Nintendo Miitomo: Το πρώτο mobile app έφτασε 1 εκατ. downloads σε 3 μέρες

H Nintendo τον Μάρτιο του 2015 ανακοίνωσε ότι θα κάνει αυτό που αρνιόταν για πολλά χρόνια, δηλαδή να ασχοληθεί με το mobile gaming. Στη συνέχεια παρουσίασε την πρώτη εφαρμογή, το Miitomo, το οποίο έγινε διαθέσιμο στις 17 Μαρτίου, πριν από 4 μέρες.

Το Miitomo κατάφερε μέσα στις 3 πρώτες μέρες κυκλοφορίας του να φτάσει το 1 εκατομμύριο downloads ενώ μπήκε στις top εφαρμογές του iOS στην Ιαπωνία.

Οι αριθμοί είναι ακόμη πιο εντυπωσιακοί αν σκεφτούμε ότι η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στην Ιαπωνία. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και το Line, ένα emoji based messaging app, που έχει τεράστια επιτυχία στη χώρα. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και περιλαμβάνει in-app αγορές.

Το πρώτο mobile app της Nintendo είναι περισσότερο ένα messaging app παρά παιχνίδι. Η ιδέα είναι απλή, δημιουργείς ένα avatar, απαντάς στις σχετικές ερωτήσεις για τον εαυτό σου και η Nintendo σε συνδέει με τα avatars άλλων παικτών. Ουσιαστικά, πρόκειται περισσότερο για communication app όπου τα avatars επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το Miitomo είναι ένας συνδυασμός από τη λέξη «mii» που χρησιμοποιείται για τα digital avatars της Nintendo και την λέξη «tomo» που προκύπτει από το «tomodachi» που σημαίνει φίλος.

H Nintendo με πρόσφατες δηλώσεις της υποσχέθηκε ότι το επόμενο mobile app θα είναι παιχνίδι το οποίο θα περιλαμβάνει έναν “οικείο” χαρακτήρα.

miitomo 1m downloads, Nintendo Miitomo: Το πρώτο mobile app έφτασε 1 εκατ. downloads σε 3 μέρες

miitomo 1m downloads, Nintendo Miitomo: Το πρώτο mobile app έφτασε 1 εκατ. downloads σε 3 μέρες

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Smartphones Nintendo Nintendo Switch

Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.