Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Xiaomi Under-Display Camera Technology, Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone χωρίς καθόλου εμφανή selfie camera. Ούτε notch, ούτε punch-hole, ούτε μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος της κάμερας. Μονοκόματη οθόνη full screen και στο εσωτερικό της ενσωματωμένη η κάμερα για φωτογραφίες selfie, κάτι αντίστοιχο με τους αναγνώστες δαχτυλικών αποτυπωμάτων που σε αρκετά smartphones βρίσκονται πλέον μέσα στην οθόνη.

Ονομάζεται Under-Display Camera Technology και στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποτοτελείται από μια κάμερα 20 Megapixel ενσωματωμένη στο πάνω μέρος της οθόνης η οποία όταν χρησιμοποιείται η οθόνη σε εκείνο το σημείο γίνεται διάφανη επιτρέποντας να εισέλθει το φως και να πραγματοποιηθεί η λήψης της φωτογραφίας. Μαζί με την OPPO, η Xiaomi έδωσε στην δημοσιότητα και βίντεο με το τι αναμένεται να έρθει, δηλαδή under-display selfie κάμερες!

Οι κάρτες που ακολουθούν δημοσιεύτηκαν πριν λίγο στο επίσημο fan page της Xiaomi ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν διαρρεύσει εικόνες από την πατέντα της εταιρείας η οποία έχει κατατεθεί στα αρμόδια όργανα αναμένοντας να πάρει έγκριση και γιατι όχι, σύντομα να δούμε και το πρώτο μοντέλο στα ράφια των καταστημάτων!

Xiaomi Under-Display Camera Technology, Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Xiaomi Under-Display Camera Technology, Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Xiaomi Under-Display Camera Technology, Η Xiaomi εξηγεί πως λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Έχει να γίνει χαμός αν το λανσάρει πρώτη σε καλή συσκευή
Πάντως εγώ ως τεχνοφοβικος σε κάποιο σημείο ανησυχώ με αυτήν την εξέλιξη

Κινητομανής

Πρόσεχε μη σε πούνε συνομωσιολόγο και ακραίο… Χωρίς πλάκα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό είχα μόλις διάβασα την είδηση. 😉

Κοσμας Τεμπερεκιδης

Σαν πληροφορικαριος σου λεω οτι ειναι μη αποδοτικο να σε καταγραφω 24/7 με καμερα ετσι και αλλιως αν εισουν χρηστης του λειτουργηκου μου εχω απο σενα gps logs, call and sms logs, browsing history και cookies τι αλλο να θελω τα εχω ηδη ολα

panagiotis

Αυτό, ΝΑΙ !!!

ΚώσταςD.

Εγώ θέλω να δω τι ποιότητα θα έχει η κάμερα όπως και κατά πόσο θα επηρεάζεται και η ποιότητα εικόνας της οθόνης στο σημείο όπου είναι η κάμερα… Ενδιαφέρον… Χιαομι μόνο πόνο!!!

SUPS

καιρος ηταν να να εστιασουν σε αυτη τη τεχνολογια για τις σελφοκαμερες απο κ και περα πιστευω οτι απεχουμε κανα 2 χρονια μεχρι να βγει το πρωτο κινητο π θα εχει καλης ποιοτητας σελφοκαμερα και χωρις τεραστια επιβαρυνση στη τιμη…

Κινητομανής

Η καλύτερη λύση για μια κάποια ιδιωτικότητα ήταν η pop-up selfie. Τώρα αν είναι μέσα στην οθόνη, σε καταγράφει 24/7, θες δε θες.

I am

Τίμιος.

ΚώσταςD.

@κινητομανης παραμένει όμως η πίσω πάντα εκτός…. Το ίδιο είναι… Πάντως εγώ έχω καταβάσεις το camera guard και έχω απενεργοποίησει τις κάμερες και όποτε τις χρειάζομαι τις επαναφέρω… Τώρα αν από πίσω ενεργοποιούνται “μυστικά” δεν μπορώ να το ξέρω…

Alex

Άνετα θα έπαιρνα κινητό χωρίς selfie…

Ευάγγελος

Για άλλη μια φορά η Xiaomi απέδειξε πως είναι η μεγαλύτερη πηγή καινοτομίας στα smartphones. Αν φτιάξει τηλέφωνο με αυτή την κάμερα και το πουλήσει σε χαμηλή τιμή τότε θα είναι σίγουρη επιτυχία.

I am

Λοιπόν θα γράψω κάτι out of topic που όμως πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει στα τεχνολογικά σαιτ
Έκανα μια ανάκτηση διεγραμμενων φωτογραφιών μιας και είχα δει εδώ ένα άρθρο και κάθε φωτογραφία που είχα υπήρχε πολλαπλές φορές ζουμαρισμενη δηλαδή κομμένη στα πρόσωπα που απεικονιζονται.
Τα έκανα πάνω μου.

NikosAr

Έτσι ξεκίνησε η xiaomi και κάπως έτσι θα γίνει Νο 1

Christz

Και κάπως έτσι θα παρέμβει και πάλι ο Τραμπ…. Δυστυχώς…

Kostas

Σιγά μην παρέμβει ο Τραμπ για το μπακάλικο!
Οι άλλοι παίρνουν δημόσια έργα και έχουν κύκλο εργασιών όσο το ΑΕΠ μας + ότι πράγματι εμπλέκονται σε κατασκοπεία.
Είναι κράτος , δεν περιορίζεται στο πουλάει μαϊμούδες σε haters.

Μιχάλης Στεφανάκης

Ποιο θα είναι το κινητό της xiaomi που θα διαθέτει την κάμερα στο εσωτερικό της οθόνης;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.