Xiaomi Mi Mix 2S: Νεός bezel-less σχεδιασμός με notch στην γωνία;

Xiaomi Mi Mix 2S notch γωνία, Xiaomi Mi Mix 2S: Νεός bezel-less σχεδιασμός με notch στην γωνία;

Το 2017 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που… διώξαμε τα bezels. Πρωτοπόρος ήταν η Xiaomi περίπου έναν χρόνο πριν με το Mi Mix και ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Επίσης όμως, γνωρίσαμε για πρώτη φορά το “notch” στα smartphones.

Λόγω των αναγκών τοποθέτησης αισθητήρων και εμπρόσθιας κάμερας σε κάποιο σημείο κοντά της οθόνης, η τάση “όλο οθόνη” αποτελεί ένα δύσκολο έργο. Οι κατασκευαστές αναγκάζονται να αφήσουν μια μικρή επιφάνεια (συγκριτικά με τα bezels των προηγούμενων ετών) ώστε να τοποθετηθούν εκεί τα εξαρτήματα, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν bezel-less σχεδιασμό. Η δεύτερη λύση είναι όλη η εμπρόσθια επιφάνεια να καλύπτεται από οθόνη και στο πάνω μέρος της να υπάρχει μια εγκοπή, ένα “notch” στο οποίο θα βρίσκονται οι αισθητήρες και ο selfie φακός.

Προϊόντα της τελευταίας υλοποίησης είναι το iPhone X και σε κάποιον βαθμό το Essential Phone, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με φήμες, η Xiaomi, που άνοιξε τον δρόμο στο φουτουριστικό design των smartphones, ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν ανανεωμένο high-end εκπρόσωπο ονόματι Mi Mix 2S, μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του Mi Mix 2. Ενώ είχαν γίνει αναφορές για ύπαρξη εγκοπής παρόμοιας με του iPhone X, πριν από λίγο διέρρευσε ένα render που υποτίθεται πως απεικονίζει το smartphone με ένα μικρό notch στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Στο render παρατηρούμε πως ο οθόνη “αγγίζει” τόσο τις κάθετες, όσο και τις οριζόντιες γωνίες του σώματος. Το ακουστικό φαίνεται οριακά στο πάνω μέρος του panel, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι τοποθετημένη πάνω δεξιά, δημιουργώντας ένα notch που ίσως να αποδειχθεί πολύ βολικότερο από την αντίστοιχη υλοποίηση της Apple. Οι δύο κυριότεροι λόγοι είναι πως πρώτον η εγκοπή του φημολογούμενου Mix 2S είναι πολύ μικρότερη (χωρίς τεχνολογία TrueDepth) και δεύτερον στην θέση που βρίσκεται δεν θα εμποδίζει την αναπαραγωγή πολυμέσων, τουλάχιστον συγκριτικά με το notch του X.

Το αν η παραπάνω εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μένει να αποδειχθεί. Οι φήμες γύρω από έναν νέο bezel-less εκπρόσωπο της Xiaomi υπάρχουν εδώ και μερικές εβδομάδες, παρά την πολύ μικρή διάρκεια ζωής του Mi Mix 2, όπως προαναφέρθηκε. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς θα γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα της Xiaomi και αν όντως σκοπεύει να παρουσιάσει μια συσκευή που ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την ορθή τοποθέτηση του περίφημου notch.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Don Mitso Mou

Δεν είναι κακό. Η ασυμμετρία είναι ωραίο σχεδιαστικό εργαλείο.

Chris _BMW

Ναι .. και εμένα μου αρέσει σαν σκέψη..
Εφόσον κάπου πρέπει να μπει η κάμερα κ το ηχείο μου αρέσει ..

Λευτερης

Παντως εκτος απο τα βιντεο η καμερα απλα καταλαμβανει τη θεση ενος εικονιδιου στο status bar. Πανεξυπνη κινηση απο την xiaomi η οποια εχει δειξει οτι δεν ειναι απλα μια κινεζια, οπως και οι Huaweii, Oneplus…

Awake.g

Πολύ όμορφο, και έξυπνη η τοποθέτηση της μπροστά κάμερας

Versavel

Εντάξει τα bezels στο πλάι, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να λείπουν εντελώς στο πάνω και κάτω μέρος των συσκευών. Ένα εκατοστό πάνω και μισό κάτω δεν είναι κακό ούτε άσχημο, και χωράνε τα τρία βασικά όπως το μικρόφωνο, το ακουστικό και η καμερα.

georgerapp

οχι οχι εχμμμμμμμμμ οχι.
Versavel +1

dimitrisdim14

Δεν θέλουμε μπροστινή κάμερα … Μας φτάνει η πίσω .

Panos7GR

Για bezelless και 100% “καθαρή” μπροστινή οθόνη χωρίς να χάνεις την εμπρόσθια κάμερα, υπάρχει λύση. Μάλιστα την είχε δείξει πίσω στο μακρινό 2008 η θρυλική (πλέον) Sony Ericsson με το C902, με μόνη διαφορά ότι αφορούσε την πίσω κάμερα. Θα μπορούσε μια εταιρεία που θα θέλει να κάνει ένα πραγματικά bezelles κινητό, να έχει “κρυμμένη” την εμπρόσθια κάμερα κάτω από την οθόνη και ο χρήστης όποτε θα ήθελε να κάνει χρήση της να τραβούσε προς τα επάνω την επάνω πλευρά του κινητού.
Για τους υπόλοιπους αισθητήρες έχει δώσει λύσεις η πρώτη εταιρεία που τόμλησε τέτοιο σχεδιασμό η Sharp, αλλά και αργότερα η ίδια η Xiaomi με το πρώτο της Mi MIX.

Gvirginia

@Panos7GR

Προσωπικά φοβάμαι κάπως τα πορτάκια, slide μηχανισμούς κτλ (βλέπε LG G5) λόγω παλαιότερης κακής εμπειρίας – προβλήματα. Χάνεις και την ανθεκτικότητα στο νερό αν έχει τίποτα ανοίγματα.
Είχε και η Huawei το Honor 7i αλλά δε ξέρω πώς τα πήγε ο μηχανισμός σε αντοχή.

Panos7GR

@Gvirginia: Η πιο ασφαλείς, διακριτική και μακράν πιο όμορφη απ’ όλες λύση εμπρόσθιας κάμερας σε bezelless κινητό είναι αυτή που βλέπουμε στο υποτιθέμενο Mi Mix 2S της φωτογραφίας. Ξεκάθαρα!

Απλά για “καθαρή” οθόνη με εμπρόσθια κάμερα η μόνη λύση είναι μόνο με μηχανισμούς και η πιο ασφαλής εξ αυτών είναι τύπου C902, διότι δεν θα εξέχει κανένα κομμάτι γιατί πολύ απλά θα “επεκτείνεται” το σώμα της συσκευής. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη τεχνολογία σήμερα και μάλλον ούτε θα υπάρξει ώστε να υπερκεράσει αυτό το “προβλημα”. Εκτός κι αν βγει ένας τόσο μικρός και συνάμα ποιοτικός αισθητήρας που θα μπαίνει στο αναγκαστικά υπαρκτό frame της συσκευής.

χρηστος

αληθεια τι σας αρεσε σε αυτην την αηδια; απο κοντα θα φαινεται πιο ασχημο. Θα μου πειτε εδω πληρωνεις 1400 ευρω για να παρεις εξογκωμα στην οθονη που την ονομαζουν 5.7” ιντσες..

I am

Στα πλάγια υπάρχουν κάποια ελάχιστα περιθώρια… Κοιτάξτε να “διωξετε” αυτά που δεν είναι καθόλου χρήσιμα ασχημαινουν την συσκευή και θυμίζουν κινητό προηγούμενης 5ετιας. Τώρα αυτό πάνω/κάτω αν είναι ελάχιστο μου φαίνεται κομπλέ. Ας περιμένουμε λίγο την τεχνολογία να προχωρήσει και τότε να περιμένουμε για μια συσκευή μόνο οθόνη

bezilys

Εμένα και τσάμπα να μου το δίναν θα το σκευτομουν πολύ για να το πάρω!!

Georgerapp

Η μανία αυτη των καταναλωτών λέγετε και χαζομάρα.
Είναι απίστευτο το πώς ασχολούνται ΕΝΗΛΙΚΕΣ με ενα πόντο.
Ένα πόντο.
ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΟ.

KostasB

Θα την προτιμούσα στην αριστερή μεριά αφού όλα τα μόνιμα εικονίδια στο android είναι δεξιά.

Nikopoup

Εσύ @bezilys πάρε τα Sony σου και μην σχολιάζεις σε αρθρα που έχουν θέμα τα bezeless

bezilys

@Nikopoup ναι δεν κάνει να σχολιάζω κατώτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.