Xiaomi & Microsoft: Ενισχύουν τη συνεργασία τους με apps και πατέντες

Την χρονιά που μας πέρασε ανακοινώθηκε ότι τα apps της Microsoft θα έρθουν προ-εγκατεστημένα σε διάφορες Android συσκευές, όπως εκείνες της Samsung. Πλέον, η Microsoft δίνει τα χέρια και με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή της Κίνας, την Xiaomi.

Όμως η συμφωνία δεν περιορίζεται μόνο στα προ-εγκατεστημένα apps, καθώς η Xiaomi πήρε την άδεια να χρησιμοποιήσει 1500 πατέντες της Microsoft. Όπως ανέφερε ο SVP της Xiaomi Wang Xiang, η αγορά των πατεντών αυτών δεν θα συμβάλει απλώς στην βελτίωση των χαρακτηριστικών στις συσκευές τους, αλλά και στην ευρύτερη κυκλοφορία τους. Μέχρι στιγμής στην πλειοψηφία τους τα προϊόντα της Xiaomi περιορίζονται στην αγορά της Ασίας.

Με προηγούμενες δηλώσεις της η Xiaomi έχει επισημάνει ότι δημιουργώντας ένα portfolio πατεντών, θα ήταν ένα από τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν για να φέρει τα smartphones σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Το deal είναι αρκετά ενδιαφέρον, μιας και η Microsoft έχει δηλώσει πως προς το παρόν υποχωρεί στα Windows 10 Mobile smartphones, αλλά φροντίζει οι υπηρεσίες της να έρχονται στους χρήστες μέσω τρίτων.

xiaomi microsoft apps, Xiaomi & Microsoft: Ενισχύουν τη συνεργασία τους με apps και πατέντες

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ekimolaos

@Junkermann
Το άρθρο μιλάει για Windows 10 Mobile, όχι για το desktop version. Το άρθρο που post-αρες είναι τελείως άτοπο.

“_Ekimolaos”

Darth

lets bloatware rule the world

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.