Xiaomi Mi Note 10: Τι ακριβώς προσφέρει ο τηλεφακός 5x;

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Τι ακριβώς προσφέρει ο τηλεφακός 5x;

Πριν λίγες ημέρες, η κινέζικη κατασκευάστρια αποκάλυψε το πρώτο ευρείας κυκλοφορίας smartphone με κάμερα 108MP, που δεν είναι άλλο από το Xiaomi Mi Note 10. Τώρα η εταιρεία αποφάσισε να αναλύσει τις δυνατότητες του τηλεφακού 5x και τις διαφορές που παρουσιάζει έναντι ενός με δυνατότητα 2x ζουμ.

Η πενταπλή κάμερα του Xiaomi Mi Note 10

Το Mi Note 10 έχει πέντε πίσω κάμερες και μία selfie. Ο κύριος πίσω αισθητήρας είναι ο Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP, έχει μέγεθος 1/1.33-inches και μέγεθος pixel 0.8μm. Έπειτα, υπάρχει ένας 2x τηλεφακός 12MP χωρίς OIS και διάφραγμα f/2, και ένας επιπλέον τηλεφακός 8MP με τεσσάρων αξόνων OIS, διάφραγμα f/2 και δυνατότητα 5x (3,7x) οπτικού ζουμ, 10x υβριδικού και 50 ψηφιακού ζουμ.

Κάτω από τον δεύτερο 5x τηλεφακό, έχει τοποθετηθεί μία ultra-wide 20MP με field-of-view 117° και διάφραγμα f/2.2. To module συμπληρώνει ένας αισθητήρας macro 2MP με εστιακό μήκος 1.5cm, διάφραγμα f/2.4 και μέγεθος pixel 1.75µm.

Ο τηλεφακός 5x και τι προσφέρει

Το κείμενο που δημοσίευσε η Xiaomi επικεντρώνεται στο πόσο διαφορετικά αποτελέσματα μπορεί να προσφέρει ο τηλεφακός 5x του Mi Note 10, χάρη στη συμπίεση προοπτικής.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Τι ακριβώς προσφέρει ο τηλεφακός 5x;

Αυτό σημαίνει ότι με το Xiaomi Mi Note 10 μπορεί κάποιος να τραβήξει το ίδιο πλαίσιο από διαφορετική απόσταση. Ενώ η απόσταση του αντικειμένου και του φόντου παραμένει αμετάβλητη, είναι μικρότερη σε σύγκριση με την απόσταση του θέματος από την κάμερα.

Όταν γίνεται χρήση της κύριας κάμερας τότε χρησιμοποιείται ο αντίστοιχος φακός των 25mm. Ωστόσο, αν κάποιος αλλάζει στον τηλεφακό 2x, η εστιακή απόσταση μεταβαίνει στα 50mm, οπότε για να διατηρηθεί η εστίαση στο ίδιο αντικείμενο θα πρέπει ο χρήστης να μετακινηθεί ένα βήμα πίσω.

Με την ίδια λογική, όταν κάποιος χρησιμοποιεί τον τηλεφακό 5x θα πρέπει να μετακινηθεί αρκετά βήματα. Η διαφορά στην εστίαση είναι πιο ξεκάθαρη στις παραπάνω φωτογραφίες και το ακόλουθο GIF.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Τι ακριβώς προσφέρει ο τηλεφακός 5x;

Επιπλέον, στις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με τη χρήση τηλεφακού, τα πρόσωπα των ανθρώπων φαίνονται αισθητά καλύτερα, διότι δεν παραμορφώνονται.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.