ZTE WiseFone 7550s, Θα ανακοινώσει το δικό της SoC στο Mobile World Congress

Σύμφωνα με φήμες, η ZTE αναμένεται να εισέλθει στον χώρο των κατασκευαστών chipsets, αφού λέγεται πως στο MWC (Mobile World Congress) τον ερχόμενο μήνα θα παρουσιάσει το πρώτο της οκταπύρηνο SoC (System On Chip), το οποίο έχει την ονομασία WiseFone 7550s ενώ λογικά θα γνωρίσουμε και την πρώτη συσκευή (ή συσκευές) που θα το εκμεταλλεύεται. Έτσι, μετά τις Apple (Ax-Series), Samsung (Exynos), Huawei (HiSilicon) και σύντομα LG (Odin) και ο Κινέζος κατασκευαστής θα ασκήσει επιπλέον πίεση στους παραδοσιακούς κατασκευαστές όπως στις Qualcomm, MediaTek κ.ά.

Οι πληροφορίες σχετικά με το chipset της ZTE είναι ελάχιστες, και έτσι δεν γνωρίζουμε αν θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική big.LITTLE της ARM, όπως την εκμεταλλεύτηκε στο Exynos 5 Octa η Samsung (δύο τετραπύρηνα στελέχη, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα) ή αν πρόκειται για ένα chipset σαν το MediaTek MT6592 (Cortex-A7) που όλοι οι πυρήνες, και οι οκτώ, μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα.

Λέγεται ότι θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τα Snapdragon 800 (Cortex-A15) και Tegra 4 (Cortex-A15) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και ισχυρότερο από τα τετραπύρηνα “τερατάκια” των Qualcomm και Nvidia αντίστοιχα.

Πηγή 1, 2

Επεξεργάστηκε την 2 Ιανουαρίου 2014 19:35

Σχόλια

  • Το επιβεβαιώνουν και οι δικές μου πληροφορίες. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το πότε, αλλά μαθαίνω ότι σχεδιάζουν τον δικό τους επεξεργαστή και μάλιστα αναφέρουν ότι θα είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που έχει κυκλοφορήσει η Huawei.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.