Xiaomi Mi 6: Θα φορά τον νέο αισθητήρα Sony IMX400;

Πέρσι στην MWC, η Xiaomi είχε κάνει την ανακοίνωση του Xiaomi Mi 5, αλλά φέτος δεν εμφανίστηκε το Xiaomi Mi 6 στη Βαρκελώνη. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε περίοδο διαρροών και διάφορων φημών για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα κάνουν λόγο για δυο διαφορετικές εκδόσεις του Xiaomi Mi 6, μια με οθόνη 5.15 ιντσών όπως το Xiaomi Mi 5 και μια στις 5.7 ίντσες, για όσους θέλουν phablet. Και οι δυο εκδόσεις αναμένονται με επεξεργαστή Snapdragon 835, κάτι που έχει ακουστεί και στο παρελθόν.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η πληροφορία ότι η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει αισθητήρα Sony IMX400, ο πρώτος 3-layer CMOS, που ανακοινώθηκε πριν από έναν μήνα. Ο αισθητήρας εμφανίστηκε στα Sony Xperia XZ Premium και Sony Xperia XZs. Προηγούμενες φήμες ήθελαν το Xiaomi Mi 6 να έρχεται με αισθητήρα IMX386.

Τέλος, αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο Mi 6 (πιθανόν να έρθει ως Mi 6 Plus) θα έχει διπλή κάμερα στην πλάτη. Η επίσημη ανακοίνωση του Xiaomi Mi 6 αναμένεται στις 16 Απριλίου. Μέχρι τότε κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για ότι ακούγεται.

xiaomi mi 6 sony imx400 sensor, Xiaomi Mi 6: Θα φορά τον νέο αισθητήρα Sony IMX400;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gianniklis

Η επερχόμενη ναυαρχίδα της τσαόμι θα είναι μία από τα ίδια.Ποσότητα με μέτρια ποιότητα αυτής.Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ξερά σπεκς και οι αριθμοί δεν λένε τίποτα.Ο λόγος που πουλάει φθηνά δεν είναι τυχαίος.Στο hardware είναι καλά.Στην ποιότητα της οθόνης και κυρίως στις κάμερες είναι σκάλες κάτω από τις αντίστοιχες ναυαρχίδες των κορυφαίων εταιρειών.Για τις δύσπιστες κασσάνδρες ας τρέξουν στο doxmark που πρίν λίγες μέρες βαθμολόγησε την κάμερα του mi5s plus(που ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι εφάμιλη του s7 ή ακόμη και του iphone 6s plus στην παρουσίαση τους).To mi5s plus έχει βαθμολογία 78 κάτω από z2,z3,s5 ναυαρχίδες του 14.Ό,τι αισθητήρα και να βάλει το mi6 θα είναι κάτω από περσυνές ναυαρχίδες (μην πω και προπερσινές) κορυφαίων εταιρειών ,εν ολίγοις μία μέτρια κινεζιά.VALUE FOR MONEY λένε κάποιοι ..θα τους πω όχι μιας και όταν υπάρχουν επιλογές σαν το one plus 3,το zte axon 7 κτλπ δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις τα σκουπίδια της τσαόμι.Αυτά.

kakalos

μα δεν αγοράζουν όλοι με γνώμονα την κάμερα.

Nikopoup

Αν και φαν θα συμφωνησω για τις καμερες.. Οσο για το zte axon ακομα γελαω

alxgian

@gianniklis Δεν πάς αγόρι μου να βρείς κανά χόμπυ όπως ψάρεμα , κηπουρική, bending test κινητών, κτλ και να μας αφήσεις ήσυχους να συζητάμε τα ωραία άρθρα που ανεβάζει to techblog;
Αν ΕΣΕΝΑ σου έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα η Xiaomi δεν φταίμε εμείς να διαβάζουμε το οχετό ανοησίας που ποστάρεις σε κάθε αναφορά είδησης σχετικά με την Xiaomi.

Tasos

προσωπικά αν και έχω εκφράσει την άποψη μου ότι το καλύτερο smartphone του 17 θα είναι (μεχρι αυτη τη στιγμη δηλαδη) το s8 από την άλλη και το xiaomi δεν περνά απαρατήρητο μπορεί σε ποιότητα, οθόνη, ui να είναι στον μ.ο. όμως πλέον φαίνεται ότι κατι παει να άλλαξει στον τομέα κάμερα που μέχρι τώρα ήταν 1 χρονο πισω απο τον ανταγωνισμό σε συνδιασμο με ενα πακετο sd835 και όπως ακουγεται 4 και 6 gb ram και με μια ελκυστική τιμή δεν θα περάσει καθόλου απαρατήρητο. Σαφώς και ισχυει οτι πληρωνεις παίρνεις αλλα εδώ πιστεύω ειναι η χρυση τομη του συνδιασμου με αποδοσης – τιμης. Το αναμένουμε.

One

Καλά ακόμα δεν κυκλοφόρησε το XZ Premium & XZs και πρόλαβε η Xiaomi να πάρει τον αισθητήρα;

Αν καταφέρει πάντως κινέζικη εταιρεία να τον πάρει πριν τίς Apple & Samsung τότε έχουν μεγάλο respect από μένα.

gianniklis

@one και αν τον πάρει τι?σάμπως θα έχει καλή κάμερα?σκουπίδι ,σκουπίδι θα ναι ό,τι και να βάλει.

Παπαροκας tiamat

Gianniklis την xiaomi τη καναν εταιρεια στην ελλαδα κατι νομπαδες. Εξω ουτε που αναφερεται καν το ονομα της

alxgiann

Ναι παπά-τέτοιε πώς σε λένε.. Γούσταρω να ειμαι ότι λες, να παίρνω τα κινητά της xiaomi και με τα λεφτά που γλιτώνω να κάνω κάτι για την οικογένειά μου. Φυσικά, και δεν θέλω να επιβάλω την άποψη μου σε κανέναν, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν αξίζει να δώσω πάνω απο 250 ευρώ για κινητό… την στιγμή αυτή η xiaomi μου δίνει την καλύτερη συσκευή που μπορώ να αγοράσω στα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τα ΔΙΚΑ μου γούστα και ανάγκες. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλες ανάγκες και να θέλει κάτι άλλο. Αν του χρόνου μου το δώσει άλλη εταιρεία αυτό, θα πάρω το κινητό αυτής της εταιρείας (τα κινεζο-νόκια δείχνουν δυνατά..και σε λογικές τιμές) δεν είμαι οπαδός-πρόβατο.
Έχω πραγματικά βαρεθεί με τις γενικεύσεις.. αν όλοι είχαμε τις ιδιες ανάγκες και γούστο, θα υπήρχε μόνο ένα κινητό που θα το αγοραζαμε όλοι.

Παπαροκας tiamat

Τα κινητα θα αξιζαν τα 800 ευρω ακατεβατα αν ηταν χωρις προβληματα ,αν ειχαν 3ετη σερβις (πραγματικο, οχι να παρακαλας κ να σε βγαζουν οφ για δηθεν υγρασια) και αν ειχαν 3 ετη υποστηριξη αρτια γραμμενου λειτουργικου.

Δε συμβαινει τιποτα απο τα παραπανω, οποτε ναι , κανεις τη δουλεια σου μια χαρα και με τα 300 ευρω και με τους κινεζους χωρις να αισθανεσαι θυμα αλλα η xiaomi το ξεφτυλισε. Εβγαλε ναυαρχιδα που εσπαγε ευκολοτερα και απο σοκοφρετα.

Τοσο φτηνια??

gianniklis

@alxgiann οχετός ανοησίας?επειδή είπα ότι οι κινεζιές σας έχουν κάμερα της πλάκας?εν πάση περιπτώσει.Καλά κάνεις και παίρνεις τσαόμι.Και εγώ αν δεν είχα λεφτά μπορεί να έπαιρνα.

Γιάννης

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

1. Το Hardware της Xiaomi είναι ίδιας ισχύος με τις ναυαρχίδες των άλλων εταιρειών σε πολύ καλύτερη τιμή.

2. Στο θέμα της κάμερας τα πάει μέτρια, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν κορυφαία ποιότητα φωτογραφίας να στρέφονται στον ανταγωνισμό.

3. Η οθόνη των κινητών της είναι πολύ καλή με φυσικά χρώματα.

4. Οι μπαταρίες της Xiaomi πολλές φορές είναι καλύτερες σε σχέση με τις υποτιθέμενες επώνυμες εταιρείες.

5. Ο καθένας αγοράζει κινητά με διαφορετικά κριτήρια. Όσοι θέλουν δυνατό Hardware σε πολύ καλή τιμή θα πάρουν Xiaomi. Όσοι θέλουν εκτός από Hardware πολύ δυνατή κάμερα, θα πάρουν κάτι άλλο στην διπλάσια ή και κάποιες φορές στην τριπλάσια τιμή.

6. Ο λόγος που στην Κίνα άρχισε να πέφτει η Xiaomi είναι το θέμα κάμερα και μόνο. Αν δεν κάνει η εταιρεία σοβαρή δουλειά εδώ, ώστε το μέτριο να το κάνει πολύ καλό, θα χάνει πελατολόγιο που θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν βγάζει φωτογραφία.

George

Μόνο sony ρε. ΡΕ.

Γιάννης

Δυστυχώς με τις κάμερες έχει θέμα..
Το Mi Mix είναι από άλλο πλανήτη.. Εκτός από την κάμερα…. 😀
Το πρόβλημα είναι καθαρά software.. Άλλη ποιότητα βλέπεις άλλη τραβάει..!

Τασος007

Δεν μπορω να κρινω την εταιρια λογω του οτι ποτε δεν ημουν κατοχος καποιας συσκευης της ,αλλα κοιταζα προσφατα το Mi mix και στοιχιζει στην Κινα 972 ευρω.Δεν το λες και φθηνο……!

ΓιάννηςΚερνάει

@Γιάννης

Ναι συνονόματε στα λόγια μου έρχεσαι. Για το Mi Mix δεν είμαι σίγουρος αν ακολουθεί την παραδοσιακή γραμμή της Xiaomi στην μέτρια κάμερα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι από τις ελάχιστες εξαιρέσεις της εταιρείας διαθέτοντας καλή κάμερα.

Υ. Γ. Από δω και μπρος θα χρησιμοποιώ αυτό το όνομα, για να μην γίνονται μπερδέματα. Χαχαχα

John

Από δικές μου συγκρίσεις το Redmi Note 3 Pro και το Redmi Note 4 σε σχέση με το Samsung S6 που κοντεύει διετία είναι απογοητευτικά και σε κάμερα και σε οθόνη. Ίσως αν τα θεωρήσουμε ότι είναι εναλλακτικές με την σειρά Alpha της Samsung αν και ούτε με αυτά δεν νομίζω ότι συγκρίνονται σε οθόνη και ποιότητα κατασκευής..Γενικά θα έλεγα ότι είναι σχετικά φτηνά και κάπως αξιοπρεπή , τίποτα παραπάνω και δεν είναι τυχαίο που το 2016 η Xiaomi έπεσε σε πωλήσεις κατά 20 εκ. τηλέφωνα (!!!) σε σχέση με το 2015.

Vai

@Παπαροκας tiamat για πες μας ομως, εκτος απο το Mi5 που εσπαγε σαν σκοκοφρετα (κατι που η xiaomi βγηκε ανοιχτα και δικαιολογησε), ο ιδιος youtuber, ποιες αλλες συσκευες εσπασε σαν σοκοφρετες? Επισης τι τιμες ειχαν οι συγκεκριμενες συσκευες? Η μηπως να δικαιολογησουμε και τις λυγισμενες συσκευες της Apple με την φτηνια?

alexis touba

Ευτηχως που υπαρχουν κιαλες εταιριες που δεν ειναι κηνεζηκες και περνουμε καλες συσκευες κ σε καλες τιμες!!χα χα χα χα

alexis touba

Ευτηχως που υπαρχουν κιαλες εταιριες που δεν ειναι κηνεζηκες και περνουμε καλες συσκευες κ σε καλες τιμες!!χα χα χα χα.ZTE

Ανδρεας Κ

σας αρεσει δεν σας αρεσει η Xiaomi ειναι μεγαλη εταιρια και μερα με την μερα γινεται και καλυτερη.παρτε εσεις τα κουβαδακια σας που κανουν μπαμ! σαν πολυ μας ζαλισατε τον ερωτα…S8 λεει ο αλλος με 3000 μπαταρια…παρε και μπαλατεζα μαζι

ΓιάννηςΚερνάει

Από τις νέες προτάσεις που είδαμε φέτος, συνολικά σαν πακέτο, μόνο η νέα ναυαρχίδα της Sony μου άρεσε. Το P10 με χαλάει σε εξωτερική εμφάνιση κάπως, αλλά ειδικά το S8 δεν το συμπάθησα καθόλου. Ακριβό και μακρύ. Λίγο να μεγαλώσουνε το μάκρος στο S9 του χρόνου και πλέον θα μιλάμε για τη νέα ναυαρχίδα Samsung σε δονητή.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΡΛΑΣ

Θέλω να ενημερώνονται για τα xiaomi

Γιάννης

@ΓιάννηςΚερνάει. Χαχαχα καλό!!!

Δυστυχώς πάντα με σχέση με το ανταγωνισμό. Τα αποτελέσματα της κάμερας είναι μέτρια.
Παρόλο που φαίνεται ότι εστιάζει και έχει τέλειο φωτισμό μόλις πατήσεις το αποτέλεσμα είναι τέλειος διαφορετικό. Κάτι παίζει στο software… Θα δοκιμάσω και κανένα άλλο app φώτο μήπως έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλά απο κατασκευή και φυσικά με την οθόνη να απλώνεται σχεδόν σε όλη την επιφάνεια είναι το κάτι άλλο. Ακόμα και η δερμάτινη θήκη που έχει μέσα είναι καλύτερη από αυτή της Sam3για το S7.

Φυσικά χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε κανείς να πιάσει το κινητό γιατί γλιστράει πιο πολύ και από σαπούνι!!

Παπαροκας tiamat

Vai τι θες να πεις οτι ο utuber αυτος ηταν ο κουταλιανος? Σιδερα μασα, ο κουταλιανος!?
Δε ξερω ποιοι σπαγαν τα κινητα της αλλα η εταιρεια διασυρθηκε….
Για το iphone 6 τι να πουμε ! παιδακια μπαιναν στα apple μαγαζια και τα λυγιζαν …μιλαμε για το σουργελο εταιρεια…. κινεζικη κατασκευη ειναι ομως και η apple ,αρα καπου λογικο να ταυτιζεται με xiaomi στην ανυπαρκτη ποιοτητα

Νικος ζ

Δεν βαρεθηκατε να κραζετε την xiaomi? Εμενα το redmi note 4 πετάει στη κυριολεξία. Πετάει και το dji phantom 4 που σκέφτομαι να βάλω το Ipad στην άκρη. Haters gona hate. Tα κινητά όσο και να τα κραζουν μερικοί είναι value for money. Στα 200 ευρώ πείτε μου πιο κινητό πιλοταρει dji phantom 4. Αφήστε το παιδιά άδικο κραξιμο ….

Ανδρέας κ

@Νικο ζ… Φαντάσου τι κάνει το Mi5s plus 6/128 που έχω… Χάχα καλά τα φίλε μου

kyrdar

εχω το XIAOMI MI MAX και το SAMSUNG S7…σε οτι αφορα την φωτο και βιντεο ναι το MI MAX ειναι πισω, αλλα σε ΟΛΑ τ αλλα ειναι ισαξιο και σε περιπτωσεις (μπαταρια,μιση τιμη) μιλια μπροστα

ChristosT

Επειδή η κάμερα για μένα δεν είναι κριτήριο (λόγω του ότι όλα είναι σχεδόν μαζί σε απόδοση) θα διάλεγα πάντα με κριτήριο εμπειρία χρήσης και υποστήριξη. Μιλάμε για κινητά…το ξαναλέω.
Η huawei τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά πιστέυω προσωπικά έναντι της Xiaomi (όχι οτι και αυτή δεν βελτιώθηκε) και μεταξύ των 2 θα επέλεγα άνετα Huawei.
Άν σήμερα μου ζητούσε κάποιος την γνώμη μου, και φίλος , θα του έλεγα άνετα Mate 9 λόγω του ότι είναι Android Killer (Kirin 960 και auto-optimize feature-with Machine Learning algorithm, IPS, 4000mah battery) καθώς και το Honor 9 και την 3D CAMERA.
Φανταστική απόδοση και ποιότητα κατασκευής και σχεδιασμό που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο απο κάθε άλλο Android.

kassandros

Δεν μπορεί, θα βελτιωθεί και στην camera, εγώ το θεωρώ βέβαιο!…..και η Huawei παρόμοια ζητήματα αντιμετώπιζε, μέχρι που έκανε τη συνεργασία με τη Leica.

azriel84

Όλα παίζονται στο software. Για μία συσκευή πχ το Mi5 της γυναίκας μου υπάρχουν 4 ROM, η chinese και η global stable και developer. Η γυναίκα μου φοράει global stable και έχει bug η κάμερα που ΠΑΝΤΑ σαν default ανάλυση στο βίντεο επιλέγει το κινητό τα 720p. Αν το βάλει 4Κ, θα τραβήξει 4Κ αλλά την επόμενη φορά που θα ανοίξει το camera app θα έχει γίνει πάλι 720p. H κινέζικη πχ ROM μπορεί να το έχει λύσει αυτό το bug. Μύλος. Από την άλλη έχουμε άλλη κινέζικη εταιρία την OnePlus που τα δίνει όλα ομοιόμορφα ανά συσκευή χωρίς λοιπά μπερδέματα. Αν δεν δώσουν ένα ομοιόμορφο software στις συσκευές τους ότι hardware και να μπει βράστα Χαράλαμπε.

Αλκης

Την σύγκριση ΜΙ5 με το one plus 3 δεν την κατάλαβα στην αρχή ειδικά όσον αφορά την camera..Νομίζω φοράνε ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα, πόσο διαφορά μπορεί να κάνει το software αυτό δεν το γνωρίζω. Η διαφορά στην τιμή πάντως είναι αρκετή και με 250 ευρω που κάνει περίπου σήμερα αξίζει με τα παραπάνω τα λεφτά του. Τώρα όσοι είναι μπρουκληδες ας πάρουν το καινούργιο iphone με ένα χιλιάρικο,εννοείτε θα είναι καλύτερο, άλλα όχι κάτι τραγικό. Ένα βασικό μειονέκτημα του mi5 (εκτός της κατασκευής του) είναι ότι οι ευρωπαικές bandes για LTE δεν είναι διαθέσιμες, συγκεκριμένα η 800αρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.