Οδηγός βήμα-βήμα, ZTE Blade ξεκλειδώνουμε τα 512MB μνήμης RAM

ZTE Blade, εδώ Ελλάδα, το “γυμνό” μοντέλο με οθόνη LCD, κάμερα 3,2 Megapixel και μνήμη RAM 256ΜΒ. Και ενώ για την οθόνη και την κάμερα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, φαίνεται ότι μπορούμε για την μνήμη, μιας και αυτή δείχνει να είναι 512MB και απλά “κλειδωμένη” στα 256MB για το μοντέλο που κυκλοφορεί στη χώρα μας.

Δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια αυτή της διαδικασίας. Η διαδικασία είναι ελεγμένη αλλά αν είναι να προχωρήσετε, θα το κάνετε με δική σας ευθύνη. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν ακυρώνεται η εγγύηση του κινητού ούτε αν τελικά έχει καλύτερες επιδόσεις.

Απαραίτητα αρχεία για download
Περιεχόμενα αρχείου zip (106MB): recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img, fastboot.zip, image.zip
https://hotfile.com/dl/92664086/c1d88a2/ZTE-Blade-512MB-RAM.zip.html

Backup
1. Κλείνουμε το τηλέφωνο, βγάζουμε μπαταρία και τυχον συνδεδεμένο καλώδιο USB.
2. Βάζουμε μπαταρία και ανοίγουμε το τηλέφωνο πατώντας το πλήκτρο ενεργοποίησης και ταυτόχρονα το πλήκτρο volume up (ήχου +) – πλάγια δεξιά στο κινητό. Θα εμφανιστεί το πράσινο “Android” και θα πρεπει να παραμεινει εκει χωρίς να αλλάξει η εικόνα.
3. Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή με καλώδιο USB.
4. Εξάγουμε (unzip) τα αρχεία του fastboot.zip σε ένα φάκελο του υπολογιστή και στον ίδιο φάκελο βάζουμε και το αρχείο recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img.
5. Για υπολογιστές με Windows: Από την γραμμή εντολών command (CMD), μεταβαίνουμε στον φάκελο που δημιουργήσαμε πριν και γράφουμε “fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img” (χωρίς τα αποσιοποιητικά ” “).
6. Όταν ολοκληρωθεί γράφουμε “fastboot-windows reboot” (χωρίς τα αποσιοποιητικά ” “).
7. Μετά από αυτά το τηλέφωνο θα κάνε επανεκίνηση οπότε απόσυνδεουμε το καλώδιο USB και αυτή τη φορά πατάμε το κουμπί volume down (ήχου -). Θα ξεκινήσει το ClockWorkMod.
8. Από το μενού του επιλέγουμε την επιλογή για Backup και δίνουμε ένα οποιοδήποτε όνομα αρχείου. Μετά από μερικά λεπτα εχουμε επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία Backup και από το μενου του προγράμματος κάνουμε reboot.

Patch
1. Συνδέουμε το κινητό με τον υπλογιστή με καλώδιο USB.
2. Εξάγουμε (unzip) τα περιεχόμενα του image.zip στο φάκελο image της κάρτας μνήμης microSD (αν δεν υπάρχει, τον δημιουργούμε).
3. Κλεινουμε κινητο, βγάζουμε μπαταρία και – σημαντικό – την κάρτα SIM. Δεν ξαναβάζουμε την κάρτα SIM αλλά μόνο τη μπαταρία.
4. Ενεργοποιούμε το κινητό πατώντας ταυτόχρονα πλήκτρο Power και Menu και Volume up (ήχος +) οπότε και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αναβάθμιση.
5. Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση το τηλέφωνο κάνει αυτόματα επανεκκίνηση και πλέον έχουμε 512 RAM. ΠΡΟΣΟΧΗ, Δεν βάζουμε ακόμα την κάρτα SIM.

Επαναφορά
Σβήνουμε τον φάκελο image από την κάρτα μνήμης microSD. Κάνουμε πάλι τη διαδικασία του Backup αλλά αυτή τη φορά κάνουμε Restore από το μενού του ClockWorkMod. Μόλις τελειώσει το Restore θα έχουμε το τηλέφωνο στην αρχική του κατάσταση και με 512MB μνήμη RAM.

Kudos to Damianos Kalanidis
Πηγές: myphone.gr, android.modaco.com

Επεξεργάστηκε την 3 Ιανουαρίου 2011 18:08

Σχόλια

  • αν η συσκευή είναι καινούργια και δεν χρειάζεται backup, ποια βήματα παραλείπονται...???

  • Όλα τα βήματα είναι απαραίτητα. Το backup είναι για το image του κινητού, όχι τα δεδομένα.

  • Modaco και ξερό ψωμί!

    Ξέχασες ένα βήμα.
    Στο patch μετά το νούμερο 5.

    6. Όταν κάνει επανεκκίνηση και το κινητό μπουτάρει, πατάμε το κουμπί Back για 3 δευτερόλεπτα.
    # When restarted, and phone boots, press the Back button for 3 secs.

  • Ναι έχει δοκιμαστεί η όλη διαδικασία και από κει το screenshot.

    Για τηλέφωνα που είναι δεν rooted(αν και της wind είναι, τουλάχιστον το συγκεκριμένο)θα χρειαστει η εγκατάσταση και εκτέλεση του Universal Androot.
    Το κατεβάζετε (Google it -> universalandroot-1.6.2-beta5.apk) το εγκαθιστάτε,το τρέχετε και that's it!

    Επίσης η συσκευη αναγνωρίστηκε ως Fastboot interface(Google USB ID) στα Windows 7 και κατεβηκαν αυτόματα οι drivers.

  • Greg νομιζω,αν θυμάμαι καλά τη διαδικασία που έκανα για το BLADE της WIND, δεν χρειαζεται το βήμα που λες ΑΝ δεν βάλουμε custom rom.
    Thanx πάντως. Κάθε παρατήρηση χρήσιμη ;))

  • Η διαδικασία δουλεύει , το διαβάζουμε σε forums τις τελευταίες μέρες (και μόλις το έκανα στο δικό μου) . Πρέπει όμως να προστεθεί ένα ακόμα βήμα . Μόλις ολοκληρωθεί το patch το clockwork δεν θα παίζει και θα πρέπει να ξαναεγκατασταθεί . Αν ανοίξουμε όμως το τηλέφωνο πατώντας το "+" θα ξανακάνει την εγκατάσταση του λειτουργικού . Εγώ το άφησα να κάνει boot και το σύνδεσα με usb . Εκανα rename τον φάκελο image σε image.NO για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα (εννοείτε στην sdcard όχι στο pc :) ) . Μετά προχωράς στην επαναφορά ...

  • Paidia se afta ta vimata den katalava 8elei na kanw metonomasia fakelou? 5. Για υπολογιστές με Windows: Από την γραμμή εντολών command (CMD), μεταβαίνουμε στον φάκελο που δημιουργήσαμε πριν και γράφουμε «fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img» (χωρίς τα αποσιοποιητικά » «).
    6. Όταν ολοκληρωθεί γράφουμε «fastboot-windows reboot» (χωρίς τα αποσιοποιητικά » «).

    8elw ta fota sas quiCK

  • zan,

    ΤΑ περιεχόμενα του fastboot.zip τα βάζεουμε σε ενα τυχαίο φάκελο και μεσα σε αυτόν το φάκελο βάζουμε και recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img. Μετά ανοίγουμε την γραμμή εντολών , μεταβαίνουμε με την εντολή cd στο φάκελο που δημιουργήσαμε πρίν και εκτελούμε το σετ εντολών που αναφέρεται

  • Mia asxeti erotisi.Pios exei tis ruthmisis gia ti Q na tis perasw sto Blade?Exei vali kapios zelatina stin othoni opos ton iphone,an nai apo tis pirate?Euxaristw.

  • Ρε παιδια αν ανεβασετε ενα βιντεακι μας σωζετε καποιος που το εχει κανει ... :D ηθελα ναξερα που τα ξετρυπονουν.....

  • Παίζεi το σενάριο με την επίσημη αναβάθμιση σε 2.2 η μνήμη ram να πάει στα 512mb...Γι'αυτό κάντε λίγο υπομονή....

  • Γεια χαρα, το εκανα κι εγω αν και ζοριστηκα λιγο γιατι δεν μπορουσα να βαλω το Clockwork με τπτ, ολο κατι "unknown device", "device offline" και τετοια. Αυτα σε pc με vista 32. Προφανως οι drivers μου δεν εκαναν και πολυ δουλεια. Το καταφερα τελικα σε XP32 και ειναι πολυ ανετη η διαδικασια και γρηγορη. Τωρα πλεον εχω κι εγω 414,81 Μ συνολικα!

    Μερικες παρατηρησεις: στην παραγραφο της "Επαναφορας" λειπει η λεξη restore --> "αλλά αυτή τη φορά κάνουμε ........... από το μενού του ClockWorkMod." Εννοειται πολυ ευκολα βεβαια, οποτε μικρο το κακο.

    Επισης, αυτο που βλεπω ως πιθανο κακο ειναι πως αν η wind οντως αποφασισει να κανει την αναβαθμιση σε froyo μονο στα καταστηματα, αυτη δεν θα μπορει να γινει διοτι εχει φυγει το FTM και στη θεση του μπηκε η Clockwork recovery. Πραγμα που σημαινει πως θα πρεπει να μπει η 2.2 απο τον χρηστη σαν να ηταν custom rom. Παλι μικρο το κακο μαλλον, ειμαι πολυ νεος στο android για να μπορω να ξερω.

    Μηπως πρεπει πλεον το ΖΤΕ να μπει στη λιστα με τα κατα-καλυτεροτερα κουνιστα ;-)

  • Παιδια μήπως μπορείτε να μου δώσετε link για να κανω root
    Και plz να είναι έμπιστο και να έχει δοκιστεί
    Ευχαριστώ για την κατανόηση σας!

  • Αν παίζει το σενάριο που λέει και το παλικάρι ποιο πάνω μετά την αναβάθμιση σε 2.2 να γίνετε 512mb λέω να περιμένω λίγο ακόμα :)

  • ρε παιδια να ρωτησω κατι για το blade..;;;;; πως στελνουμε τραγουδια μεσω bluetooth;;;; δν μπορω ν το κανω τπτ!!

  • Μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να εξηγήσει γιατί η ZTE κάνει την ανοησία να κλειδώνει τη συσκευή στα 256MB;! Η χαμηλή μνήμη είναι λόγος να μην πάρεις το κινητό και να προτιμήσεις ένα ανταγωνιστικό. Κι αυτοί το κλειδώνουν; Γιατί; Για να το ξεκλειδώσουν σε αναβάθμιση; Ωραία τρικ...

  • το τηλ απλα ειναι αγνωριστο. πολυ ταχυτερο περα απο τα προφανη διορθωθηκε σε μεγαλο βαθμο και το lag που ειχε και στην πληκτρολογηση γιατι ειμουν μαθημενος με το iphone να γραφω γρηγορα

  • Ρε παιδια εμενα το rapidshare μου λεει οτι το αρχειο δεν υπαρχει πια και δεν μπορω να το κατεβασω. Γιατι?

  • Thnx για την βοηθεια!
    Παιδες μολις εκανα και εγω την λαμογια :P και το κινητακι τωρα παει πολυ καλυτερα απο πριν! Αξιζει τον κοπο. Και απο οτι καταλαβα αν ακολουθησεται τις οδηγιες κατα γραμμα δεν θα εχετε κανενα προβλημα!
    Τωρα το μονο που δεν ξερουμε τι γινεται στην περιπτωση που θελουμε να αναβαθμισουμε σε froyo!.... Ισως ειναι λιγο ρισκο...

  • Παιδια μηπως μπορειτε να εξηγησετε καλυτερα την παραγραφο επαναφορας ?
    Ποιο ειναι το βημα 1 ?
    Ευχαριστω!

  • Αν καταλαβα καλα, ξανακανεις ολα τα 8 βηματα της διαδικασιας Backup μονο που στο βημα 8 ενω εισαι στο ClockWorkMod δεν επιλεγεις backup αλλα restore.

  • 5. Για υπολογιστές με Windows: Από την γραμμή εντολών command (CMD), μεταβαίνουμε στον φάκελο που δημιουργήσαμε πριν και γράφουμε «fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ!!

  • τσαμπινο,

    Για να στειλεις τραγουδι με bluetooth θα πρέπει πρώτα να προσθέσεις τη συσκευή που θες να το στείλεις στις συσκευες σουυ. Αυτό γίνεται από τις ρυθμίσεις bluetooth του μενού ρυθμίσεις του κινητού

  • οκ ευχαριστω φιλε μου
    ωραια εχω βαλει την εντολη fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img στο cmd κ τωρα μου λεει (waiting for device)
    μαλλον απλα περιμενω ετσι?

  • Μόλις έκανα τη διαδικασία. Κόλλησα λίγο στο σημείο της επαναφοράς γιατί μου έβγαζε FTM. Αφού διάβασα στο myphone είδα ότι είχε γράψει κάποιος τη λύση "Μόλις ολοκληρωθεί το patch το clockwork δεν θα παίζει και θα πρέπει να ξαναεγκατασταθεί . Αν ανοίξουμε όμως το τηλέφωνο πατώντας το «+» θα ξανακάνει την εγκατάσταση του λειτουργικού ". Άνοιξε κανονικά και είχα 414,81, για την ακρίβεια, mb μνήμη συστήματος.

  • ρε παιδια ειμαι στο βημα 1 απο το backup κ μολις βαζω fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-2.5.1.3-blade.img
    μου γραφει waiting for device
    περιμενω περιμενω κ τιποτα δεν γινεται
    καμια βοηθεια???

    • Πρέπει πρώτα να συνδέσεις σκέτο το κινητό πριν κάνεις τη διαδικασία και να βεβαιωθείς ότι ο υπολογιστής σου το αναγνωρίζει κανονικά.

  • σκετο το κιν μου το βλεπει κανονικα
    μια χαρα μεταφερο αρχεια ολα κανονικα
    αλλα αν παω στην διαχειρηση υλικου μου βγαζει τουσ drivers με θαυμαστικο
    δεν ξερω τι να κανω!!

  • γιωργο,

    Δεν βλέπει το κινητό σου αλλά την SD κάρτα του.
    Αναφέρω πιο πάνω πως πρέπει να αναγνωρίζεται το κινητό για να γινει σωστά η διαδικασία -> (Fastboot interface(Google USB ID)).

  • Αν το περάσουμε αυτό, θα υπάρξει πρόβλημα με την αναβάθμιση σε Froyo; Μιας και θα υπάρχει το clockworkmod

  • ρε συ δαμιανε καμια πιο αναλυτικη βοηθεια!!!
    εχω 2 μερες παιδευομαι κ δεν εχω καταφερει τιποτα !
    οταν μπαινω στην διαχειρηση υλικου στον υπολογιστη μου μου βγαζει το αndroid usb με θαυμαστικο!
    καθε βοηθεια δεκτη!
    εχω κατεβασει ενα σωρο drivers αλλα δεν γινεται τιποτα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.