Xiaomi Mi Note 10: Μια αναλυτική ματιά στην πενταπλή κάμερα 108MP

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Μια αναλυτική ματιά στην πενταπλή κάμερα 108MP

Πριν λίγες ημέρες, η κινέζικη κατασκευάστρια αποκάλυψε το πρώτο ευρείας κυκλοφορίας smartphone με κάμερα 108MP, που δεν είναι άλλο από το Xiaomi Mi Note 10. Ωστόσο, ποια είναι τα ακριβή χαρακτηριστικά τις πενταπλής κάμερας και τι έχει να προσφέρει;

Η εντυπωσιακή πενταπλή κάμερα

Το Xiaomi Mi Note 10 έχει πέντε πίσω κάμερες και μία selfie. Ο κύριος πίσω αισθητήρας είναι ο Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP, έχει μέγεθος 1/1.33-inches και μέγεθος pixel 0.8μm. Ουσιαστικά έχει το ίδιο μέγεθος με τον Sony IMX586 48MP. Ωστόσο, ο αισθητήρας του Mi Note 10 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος, 1/1.33-inches έναντι 1/2-inch, και αποδίδει μεγαλύτερη ανάλυση με την ίδια ποιότητα ανά pixel.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Μια αναλυτική ματιά στην πενταπλή κάμερα 108MP

Η τεχνολογία pixel binning λειτουργεί ακριβώς όπως και στον Sony IMX586 48MP. Ο αισθητήρας ενώνει τέσσερα pixels σε ένα και παράγει φωτεινότερες εικόνες ανάλυσης 27MP. Επιπλέον, η κύρια κάμερα έχει τεσσάρων αξόνων OIS.

Ακριβώς κάτω από τον κύριο αισθητήρα του Xiaomi Mi Note 10 υπάρχει ένας 2x τηλεφακός 12MP χωρίς OIS και διάφραγμα f/2. Η τρίτη κάμερα είναι ένας τηλεφακός 8MP με τεσσάρων αξόνων OIS, διάφραγμα f/2 και δυνατότητα 3,7x οπτικού ζουμ. Για να πετύχει το 5x οπτικό ζουμ που διαφημίζει η εταιρεία πραγματοποιεί περικοπή της εικόνας. Με την ίδια μέθοδο, ο συγκεκριμένος τηλεφακός, μπορεί να πετύχει 10x υβριδικού και 50 ψηφιακού ζουμ.

Κάτω από τον δεύτερο 5x τηλεφακό, έχει τοποθετηθεί μία ultra-wide 20MP με field-of-view 117° και διάφραγμα f/2.2. To module συμπληρώνει ένας αισθητήρας macro 2MP με εστιακό μήκος 1.5cm, διάφραγμα f/2.4 και μέγεθος pixel 1.75µm.

Ποιότητα φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες που τραβάει η πενταπλή κάμερα του Xiaomi Mi Note 10 έχουν ωραίο προφίλ χρωμάτων, με φυσιολογικό κορεσμό και χωρίς υπερβολές στην έκθεση. Σε συνθήκες με καλό φωτισμό οι φωτογραφίες έχουν καλή ευκρίνεια και φανταστικά χρώματα. Ωστόσο, με μέτριο φωτισμό οι φωτογραφίες παρουσιάζουν σημαντική απώλεια χρωμάτων και μοιάζουν κάπως χλωμές.

Με εξαίρεση τις ιδιαίτερα καλές συνθήκες φωτισμού, φαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιεί κανείς την λειτουργία 108MP. Εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η κάμερα, όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι και τόσο καλές οι λεπτομέρειες που καταγράφονται στο τελικό αρχείο είναι αισθητά μειωμένες. Οπότε, σε περιπτώσεις φωτογράφισης όπου το φως δεν είναι και τόσο καλό, η καλύτερη επιλογή είναι η λειτουργία 27MP.

Όσον αφορά την ανεξάρτητη macro κάμερα, τα καταφέρνει αρκετά καλά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είναι μόνο 2MP. Η λειτουργία πορτραίτου της κάμερας του Xiaomi Mi Note 10 είναι αρκετά καλή και διαχωρίζει πολύ καλά το φόντο από το κύριο αντικείμενο της φωτογραφίας. Τέλος, η συνολική απόδοση της selfie κάμερας 32MP είναι άρτια και τα αποτελέσματα αρκετά καλά.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Xiaomi Mi Note 10

Το Mi Note 10 έχει 6,47 ιντσών AMOLED FHD+ curved οθόνη με ανάλυση 1.080×2.340 pixels, αναλογία 19.5:9, 600 nits φωτεινότητα, HDR, ευρύ φάσμα χρωμάτων DCI-P3, το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό Breathing Light, και waterdrop notch. Στο εσωτερικό του smartphone θα βρούμε τον Snapdragon 730G, 6GB ή 8GB μνήμη RAM και 128GB ή 256GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Κατά τα άλλα, το smartphone έχει μπαταρία 5.260mAh με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 30W και δυνατότητα αναπλήρωσης στο 100% σε 65 λεπτά, τρέχει MIUI 11 βασισμένο σε Android 9 Pie, διαθέτει κλασική θύρα ακουστικών, in-display αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, USB type-C, IR, 1CC loudspeaker, και υποστηρίζει Hi-Res και Bluetooth 5.0.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Μια αναλυτική ματιά στην πενταπλή κάμερα 108MP

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.