Πέμπτη
10/03/2016

Opera browser: Ενσωματώνει native ad blocking λογισμικό

Όσοι χρήστες θέλουν να έχουν ad blocking λογισμικό που θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις από τις συσκευές τους, θα πρέπει είτε να κατεβάσουν ένα third-party app ή κάποιο browser extension.

Ωστόσο, τελευταία, όλο και περισσότερες εταιρείες όπως Mozilla, Samsung, ακόμη και η ASUS προσφέρουν native ad blocking χαρακτηριστικά.

Μέσα στη λίστα έρχεται να προστεθεί ο Opera browser για desktop, που όπως αναφέρει η εταιρεία είναι ο πρώτος μεγάλος browser που ενσωματώνει ad blocking τεχνολογία. “Είμαστε ο πρώτος μεγάλος πωλητής browser που ενσωματώνουμε ad-blocking feature, όμως η κίνηση αυτή δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν δεδομένης της δημοφιλίας του ad-blocking software, ακόμη και η Apple επιτρέπει στην πλατφόρμα της”.

Το ad blocking λογισμικό δεν θα είναι ενεργοποιημένο by tefault, όταν ο χρήστης επισκέπτεται μια σελίδα, θα τον ρωτά αν θέλει να μπλοκάρει τις διαφημίσεις, έτσι μπορεί να επιλέξει ποιες σελίδες δεν έχουν ενοχλητικές διαφημίσεις και θα συνεχίσει να τις υποστηρίζει.

Η εταιρεία αναφέρει ότι χάρη στο ενσωματωμένο λογισμικό που μπλοκάρει τις διαφημίσεις, οι σελίδες μπορούν να φορτώσουν 45% πιο γρήγορα από Chrome με AdBlock και 21% πιο γρήγορα από τον Firefox με Adblock. Έχει ενσωματωμένο ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να δεις πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες με και χωρίς το ad blocking software.

Προς το παρόν το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στην έκδοση για τους developers και αναμένεται σύντομα για όλους.

Δείτε το video:

opera-browser-570

Πηγή: 1,2

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

6 Σχόλια

 1. Ο/Η @papaki λέει:

  Πιστεύω ότι ο Browser πχ. Opera, που δεν έχει κανένα όφελος από το χρήστη, πιθανόν να κρύβει κάποιους κινδύνους.

 2. Ο/Η Sotosr35tc λέει:

  Καιρός είναι να το κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρείες και browzers γιατί αυτό με το θέμα διαφήμισης έχει καταντήσει πάρα πολύ κουραστικό να σου πετάγονται όλη την ώρα συνέχεια εγώ έχω βάλει και έχω βρει την υγεία μου

 3. Ο/Η Panos7GR λέει:

  @papaki γιατί ποιόν επί πληρωμή browser έχεις αγοράσει ή πληρώνεις συνδρομή, χρησιμοποιείς και μας προτείνεις;

 4. Ο/Η Darth λέει:

  @Panos7GR google chrome (πληρώνεις αδρά εκεί), microsft edge (και εκεί τα σκας χοντρά), firefox (κατι πολύ λίγα απο διάφορα search engine και ένα super cookie της google (ναι και εκεί τα σκας απλά πόλη λιγότερα αλλα τα σκας), και κατι αλλα χαζο browser οπος maxtron κλπ τα βγάζουν πέρα με διάφορες διαφημίσεις (προτάσεις κλπ.. καμία σχέση με τα πρώτα δυο βεβαία που τα πληρώνεις χοντρά)
  μόνο opera δεν εχω βρει πως ζει

 5. Ο/Η Panos7GR λέει:

  Από την στιγμή που από πίσω βρίσκεται εταιρεία και όχι οργανισμός ή Πανεπιστήμιο, απ’ όλο και κάπου θα τσεπώνει. Βέβαια οφείλω να παραδεχθώ πως είναι ο μοναδικός από τους γνωστούς που δεν έχει ακουστεί τίποτα.
  Darth, εγώ με Firefox και DuckDuckGo για μηχανή αναζήτησης την γλιτώνω; (Βλέπεις χρόνια χρήστης Firefox και μου έχει γίνει πλέον συνήθεια)

  Υ.Γ.: Ο Safari; Τον ξέχασες…

 6. Ο/Η Darth λέει:

  @Panos7GR το με το ff αν κλισεις το reporting (και απο το about) ναι την γλιτώνεις
  safari είναι ενα περίεργο πράγμα… ουσιαστικά υπάρχει για να διαφημίζει τα mac :p (αν και με τόσα χαζά που περνάει παρέα οπος updating services κλπ δεν ξέρεις.. και θελει κόπο να τα αναλύσεις και χρόνο)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.