Xiaomi Mi4 Windows 10 ROM: Διαθέσιμη από 1η Ιουνίου

Τον Μάρτιο η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει custom ROMs για Android συσκευές οι οποίες θα μπορούν να τρέχουν Windows 10 με native εφαρμογές και υπηρεσίες της. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσει τους χρήστες Android για να δοκιμάσουν το νέο mobile OS.

Στο νέο της εγχείρημα η Microsoft διάλεξε ως πρώτο συνεργάτη την κινέζικη Xiaomi. Ωστόσο, η Xiaomi δεν συμμετέχει στο project και δηλώνει πιστή στο Android, όμως έχει λόγο να μην δώσει στους χρήστες μια εναλλακτική ROM.

Τελικά, το Xiaomi user group της Microsoft ανακοίνωσε ότι η Windows 10 ROΜ για το Xiaomi Mi 4 θα είναι διαθέσιμη για download την 1 Ιουνίου.

Όλοι οι χρήστες του Xiaomi Mi 4 θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την νέα ROM. Βέβαια μόνο με το Mi 4 δεν μπορεί να κάνει δημοφιλές το Windows 10 στην Ασία, όμως είναι μια καλή αρχή με έναν δυνατό Κινέζο κατασκευαστή. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης την κυκλοφορία αντίστοιχων ROM για το ZTE Nubia 9 και άλλα smartphones.

Το Windows 10 Mobile, και όχι μόνο, θα δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για την Microsoft και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι το μέλλον της.

Xiaomi Mi4 Windows 10 ROM: Διαθέσιμη από 1η Ιουνίου, Xiaomi Mi4 Windows 10 ROM: Διαθέσιμη από 1η Ιουνίου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Το θεωρώ τελείως άκυρο κάποιος που έχει mi4 με Miui να το βγάλει και να βάλει windows. Κάτσε πρώτα να βγούνε να δούμε πως θα είναι, και αν φτιάξουν τις τραγικές εφαρμογές του store. Ακόμα μετανιώνω που έδωσα χρήματα για windows phone λόγο του store και μόνο!

Sakisbodybuilder

Μόνο Windows για να ξεχωρίζουμε από τη μάζα, άσε που είναι κ γρηγοροτερα

b16bkostas

Νομίζω κάναν φοβερα βήματα τα windows με τα 10 μόνο που θα μυραζονται ανέσεις του PC φτάνει.. Πέρα από αυτό.. Όταν έχεις επιλογή είναι καλυτερα από το να μην έχεις.. Ακόμα και ας μην το δοκιμάσεις ποτε είτε το βάλεις μόνο για μια βδομάδα

Alex

Windows, για να ξεβρομίσει ο τόπος..

Νικος

Ακριβως θα συμφωνησω με τους απο πανω .Πάντα μου άρεσε να ξεχωρίζω, έτσι ξεκίνησα και εμπιστεύτηκα το λουμια 800, και συνέχισα με 920-520 και με 930-520! Και περιμενω να δω και αλλου κατασκευαστες στο λειτουργικο για να υπαρχουν επιλογες .Είναι όμορφο και ξεχωριστό λειτουργικό και χρήσιμο στη δουλειά

Sotiris

Δείτε την λογική των wp fans… Προτιμούν κάτι χειρότερο για να… ξεχωρίζουν! Χαχαχα! Τελειωμένοι!

Νικος

@Sotiris φιλικα… υπαρχει και το γκρι και αλλα χρωματα δεν είναι μονο ασπρο η μαυρο! Επιλογες είναι αυτές για σενα είναι κατι χειροτερο για καποιους καλο και για καποιους καλυτερο. Δεν σε βαλανε με ζορι να αγορασεις, μονος σου πας και ακουμπάς τα λεφτα. Μονος σου δημιουργεις τις ανάγκες σου (ο σχεδιασμος το οφλινε gps το ραδιοφωνο και η πολύ καλη καμερα μαζι με την αλληλεπιδραση με το office η απλοτητα και ομαλοτητα είναι τα κριτήρια μου ουτε παιχνίδια παιζω ουτε ινσταγκραμ εχω, ουτε απλικατιον για κλανιες χρειαζομαι )αυτά που χρειαζομαι τα εχω και επισης δεν μαρεσε γενικαι να αποκτω πραγματα που εχει η κουτση μαρια

el_mac

Τι θα γινει με αυτον τον τυπο ρε techblog ? Μας εχει ζαλισει…

Genesis

Ελπίζω να πετύχει και να βγει σε καλό για την Microsoft αυτό που θέλει να κάνει με τη rom και ας ελπίσουμε χωρίς κανένα bug.

el_mac

Άσε φίλε συνέχεια γίνεται αυτό το πράγμα, μας τα ζαλίζει και κανείς τίποτα, για αυτό το λόγο δεν ασχολούμαι πλέον με το site, έχει χαλάσει με άτομα σαν αυτόν. Που προκαλούνε σου σπάνε τα νεύρα και μετά τους τι λες σβήνετε το σχόλιο τιμωρείσαι αλλά το άτομο που προκαλεί δεν τον πειράζουμε άστον να μολύνει το site.

nikolasx

καθολου ακυρο, θελει να τραξιξει ακομα περισσοτερο κοσμο στα Windows, δε μετανιωσα καθολου απο την στιγμη που ειχα το Lumia 800, σημερα με lumia 640 XL τα Windows συνδιαζουν την απλοτητα την πραγματικα γρηγορη αποκριση των εφαρμογων ακομα καλυτερα και απο το iOS, τις καμερες Zeiss και οοοολες τις Lumia εφαρμογες μαζι με offline GPS με την καλυτερη δυνατη υποστηριξη, οσο για αυτους που λενε ακομα (δηλαδη ελεος) το οτι δεν υπαρχουν εφαρμογες, νταξει, ριξτε μια ματια απλα στο Windows Store.

Sotiris

Μόνοι σας ξεφτιλίζεστε με αυτά που γράφετε και σας φταίω εγώ. Κλαίω.

nickos

@sotiris το ποιος ξεφτιλίζεται προκαλώντας τους αλλους πίσω από μια οθόνη άσε να το κρίνουν οι υπόλοιποι. Αλλά κάτι τέτοιοι σαν κ εσένα εκεί θα μείνουν, πίσω από μια οθόνη. Καθόλου φιλικά.

nio

Πολυ κομπλεξ ρε παιδια τα Android Fanboys. Δεν φθάνει που λόγο ανταγωνισμού είδανε το 1GB Ram 300 ευρώ φθηνότερα που τους τον πουλούσανε 400 ευρώ και θα δούνε χάρτες google maps offline σε λίγο καιρό, μιλάνε κι απο πάνω.Αφηστε την καραμελα με το Youtube και το Instagram που αποδεδειγμένα υπάρχουνε κλάσεις ανωτερες εφαρμογές και στο Store και στο Google Play. Ότι και να πείς για αυτούς τους ανθρώπους λίγο είναι.

mixtri

Ο Σωτήρης μου θυμίζει άτομα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Νομίζουν. Και μόλις συζητάς μαζί τους γελάς με την ημιμάθεια και τα φουρνέλα που ξεστομίζουν.

John

@nio
Τα Here maps της Nokia υπάρχουν και στο Android εδώ και καιρό (άσε που υπάρχουν και άπειρα άλλα navigation apps)

Νίκος 31

Υπάρχουνε άπειρα Navigation Apps στο Android που να δουλεύουνε Offline; Πες τα μας και εμάς γιατί θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται. Τώρα κάτι πάει να κάνει με το Here μερικά χρόνια μετά και λόγο “ανταγωνισμού” (δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά) πάει να δώσει αυτή την δυνατότητα και στο Google Maps που τόσα χρόνια ήτανε απλά άχρηστο. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά με καθυστέρηση αρκετών ετών και φυσικά λόγο ανταγωνισμού. Έτσι και ήτανε στο χέρι της Google και φυσικά δεν υπήρχε η Microsoft με τα Windows Phone – και το αντίθετο φυσικά, δεν θα βλέπατε Offline χάρτες ούτε στα επόμενα 15 χρόνια. Τουλάχιστον σοβαρούς χάρτες, όχι Third Party Apps (αν το λέω καλά) που μας κοπανάτε 2 χρόνια τώρα για το Youtube και το Instagram. Αμ δε, που θα μας πείτε τώρα ότι υπάρχουνε “άπειρα” Navigation την στιγμή που μας λέτε ότι τα WP δεν είναι καλά τηλέφωνα επειδή δεν έχουνε επίσημη εφαρμογή για Youtube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.