Xiaomi Mi MIX 4: Έτσι θα λειτουργεί η βελτιωμένη under-display κάμερα

Το Xiaomi Mi MIX 4 είναι ένα smartphone για το οποίο κυκλοφορούν φήμες εδώ και αρκετό καιρό. Όταν όλοι περίμεναν την αποκάλυψη του από την εταιρεία, αυτή παρουσίασε το Xiaomi Mi MIX Alpha. Όπως και να έχει, οι αναφορές για το Mi MIX 4 συνεχίζουν να καταφθάνουν από διάφορες πηγές.

Ποια είναι η βελτιωμένη υλοποίηση της under-display κάμερας

Η κινέζικη κατασκευάστρια κατέθεσε μία νέα πατέντα η οποία θεωρείται ότι αφορά το επερχόμενο Xiaomi Mi MIX 4. Το όνομα του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι “Display Structure and Electronic Equipment” και περιγράφει μία under-display κάμερα.

Στα έγγραφα της πατέντας παρουσιάζεται μία οθόνη που διαθέτει έναν ρυθμιστή φωτός ο οποίος έχει τη δυνατότητα να “απενεργοποιεί” τα pixels στο σημείο της κάμερας επιτρέποντας στο φως να περάσει την οθόνη και να φτάσει στον φακό.

Αυτός ο νέος μηχανισμός θα επιτρέπει στην οθόνη να λειτουργεί και να προβάλει κανονικά οποιοδήποτε περιεχόμενο. Όταν ο χρήστης ενεργοποιεί τη selfie κάμερα, ο ρυθμιστής φωτός θα “απενεργοποιεί” τα επιλεγμένα pixels ώστε να γίνει δυνατή η λήψη φωτογραφίας.

Διαθεσιμότητα

Με δεδομένο ότι η κινέζικη κατασκευάστρια έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας, πιστεύουμε ότι το Xiaomi Mi MIX 4 θα είναι έτοιμο αρκετά σύντομα και η εταιρεία θα μπορέσει να το παρουσιάσει είτε στην CES 2020, είτε στο MWC 2020.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.