Xiaomi Mi 5 Extreme version: Με overclocked CPU, GPU και RAM

Το Xiaomi Mi 5 είναι η υπάρχουσα ναυαρχίδα του Κινέζου κατασκευαστή, η οποία έρχεται με τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, Adreno 530 GPU και μνήμη RAM 3GB. Για όσους θέλουν κάτι ακόμα καλύτερο, έρχεται το Xiaomi Mi 5 Extreme version.

Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια συσκευή, αλλά η CPU είναι overclocked κατά 19% πηγαίνοντας στα 2.15GHz από 1.8GHz, που είναι στην κανονική έκδοση. Η Adreno 530 GPU τρέχει στα 624MHz, που σημαίνει 22% αύξηση από τα 510MHz και η 3GB LPDDR4 RAM φτάνει στα 1866MHz. Έχουμε 40% boost από την ταχύτητα 1333MHz, του κανονικού Xiaomi Mi 5. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι η 3000mAh μπαταρία παραμένει ίδια, οπότε θα έχουμε κάποια απώλεια στην διάρκεια ζωής της.

Το Xiaomi Mi 5 Extreme version είναι διαθέσιμο σε λευκό, μαύρο, χρυσό και ροζ, η τιμή του είναι περίπου στα 298.50 δολάρια εκτός από το μαύρο μοντέλο που κοστίζει 306 δολάρια.

xiaomi mi 5 extreme version, Xiaomi Mi 5 Extreme version: Με overclocked CPU, GPU και RAM

xiaomi mi 5 extreme version, Xiaomi Mi 5 Extreme version: Με overclocked CPU, GPU και RAM

xiaomi mi 5 extreme version, Xiaomi Mi 5 Extreme version: Με overclocked CPU, GPU και RAM

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Φοβερή τιμή για τέτοια συσκευή με μόνο μελανό σημείο την μπαταρία. Έχω στην κατοχή μου το xiaomi redmi note 3 pro, είμαι υπερευχαριστημένος και έχει μπαταρία 4000 mAh. Νομίζω πως δε θα το αλλάξω για πολύ καιρό το τουμπανάκι μου.

γιωργος

οπλο!!!

vasilist

Πια extreme edition Χαχα.
Ουσιαστικά μιλάμε για την παλιά down clocked version και τώρα για την κανονική.
Γιατί απλά τρέχει στις κανονικές ταχύτητες του 820.
Πάντως η τιμή είναι σούπερ για έναν που δεν τον ενδιαφέρει η διάρκεια ζωής του κινητού.

Γιάννης

@vasilist

Μάλλον μπερδεύεις την Xiaomi, ίσως και την Huawei με κάποιες άλλες ανώνυμες Κινεζιές. Τα κινητά τους δεν έχουν τίποτα να ζηλεψουν από τα διπλανά Κορεατικα, ίσα ίσα οι τιμές τους είναι αρκετά πιο φιλικές προς τους χρήστες και οι αναβαθμίσεις ειδικά για την Xiaomi είναι συνεχείς. Πρόσφατα στο δικό μου πήγα σε 6.0.1 και φαντάζομαι αργότερα θα πάω και σε Android 7.

Υ.Γ Έχω ακόμα ένα Huawei Honor 2, αγορασμένο το 2013, το οποίο συνεχίζει να δουλεύει άψογα. Μην βάζουμε λοιπόν όλα τα Κινέζικα στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν έστω και λίγες εταιρίες από κει που κάνουν σοβαρή δουλειά, ίσως σοβαροτερη (από άποψη τιμών τουλάχιστον) και από κλασικές εταιρίες τύπου Samsung και LG.

arislp

@Γιαννης

την αληθεια λεει…ξυπνησανε και οι κινεζοι…εγω μαζι τους ειμαι μαρεσουν πολυ τα κινητα τους αλλα τετοιες κινησεις για μενα απαραδεκτες…στην ουσια αυτο δεν ειναι extreme edition και ας μην κρυβομαστε…μιλαμε μεμονομενα για αυτη τους τη κινηση…

Darth

Την είχα συσκευή δοκιμαστικά για μια εβδομάδα και κάτι, πραγματικά φοβερή συσκευή με δύο μελανα σημεία
1. Μπαταρία για κλάματα
2. Camera mid range (σε σχέση με ανταγωνισμό)

Την Camera την μασαω κάπως αλλά μπαταρία όχι.. Ήταν αρκετά χάλια (στα επίπεδα s6/s6 edge)

vasilist

@Γιαννης και εγώ το ίδιο, έχω το Honor 2 και ακόμα δουλεύει σαν back up απο το 2013.
Καλή η τιμή του Mi5 αλλά μέχρι εκεί γιατί έχεις χειρότερη κάμερα, το τηλέφωνο σπάει σαν https://youtu.be/d2jav7UdQtE και γενικά παίρνεις τα πάντα κατώτερα από ότι μιας γνωστής μάρκας, και το extreme που αναφέρουν είναι marketing η τιμές που λένε είναι η κανονικές που έχουν όλα τα τηλέφωνα με 820 δεν είναι overclocked.
Αλλά όπως είπα για έναν που δεν μπορεί να ξοδέψει 100 ευρώ παραπάνω για ένα G5 (δεν αναφέρω καν s7 η 6s, z5, m10) είναι καλή value for money επιλογή με οτι συμβιβασμό πρέπει να κάνεις με αυτή την τιμή /ποιότητα.
Και εγώ είχα ενθουσιαστεί με τα κινέζικα αλλά το καθένα έχει και τα θέματα του βλέπεις η τιμή έρχεται και με τα μείον της.
Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και η Huawei και ανεβάζει τον πήχη και φτιάχνει πολύ καλά τηλέφωνα ανεβαίνουν και οι τιμές της.

asdfred

Και από πότε τα S6/S6 Edge έχουν κακή αυτονομία;

Εκτός αν τα συγκρίνουμε με τίποτα με Xiaomi με 4000mAh και αρκετά πιο αδύναμα.

Darth

@asdfred 2.5 ώρες sot με 3g και ψιλά το φως είναι κακή αυτονομία όπως και να το πάρεις (ένα χρόνο είχα σχεδόν το s6 edge κάτι κατάλαβα)

Γιάννης

@vasilist και για ποιο λόγο να δώσεις περισσότερα χρήματα όταν μπορείς να κάνεις εξίσου καλά τη δουλειά σου με πολύ λιγότερα? Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα προϊόν που σχεδόν υποχρεωτικά μετά από δύο χρόνια θα το αλλάξεις με τους ρυθμούς που τρέχει η τεχνολογία. Ενδεχομένως τα νέα Galaxy s7 και s7 edge να είναι λίγο καλύτερα, ναι αλλά αυτό το λίγο το πληρώνεις σε χρυσάφι.
Μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα του 2016 αυτοί που δίνουν ένα κάρο λεφτά για κινητά είναι πλέον μειονότητα. Ένας φίλος μου πριν δυο χρόνια είχε αγοράσει το Galaxy s5 και το άλλαξε φέτος με ένα πολύ καλό Xiaomi που αγόρασε. Όλο και περισσότερο αυξάνονται λοιπόν οι Έλληνες που δεν είναι διατεθιμενοι πλέον να δίνουν ένα σωρό λεφτά για προϊόντα που χάνουν την αξία τους τόσο γρήγορα.

Darth

@Γιάννης δεν είναι τόσο απλά.. . Πχ εγώ που θέλω καλή Camera αναγκαστικά θα πρέπει να σκάσω λεφτά για s7/g5 κλπ και αυτό ήταν ένα παράδειγμα απλά ότι αφορά Camera φαίνεται πολύ ειδικά σε βραδινές λήψεις

Γιάννης

@Darth
Το δικό μου Xiaomi φοράει κάμερα της Samsung στα 16 megapixel. Είναι μια χαρά. Βγάζει καθαρές φωτογραφίες και από τα κινητά που είχα τα τελευταία 4 χρόνια μόνο το Lumia 930 το ξεπερνάει με την τεχνολογία pureview. Το s7 δεν αμφιβάλλω ότι σε κάμερα θα είναι λίγο καλύτερο, αλλά επιμένω το λίγο δεν αξίζει να πληρώνεται σε χρυσάφι.

Darth

@Γιάννης και τα δύο πέρασαν από τα χέρια μου (εκτός από το lumia) στην βραδινές ειδικά σε manual μέρα με νύχτα είναι ένα από το άλλο, και επειδή με ενδιαφέρει αρκετά η Camera δίνω χαλαρά αυτό το x2 για να την έχω
Γιατί την μέτρια απλά δεν θα την χρησιμοποιήσω και πότε…

Γιάννης

@Darth προσωπική μου άποψη είναι πολύ άνω του μετρίου η κάμερα. Όλα τα reviews που επικεντρωνονται στην παρουσίαση του Redmi Note 3 Pro λένε ότι για την τιμή του ή κάμερα και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει πετάνε. Αν είσαι όμως επαγγελματίας φωτογράφος δε διαφωνώ ότι θα κινηθείς ενδεχομένως σε κάτι καλύτερο. Αν δεν σε απασχολούν και τα χρήματα κάντο. Περίεργο πάντως που δεν δοκίμασες κάποιο καλό Lumia αφού σε ενδιαφέρει τόσο η φωτογραφία. Ξέρω αρκετούς λάτρεις της φωτογραφίας που αγόρασαν Lumia μόνο και μόνο γι αυτό.

Darth

ναι ασχολούμαι αρκετά με φοτογραφια… για εναν απλο άνθρωπο ισος να μην φαίνεται διαφορά ακομι και απο το παλιο Iphone 5 με το s7 εγω βλέπω και της παραμικρές ατέλειες ετσι τουλάχιστον camera για μενα είναι κάτι το σημαντικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.