Smartphones

Xiaomi Mi 6 με Snapdragon 835, μνήμη RAM 6GB και dual camera

Αυτό είναι το Xiaomi Mi 6 με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 835 αρχιτεκτονικής 10nm με Adreno 540, μνήμη RAM 6GB, στερεοφωνικά ηχεία, dual camera με OIS και οπτικό ζουμ 2x και κατασκευή εξολοκλήρου από γυαλί. Ενσωματώνει υποδοχή σύνδεσης USB Type-C ενώ απουσιάζει η υποδοχή σύνδεσης για ακουστικά 3.5 mm.

Το Mi 6 είναι splash proof που σημαίνει ότι αντέχει στις πιτσιλιές με νερό, αλλά δεν είναι αδιάβροχο. Θα κυκλοφορήσει special έκδοση με κεραμικό υλικό και ενσωματωμένη μνήμη 128GB.

Το νέο Μi 6 ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής του καθώς διαθέτει curved glass τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω μέρος του ενώ περιμετρικά το αγκαλιάζει ένα πλαίσιο ανοξείδωτου ατσαλιού ενώ η Xiaomi προσφέρει ακόμα και μια έκδοση σε ceramic black επιχρυσωμένο πλαίσιο 18K.

Η διπλή κάμερα στο πίσω μέρος του κινητού δεν εξέχει, όπως στις περισσότερες ναυαρχίδες των ανταγωνιστών, ενώ διαθέτει δύο αισθητήρες των 12 Megapixel. Ο ένας ευρυγώνιος για φωτογραφίες landscape και ο άλλος κανονικού ανοίγματος για λεπτομερείς φωτογραφίες. Η κάμερα φυσικά διαθέτει Optical Image Stabilization τεσσάρων αξόνων (4-axis).

H οθόνη του Xiaomi Mi 6 είναι 5.15 ιντσών ανάλυσης 1080p και η μπαταριά του χωρητικότητας 3.350 mAh.

Το Mi 6 αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων από 28 Απρίλιου σε τιμές που ξεκινάνε από 360$ για την βασική έκδοση των 64 gb, και θα φτάνουν στα 420$ για την έκδοση της διπλάσιας χωρητικότητας. To special edition ceramic Black και τον χρυσό θα ανέρχεται στα 435$

● Qualcomm Snapdragon 835
● Kryo 280 microarchitecture, Adreno 540 GPU
● 184292 AnTuTu score
● Dual camera, optical zoom
● 12MP wide angle with 4-axis OIS stabilization + 12MP telephoto
● 5.15″ display with reduced glare

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2017 13:03

Σχόλια

  • Έστω και την τελευταία στιγμή έλεγα μήπως μας εκπλήξει η εταιρεία αλλά τίποτα το ιδιαίτερο τελικά.Μία από τα ίδια.Ποσότητα με το κιλό με σίγουρα μέτρια ποιότητα αυτής.Έβαλε το αναμενόμενο hardware και σε αυτά που έπρεπε να δώσει σημασία τίποτα.Εν ολίγοις άλλη μια κινεζιά της μετριότητας.Οθόνη?τα ίδια.Χάνει από τα αποδυτήρια.Κάμερα?πολυδιαφησμένη στην παρουσίαση και τάχα συγκρίσιμη με τις κορυφαίες κάτι που στην πράξη θα φανεί ότι δεν ισχύει.Αν μπορεί να ξεπεράσει την ναυαρχίδα της Sammy για το 2014 το s5 είναι ζήτημα.Η τιμή του στα γνωστά κινεζομάγαζα θα ξεφύγει και φυσικά η διαθεσιμότητα του θα είναι μία από τα ίδια.Γιατί να μην περιμένει να πέσει κάποιος μια κορυφαία ναυαρχίδα και να πάει σε αυτό το σκουπίδι?ειλικρινά το έχω απορία.Μέσα σε όλα αυτά μονοετή εγγύηση και αν σου συμβεί κάτι τρέχα στην κίνα .Χθές παρέλαβα το s8 plus και μολονότι είναι ακριβό είναι το κορυφαίο.όποιος δεν βιάζεται μπορεί να περιμένει να πέσει η τιμή του αντί να πάει σε τέτοιες φθηνές απομιμήσεις.Απορώ γιατί έχει γίνει ντόρος με τα κινητά αυτής της εταιρείας στην Ελλάδα.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είναι φθηνά και λογικό με τέτοια κρίση πολλοί να μην έχουν λεφτά .Και πάλι όμως υπάρχουν επιλογές καλύτερες και επώνυμες σε σχέση με τα τσαόμι.Σκουπίδι εν τέλει το κινητό όπως και οι προκάτοχοι του .Κινεζιά από τον σχεδιασμό μέχρι τα χαρακτηριστικά.Αυτά τα ολίγα.

  • Όχι ρε φίλε gianniklis, εκεί που νόμιζα ότι δεν μπορείς να γίνεις πιο άσχετος κλαιωω

  • Kαι κάτι τελευταίο.Σε όσους μου επιτεθούν θα ήθελα να μου πούνε που ακριβώς λέω ψέματα και που ακριβώς κάνω λάθος.Τελευταίο μηνυμα στο άρθρο.

  • @gianniklis Για οποιαδήποτε απορία που μπορεί να έχεις παρακαλώ να επικοινωνήσεις με έναν κάτοχο οποιοδήποτε κινητού της Xiaomi για να σου λυθεί η οποιαδήποτε απορία που μπορεί να έχεις. Τέτοιους χαρακτηρισμούς που γράφονται στα σχόλια κανονικά δεν επιτρέπεται να αναρτώνται. Λυπάμαι πολύ.

  • @gianiklis, εσυ φιλε πιο πολυ συμβαδιζεις με τις φημες και την φαντασια παρα με την πραγματικοτητα! το κινητο ειναι παρα πολυ καλο.
    αλλα εσυ φυσικα περιμενες χαρακτιριστικα και ιδιοτητες απο το μελλον! στην τελικη κρινεις ενα προιον που ακομα δεν το εχεις πιασει καν στα χερια, ενωω την -mi- σειρα!
    συνελθε λιγο...

  • Δυστυχώς για τον ανταγωνισμό ο φίλος gianniklis είπε την αλήθεια. Άλλο ένα κινέζικο με χαρακτηριστικά με το κιλό και ποιότητα ανύπαρκτη και τιμή κοντά στις άλλες επώνυμες ναυαρχίδες. Οθόνη και κάμερα είναι το 90% σε ένα τηλέφωνο και εκεί τα κινέζικα είναι πίσω.

  • βαρεθηκα τα σχολια που γραφουν μερικοι ασχετοι! τελικα πιστευω πως ειναι επιτιδια απο το techblog για να προκαλεσουν σχολιασμους και δυστιχος τελικα να φευγει ο αναγνωστης! αποψεις και φαντασιες του καθε ασχετου ριχνουν και το επιπεδο του site τουτου! κριμα.

  • Παιδιά ο καθένας έχει την άποψη του.Το παιδί μπορεί να είναι απόλυτο αλλά αν διαβάσετε το κείμενο δεν λέει κάτι που δεν ισχύει.Από πότε τα κινέζικα συγκρίνονται σε κάμερες και οθόνες με τα κορυφαία ?τώρα για το θέμα τιμής όπως είπε μπορεί να περιμένει κάποιος και από τα γνωστά σάιτ να το πάρειπολύ χαμηλότερα.Η έλλειψη εγγύησης και η απομακρυσμένη κίνα λειτουργούν ως επιπρόσθετος αποτρεπτικός παράγοντας αγοράς.Στα του άρθρου άλλο ένα κινέζικο με σπεκς του κιλού και τα γνωστά ελαττώματα.Προσωπικά προτιμώ να πάρω το s7 edge που είναι περσυνό παρά αυτό.

  • Ως κάτοχος Mi5, δηλώνω ευθαρσώς ότι δε μου κάνει καμία εντύπωση.
    Αναφορικά με τα σχόλια περί Xiaomi, η αίσθηση στο χέρι του Mi5 είναι φανταστική, η κάμερα έχει θέματα τη νύχτα αλλά την ημέρα είναι πάρα πολύ καλή. Η δε οθόνη είναι εξαιρετική, προσωπικά δεν έχω δει καλύτερη non-OLED (φυσικά και η σύγκριση πρέπει να γίνει με μια non-OLED οθόνη για να έχουμε ίσα μέτρα και σταθμά ως προς την πιστότητα των χρωμάτων).

    Γενικά δέχομαι ότι το S7 (πολλώ δε μάλλον και το S8, φαντάζομαι) αποπνέει μια άλλη ποιότητα, αλλά η διαφορά σε αίσθηση απόδοσης, κάμερας κτλ δε νομίζω ότι δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την τεράστια διαφορά σε χρήματα. Φυσικά αν κάποιος δεν ψωνίζει με κριτήριο το vfm αλλά την ποιότητα/αίσθηση σε απόλυτα κριτήρια, πάει για άλλες συσκευές (Samsung/iPhone, τα υπόλοιπα δε νομίζω πως βγάζουν αίσθηση ανώτερη από τα καλά Xiaomi).

  • @Gianniklis, κατέβαλε αρκετή ενέργεια να γράψεις ένα κατεβάτο από ασχετιλες ; Μάλλον ναι. Φαίνεται ποσό της Sammy είσαι. Xiaomi και ξερο ψωμί.

  • Παιδια καλημερα. Ειμαι κατοχος mi5s αλλα και του s7. Μπορω να σας πω οτι και τα 2 κινητα ειναι αριστα, ταχυτατα με τα συν και τα πλην τους το καθε ενα αλλα και τα 2 σιγουρα πολυ ποιοτικα!!!
    Στο θεμα μας τωρα καταρχας το mi6 θα εχει τελικα 4 axis OIS στην καμερα του το οποιο αυτο ειναι πολυ καλο συν οτι μια λεπτομερεια που μερικοι ισως δεν ξερουν (βλεπε @gianiklis) οτι στης ρυθμισεις στην καμερα εχει τρελες χειροκινητες ρυθμισεις που λιγο να δοκιμασεις ιδιως την νυχτα βγαζεις πολυ καλυτερες φωτο απο το s7 αλλα και αυτο ειναι σχετικο !! Το mi6 ειναι ενα παρα πολυ καλο και ωραιο κινητο με δυνατα χαρακτιριστικα που βαδιζει και αυτο στα χναρια της εποχης...Π.χ εγω δεν συμφωνω που εβγαλα την θυρα 3.5mm ακουστικων αλλα θα ζησουμε και ετσι...Η οθονη του που δεν ειναι 4k για μενα ειναι πολυ καλο γιατι στην ουσια δεν τα βλεπεις και ετσι με fhd κανεις και οικονομια στην μπαταρια!! Σαν συνολο ειναι ωραιο και μου αρεσει αν και στην πλατη θα το προτιμουσα με μεταλλικη πλατη οπως ειναι και του mi5s αλλα και ετσι ειναι ωραιο και ποιος ξερεις μπορει προς φθινοπωρο μερια να βγαλουν αλλο ενα μεταλλικο mi6s !!!

  • Ρε Xiaomi έλεος όχι κι εσυ τώρα να καταργείς το jack >:( !!!!!!

    Περίμενα να είσαι πιο σοβαρή εταιρία αλλά τελικά αρχίζεις να είσαι ότι να ναι !!!!

  • Θα συμφωνησω με τον Artem οτι το mi5 (το οποιο το ειχα για 5 μηνες) εχει αριστη non-OLED οθονη και να σας πω και οτι το mi5s εχει επισης ενα κλικ ποιο καλη η το ιδιο καλη !!1 Αρα θεωριτικα παντα το mi6 με αυτο το νεο φιλτρο που λενε οτι θα εχει θα ειναι ποιο ζωντανα χρωματα!! Και ναι και εγω πιστευω αν κάποιος δεν ψωνίζει με κριτήριο το vfm αλλά την ποιότητα/αίσθηση σε απόλυτα κριτήρια, που και αυτο ειναι σχετικο για μενα πάει για άλλες συσκευές (Samsung/iPhone, τα υπόλοιπα δε νομίζω πως βγάζουν αίσθηση ανώτερη από της καλές ναυαρχίδες της Xiaomi). Η σειρα mi της xiaomi (και οχι μονο) εχει παρα πολυ καλα αριστα και ποιοτικα κινητα για αυτα που δινουν με πολυ καλη ποιοτικα και ας ξινιζει καποιους !! Ωραιο το mi6.

  • Αν και άλλαξες το λεξιλόγιο σου giannikli μήπως και μας εκπλήξεις,αλλά τίποτα το ιδιαίτερο τελικά,εν ολιγοις μία από τα ΙΔΙΑ.Ποσότητα με το κιλό και σίγουρα μέτρια ποιότητα. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι λείπει η θύρα των 3,5 @Γιώργος Ζ και @Artem σε καλύπτουν.

  • Μ' αρεσει που καποιοι εθαψαν το κινητο οτι ειναι χαλια και καποιοι αλλοι το υποστηριζουν με παθος. Ενα κινητο που δεν εχει κυκλοφορησει ακομη, που δεν εχουμε δει ουτε ενα review και που κανεις δεν το εχει στην κατοχη του. Ελλαδαρα...

  • περιμένετε λίγο κάποιοι να βγουν hands-on για το κινητό. ακόμη δεν το είδαμε giannikli το βγάλαμε.

    δεν περιμένω τίποτα state of the art φωτο και οθόνη αλλά όλο το υπόλοιπο πακέτο φυσάει.

  • Παιδιά ας είμαστε σοβαροί η xiaomi ρίχνει πολύ δουλειά στο software της αλλά στο θέμα της καμερας και το πως συνεργαζεται το λογισμικο με την κάμερα είναι αστα βραστα και εγώ βολευομαι με το mi max μου αλλά τα samsung (και κάθε samsung) τα πληρώνεις ακριβά για κάποιο λόγο (ι η κάμερα είναι ενα απο αυτά.

  • Αχαχα! Όπως τα λέει ο gianniklis είναι, μηδέν ποιότητα τα κινέζικα, βασικά ότι πληρώνεις παίρνεις. Είναι αστείο που κάποιοι τα συγκρίνουν με S7 και S8, ακου εκεί το Mi5 βγάζει καλύτερες νυχτερινές φωτογραφίες απο το S7, τι άλλο θα ακούσουμε...!

  • Θα βγάζει καλύτερες φώτο την νύχτα από το s7 λέει ο άλλος και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Κοίτα από το s5 μπορεί από το s7 δεν νομίζω.

  • Πιστεύω ότι είναι κρίμα να συγκρίνετε τα κινητά βάση κάμερας αλήθεια σε τι χρησιμεύουν οι φωτογραφίες; Πόσους τους ενδιαφέρει η τέλεια φωτογραφία; Και φυσικά το s8 θα έχει καλύτερη κάμερα.Τα βραβεία καλύτερης φωτογραφίας που τα δίνουν; Επειδή οι εταιρείες μας βλέπουν σαν καταναλωτές και ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος έτσι πρέπει να βλέπουμε και τα προϊόντα τους βάσει της αξία τους και σε αυτό τον τομέα αυτή η συσκευή τα πάει πολύ καλά.Εν τέλει αναρωτήσου σε αυτά τα χρήματα παίρνω αυτό που θέλω; Αν όχι πας παρακάτω...

  • τα πραγματα ειναι απλα φυσικα και θα εχει και τα αρνητικα του αλλα να κοιταμε και τιμη σας παρακαλω μιλαμε για μια παρα πολυ καλη τιμη με καλο επεξεργαστη και καλη ram. οσοι θελουν να δωσουν 1κ για smartphone που απλα θα εχει το ονομα και καμια αλλα πραγματα παραπανω τα οποια θα εχουν παρα πολυ μιμρη διαδορα στη καθημερινη χρηση του, μπραβο του. και φυσικα το ποιο ακριβω θα εχει και καλυτερη ποιοτητα ειναι λογικο.

    και μην συγκρινεται ενα smartphone των 1κ με ενα των 360, ειναι λαθος.

  • Εξαιρετικά χαρακτηριστικά, πολύ καλή τιμή που θα γίνει καλύτερη μετά από 3-4 μήνες κυκλοφορίας, με τα όποια "+" και "-" , όπως όλα τα κινητά. Τα ζυγίζει ο καθένας και αποφασίζει ανάλογα με το χαρακτηριστικά που δίνει σημασία. Άλλωστε, αν συμφωνούσαμε όλοι, τότε θα πωλούνταν μόνο ένα κινητό...

  • Μπράβο που κρατάει δυνατά χαρακτηριστικά κ fhd!!!!
    Κ η ναομι καμπελ ανεβάζει τιμές..
    Κρίμα που δε κρατάει κ το κλασσικό μινι juck για τα ακουστικά..
    Κρίμα που κ εδώ βάζουν διπλό μάτι..
    Κακογοστια κ η χαομι..

    Έτσι πάει γίνεσαι γνωστός, ανεβαίνουν οι τιμές!!
    Δε σκεφτόμουν να την προτιμησω τώρα που θα ανεβάζει κ τις τιμές πολύ δύσκολο

  • Θα σας ξαναπω οτι στο mi5s αν ξερεις να παιξεις στης χειροκινητες ρυθμισεις τοτε ναι ιδιως στην νυχτα σε καποιες φορες βγαζεις ισαξιες μπορει και καλυτερες φωτο απο το s7. H διαφορα ειναι οτι το s7 εχει στανταρ ρυθμιση ενω στο miui μπορεις να παιξεις εσυ iso sec κλπ..!!! Γενικα σε στανταρ φακο ειναι το s7 πολυ καλο αλλα αν ξερεις και το mi5s εχει επισης πολυ καλο. Αν πας κατευθειαν το βραδυ και κανεις ενα <> κλικ στο miui την νυχτα οκ βγαζει χειροτερες..Αν ξερεις ομως το βραδυ αναλογα της συνθικες να το ρυθμισεις που ειναι 2 λεπτον δουλεια βγαζει το ιδιο καλες!! Δεν εχω να αποδειξω κατι αλλο μιας και εχω και τα 2 κινητα στην κατοχη μου!! Μπραβο για το mi6.

  • Ρε παιδιά μερικοί εδώ μέσα. Εντάξει το καταλάβαμε σας αρέσει η Xiaomi. Έχει αξιόλογες προτάσεις και προσιτές τιμές. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ. Ο άλλος γράφει ότι βγάζει καλύτερες φώτο στο σκοτάδι από το S7 γιατί το Xiaomi έχει ISO ενώ το S7 δεν έχει;; Που το είδες αυτό φίλε μου;;; Ρε παιδιά σε τεχνολογικό site βρίσκεστε. Τα Xiaomi σε κάμερα είναι σαν ένα οποιοιδήποτε κινέζικο smartphone.... χάλια. Έχω το Xiaomi Mi Mix ρε παιδιά και η κάμερα είναι ότι χειρότερο. Επίσης το software της Xiaomi δεν έχει καν πλήρες μεταφρασμένο UI στα Ελληνικά. Πρέπει να μπω σε forum να κατεβάσω την rom από έναν να κάνω root και ΑΜΑ δουλεύει σωστά στο τέλος τέλος.

    Δεν είναι έτοιμα και ολοκληρωμένα smartphones τα Xiaomi. Είναι καλά (και φτηνά) αλλά μέχρις εκεί. Μπορείς να κάνεις την δουλεία σου και με αυτά. Κάνει προσπάθειες, αυτό φαίνεται και μπράβο της. Αλλά μην μας το βγάζετε κάποιοι εδώ μέσα και την καλύτερη εταιρία.

  • Και κατι τελευταιο. Για ποιες καλυτερες οθονες της Samsung μιλατε ακριβως? Αυτες που κοκκινιζουν και ροζιζουν σαν του S8+?

  • @Γιώργος Ζ.

    Αν είχες και τα 2 τοτε θα ήξερες ότι και το S7 έχει χειροκίνητες ρυθμίσεις "Pro mode" εκτός απο auto.

  • Αγαπητή Litsa έχω και της 2 συσκευές στα χέρια μου. Αν δεν με πιστεύεις στείλε email να σου στείλω φωτογραφίες.. Δεν είμαι παιδάκι να παίζω ούτε να κρύβομαι είμαι 37 χρόνων.. Και για να τελειώνουμε το θέμα γιατί μερικοί είσαστε κολλημένοι δεν είπα ποτέ ότι σαν έτοιμο σύνολο έχει το mi5s καλύτερη κάμερα από το s7.. Αλλά ότι έχει μια πάρα πολύ καλή και ότι ιδίως το βράδυ που εκεί χωλαίνει γενικά μπορεί με κάποιες έξτρα ρυθμίσεις να βγάλει εξίσου καλές με του s7.. Στην ημέρα οκ και τα 2 έχουν αρκετά καλές. Οι χειροκίνητες ρυθμίσεις τον 2 συσκευών έχουν τα συν και τα πλην τους και δεν είναι το θέμα εδώ κατάλληλο να το αναλύσουμε.. Όποιος θέλει να μάθει υπάρχει και η ελληνική κοινότητα και το διπλανό γνωστό μαι φον φόρουμ να διαβάσετε περισσότερα. Μην πει κανείς την γνώμη του αμέσως να τον φάτε..
    Το mi6 έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα θεωρητικά θα έχει καλύτερη κάμερα από το mi5s οπότε όταν το δούμε και live με το καλό βλέπουμε τι ψάρια θα πιάνει!!

  • απο τα βιντεο που δειχνουν το mi6 σε δραση οτι ειναι μια πολυ δυνατη συσκευη σε ολους τους τομεις. ενα μεγαλο μπραβο στην xiaomi και στην εξελιξη της καμερας . Μακαρι να βγει και σε γιγας εκδοση 6+ ιντσες.

  • @Γιώργος Ζ.

    Σε προηγούμενο μήνυμα είπες ότι το S7 έχει στάνταρ ρυθμίσεις και ότι δεν ρυθμίζεται το iso κτλ. κάτι που δεν ισχύει και αν το είχες στ' αλήθεια θα το ήξερες, το πιο πιθανό είναι να το έχει κάποιος γνωστός σου και να έχεις ασχοληθεί 5 λεπτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.