερα.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η δημιουργία και χρήση μιας under-display κάμερας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο το να τοποθετήσει κανείς τον φακό κάτω από την οθόνη. Επιπλέον, η χρήση οθονών χαμηλότερης ανάλυσης θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών, μειώνοντας όμως την ποιότητα της οθόνης.

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της Xiaomi ανέφερε ότι με την τρέχουσα τεχνολογική ικανότητα που διαθέτουν είναι αδύνατο να βρεθεί αποτελεσματική λύση, ώστε να διατηρηθεί η ποιότητα των οθονών και οι τελικές φωτογραφίες να είναι τόσο ποιοτικές όσο αυτές που καταγράφει μία συμβατική κάμερα.

Αν και ο Lu Weibing, αναφέρει ότι απέχουμε πολύ από τη μαζική παραγωγή των under-display κάμερων, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες εταιρείες δεν θα επιλέξουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά smartphones με κάμερα κάτω από την οθόνη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Καινοτομία από τους Κινέζους.. σαν να ζητάμε από τον σκύλο να μιλήσει ένα πράγμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.