News

The Virtual Reality Cinema: Το πρώτο VR σινεμά στον κόσμο

Τα Virtual Reality headsets (VR) πρόκειται τα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε video, ταινίες, αλλά και το gaming. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπαίνει γα τα καλά στη ζωή μας και το Άμστερνταμ γίνεται η πρώτη πόλη στον κόσμο που αποκτά VR σινεμά.

Το συγκεκριμένο σινεμά αποκαλείται απλά The Virtual Reality Cinema και ανήκει στην Samhoud Media, η ίδια εταιρεία που έχει στήσει στο παρελθόν ίδιου τύπου προσωρινά σινεμά σε πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Μόνο που αυτή τη φορά το Virtual Reality Cinema, θα είναι μόνιμο στο Άμστερνταμ.

Ολόκληρο το σινεμά είναι αφιερωμένο σε 360-degree video και φυσικά απουσιάζει η μεγάλη οθόνη που έχουμε συνηθίσει σε “παραδοσιακά” σινεμά. Ακόμη, απουσιάζουν οι κλασικές σειρές με τις θέσεις των θεατών και έχουν αντικατασταθεί από καρέκλες που περιστρέφονται 360 μοίρες.

Χρησιμοποιούνται Samsung Gear VR headsets, Samsung Galaxy S6 smartphones και Sennheiser ακουστικά. Η αίθουσα χωρά μόνο 50 άτομα τη φορά και οι ταινίες είναι 30λεπτες. Η τιμή του εισιτηρίου για κάθε προβολή είναι 12.5 ευρώ, δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή για μια ταινία 30 λεπτών, αλλά είναι μια διαφορετική εμπειρία.

Η εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία ανάλογων αιθουσών σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο και Μαδρίτη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Μαρτίου 2016 19:41

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.