Xiaomi: Για πρώτη φορά ξεπερνά την Samsung στην Ευρώπη

, Xiaomi: Για πρώτη φορά ξεπερνά την Samsung στην Ευρώπη

Τα στοιχεία της Strategy Analytics για την ευρωπαϊκή αγορά smartphones, δείχνουν μία σημαντική ανατροπή υπέρ της Xiaomi. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Xiaomi καταφέρνει να υπερκεράσει την Samsung στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από μόνη της η απώλεια της πρώτης θέσης για τη Samsung θα μπορούσε να αποτελέσει είδηση, ειδικά αφού τα σκήπτρα της κατηγορίας πλέον αποκτά η Xiaomi. Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν ότι η Xiaomi προώθησε στην ευρωπαϊκή αγορά 12.7 εκατομμύρια smartphones από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2021, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 67.1% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς.

, Xiaomi: Για πρώτη φορά ξεπερνά την Samsung στην Ευρώπη

Η Xiaomi κατέκτησε το 25.3% της αγοράς smartphones στην Ευρώπη, με την παρουσία της να είναι πολύ ισχυρή στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων. Η κατάσταση είναι επωφελής για την Xiaomi, η οποία φαίνεται να καρπώνεται τις απώλειες της Huawei στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την πλευρά της η Samsung είχε μερίδιο της αγοράς στην Ευρώπη 24%, κάτι που μεταφράζεται σε 12 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Apple, με μερίδιο αγοράς 19.2%, ενώ η κορυφαία πεντάδα κλείνει με την Oppo και την Realme, στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Για μένα δεν είναι είδηση το 24% της xiaomi.
Άλλαξε απλά ο πρώτος που πουλάει κινητά σε εύρος τιμής 150-250€.( κυρίως γιατί τα midrange της Samsung πλέον παίζουν σε μια τιμή από 200-400).
Είδηση είναι το ότι η Apple βρίσκεται μόλις 5 μονάδες πίσω από τον πρώτο !
Και τα κινητά που πουλάει είναι σε εύρος τιμής 500-750!!! (κατά μέσο όρο οι τιμές που παραθέτω )

Chris_BMW

Είναι 6 γράψε λάθος .
Όχι 5 αλλά 6(!) .Ικανοποιήθηκες;

Να ανησυχεί; Για ποιοι λόγο ;

Εσυ αν είχες μια εταιρεία και πουλούσες το προϊόν σου σε μια τιμή κατά μέσο όρο 200€ και καταλάμβανες το 25% της αγοράς
Και εγώ πουλούσα αντίστοιχο προιον σε εύρος τιμής 600€ (τρεις φορές πάνω από ότι εσυ δηλαδή ) και καταλάμβανα το 19% θα έπρεπε να ανησυχώ ;;

Να βγάλω λαβράκι για το μήλο ;;;
Φίλε διάβασα ένα άρθρο και μου έκανε εντύπωση το ποσοστό επι τις εκατό που κατέχει η Apple και το σχολίασα .

Chris_BMW

Άκου φίλε Δημήτρη ε Γιώργο ήθελα να πω !
Με συγχωρείς με μπέρδεψες με τα πολλά προφίλ που έχεις .

Καλή όρεξη ήθελα να σου ευχηθώ .
Οτι άλλο είχα να πω το ανέφερα και το εξήγησα στα δυο παραπάνω σχόλια μου .

Chris_BMW

Ρώτησε κάποτε ένας τον σοφό γέροντα ποιο είναι το μυστικό τις ευτυχίας .

Ο Σοφος γέροντας του απάντησε : Να μην διαφωνείς με ηλίθιους

Και ο υποβάλλον την ερώτηση απάντησε εδώ σοφέ γέροντα είσαι λάθος και ο Σοφος γέροντας του απάντησε «έχεις δίκαιο»

Chris_BMW

Εννοείτε βλέπουν .
Γιαυτο και σχολιάζεις εδώ …

Στο άλλο , ξέρεις δεν σε παίρνει …

Υ.Γ Άλλαξε και κανένα όνομα ώστε να δημιουργείς εντυπώσεις στους χρήστες ..

Last edited 2 years πριν by Chris_BMW
Chris_BMW

Όσο για τον σοφό ξέρεις τι θα μου απαντούσε όταν θα του έλεγα πως μου είπες πως έχω διαφωνήσει πολλές φορές μαζί σου ενώ με κάποιον «Γιώργο»πρώτη φορά διαφωνώ ….

Μην το ξανά γράφω ..

Φτάνει έπαιξα .
Λοιπόν μικρέ καληνύχτα

Chris_BMW

Ποσο γουστάρω που έχεις ψύχωση μαζί μου …
Έτσι γουστάρω τρελα να γεμίζω με τη ζωή μου τις κενές ζωές ατόμων σαν και εσένα !!!

Σε αφήνω τώρα γιατί όπως είπα βαρέθηκα και θέλω να τελειώσω μια παραγγελία

Nickolas

Το άρθρο τους αναφέρει όλους, ο τίτλος στηρίζεται στο οτι η Xiaomi πέρασε πρώτη. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι οτι όντως η Apple είναι πολύ κοντά στους άλλους δυο αν και στην ουσία πουλάει τα κινητά της σε πολλαπλάσια τιμή και ειδικά φέτος που το μεγαλύτερο ποσοστό iPhone 12 που πούλησε ερχόταν από τα Pro μοντέλα!
Η Xiaomi σίγουρα είναι κερδισμένη με την απουσία της Huawei και απ’οτι φαίνεται κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να πείσει το αγοραστικό κοινό να την εμπιστευτεί με τα ακριβά της μοντέλα και ειδικά εδώ στην Ευρώπη.
Η Samsung δυστυχώς δεν τα πήγε τόσο καλά, καθώς ενώ έχει εξαιρετικές συσκευές στις υψηλές και μεσαίες τιμές, η Xiaomi της παίρνει τα ποσοστά μέχρι τα 300 ευρώ και δικαίως.
Το πιο εντυπωσιακό όμως για μένα είναι η τεράστια αύξηση των Realme και Oppo, οι οποίες στην ουσία ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Και οι δύο μαζί φτάνουν το 5% περίπου.

Babis Briolas

Τα νούμερα μιλάνε πάντα το ίδιο αληθινά όσο και η προέλευση τους. Κολλημένους μετόχους πάντως αγαπητέ Γιώργο δε γνωρίζω , μπερδεύεις πιθανώς τα φανμπους (όπου αν κατάλαβα καλά κατατάσεις ΜΟΝΟ αυτούς που γουστάρουν ακριβές μάρκες) με αυτούς που επιλέγουν να κερδίσουν επενδύοντας σε μετοχές Εταιριών, που πάντως δεν χρηματοδοτούνται από το κινέζικο κράτος, δηλαδή τους «μετόχους»…..

Nickolas

Όποια ερμηνεία και να προσπαθήσει να δώσει κάποιος υπάρχουν τα δεδομένα και κάποια πράγματα όσο φανμποι και να είσαι δε μπορείς να τα αρνηθείς. Η Xiaomi βγήκε πρώτη στις πωλήσεις, η Samsung είναι μια ανάσα πίσω στα ποσοστά και η Apple ακολουθεί πολύ κοντά και λόγω των υψηλών τιμών και του μεγάλου περιθωρίου κέρδους θα βγάλει και φέτος τα περισσότερα χρήματα.

Last edited 2 years πριν by Nickolas
DimitrisK

Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ Η SAMSUNG ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ XIAOMI…
ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΙΑΟΜΙ ΕΧΟΥΝ SAMSUNG ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ.

George

Sony αισθητήρες έχουν τα περισσότερα

Γιαννης

Δλδ μας λένε τώρα ότι η Χαβάη από εκεί που είχε ξεπεράσει το 20% στην Ευρώπη.. Πλέον έχει λιγότερο από 4%.. Σιγά μη πήγε και στο 1% δλδ.. Εκεί στις στρατηγικές αναλύσεις κατι πίνουν το μόνο σίγουρο..

JohnWave

Λογική η άνοδος της Xiaomi. Τα redmi και τα poco είναι ο ορισμός του value for money στη μικρή και μεσαία κατηγορία τιμών. Πάντως πιστεύω πως σε 1-2 χρόνια θα αρχίσει να δέχεται μεγαλύτερη πίεση από τη BBK (Oppo, Realme, Vivo, Oneplus). Όσο για τη Samsung, θα τα είχε πάει καλύτερα αν είχε κυκλοφορήσει το S21 FE 5G, αν δεν είχε υποβαθμίσει το απλό S21 και αν στη σειρά Α είχε βάλει πιο δυνατούς επεξεργαστές για να χτυπήσει τους κινέζους στη χαμηλή και μεσαία κατηγορία. Δουλειά δεν γίνεται με τα “αν” εκτός αν το “αν” γίνει “ban”…

oneos

Έχω ένα iphone 5s (μεταχειρισμένο ως αναβάθμιση από ένα 4s) και πορεύομαι με αυτό γιατί υπάρχουν πλήθος οικογενειακών υποχρεώσεων που απαιτούν ισορροπίες στα οικονομικά.
Ήμουν fan των windows phones αλλά …τα πέθαναν.
Πραγματικά απορώ: Ποιος κάθετε να ασχοληθεί με android και xiaomi όταν μπορεί να μπει στο οικοσύστημα του iOS με όλα τα πλεονεκτήματά του με 200€ χτυπώντας ένα Grade+ refurbished iphone 8 ή άντε με 350€ ένα Χ

(και όλα αυτά χωρίς υποχρέωση να δηλώσεις καν το νούμερο στο βρ@κί σου όπως σου ζητά η google)

Chris_BMW

Αφήνω αυτό εδώ σαν επίλογο !

Δεν εχω κατι προσωπικό με τους συγκεκριμένους αλλα με την μάζα, το συνολο τους. Θεωρω οτι ολα αυτα τα υποκείμενα που δεν μπορουν να ανοιξουν τα ματια τους θετουν εμποδια τοσο εθνικα οσο και τοπικα, επιχειρηματικα κ.λπ”

Chris_BMW

Αφήνω και αυτό σαν υστερόγραφο :

« αν εισαι με την εταιρια τους ολα κομπλε…φιλαρα, μεγαλε κλπ κλπ…οταν δεν εισαι με τη φανατιλα τους τοτε ο χειροτερος εχθρος τους…αλλα να μου πεις πως θα εχουν δουλεια οι ψυχολογοι…
κρατα και τα τελευταια μετοχε το μηλου για επιλογο…»

Δέχομαι μονάχα το «μέτοχος του μήλου» καθότι έχω αρκετές και σκοπεύω να αποκτήσω ακόμα περισσότερες καθότι το μέλλον ανοίκει σε εταιρείες Software…

Chris_BMW

Εκεί απαντάω στον Δημήτρη φίλε Γιώργο μην μπερδεύεις τις συζητήσεις .

Όταν γίνεις Δημήτρης θα σου απαντήσω .

Έχει πλάκα να παίζεις με τύπους με πολλές προσωπικότητες και ονόματα ! Τουλάχιστον εδώ γραπτώς .
Τώρα το ποσο safe είναι να κυκλοφορούν έξω ελεύθεροι αυτό είναι άλλη ιστορία !
Κάτι θα ξέρει ο γιατρός καλύτερα από μένα !

Chris_BMW

Τωρα τι να απαντήσω εδώ …
Βαρέθηκα. Αν γράψεις η απαντήσεις σε κανέναν και γράψεις τίποτα αξιόλογο όπως του ότι θέτω εμπόδια εθνικα θα επανέλθω !

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα παιδιά, είμαι σε διακοπές. Επιστρέφω βέβαια τη Δευτέρα αλλά τι να κάνουμε. Περνάω καλά σήμερα. Εύχομαι και εσείς να περνάτε καλά και να έχετε μπροστά σας ωραίες διακοπές ή αν έχουν περάσει, να έχετε κρατήσει ωραίες αναμνήσεις.

Εντάξει καποιες συζητήσεις και διάλογοι εδώ στο Techblog είναι “διαχρονικοί”. Δεν έχω πρόβλημα να τα λέτε και έντονα, μερικές φορές έχουν και πλάκα οι ατάκες σας, αλλά εντάξει να θυμάστε πάντα να κρατάτε ένα Α επίπεδο και να μην προσβάλετε ο ένας τον άλλο. Πάντα να θυμάστε το μότο μας “Η τεχνολογία μας ενώνει!”.

SUPS 👨‍⚖️

παιδια πηγαινετε να βρεξετε το κεφαλι σας σε καμια θαλασσα και αφηστε τα σχολια για λιγο καιρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S25: Φήμες για μεγαλύτερη οθόνη 6,36 ιντσών

Με το Galaxy S24, η Samsung έφερε μια οριακά μεγαλύτερη οθόνη 6,2 ιντσών, συγκριτικά με την οθόνη 6,1 ιντσών του Galaxy S23.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.