News

Έρευνα: Το αργό ίντερνετ διπλασιάζει τα επίπεδα του άγχους

Το γεγονός ότι το αργό ίντερνετ μπορεί να προκαλέσει πολλά νεύρα και άγχος μάλλον δε αποτελεί είδηση για πολλούς, αλλά η είδηση είναι ότι συμφωνούν και οι ειδικοί. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ericsson, οι αργές ταχύτητες αυξάνουν τα επίπεδα του άγχους.

Στην έρευνα με τίτλο “The Stress of Streaming Delays”, οι Σουηδοί βρήκαν ότι το στρες που νιώθεις όταν ένα video προσπαθεί να φορτώσει σε αργή σύνδεση, είναι το ίδιο με αυτό που αισθάνεσαι όταν βλέπεις ένα θρίλερ ή όταν προσπαθείς να λύσεις ένα μαθηματικό πρόβλημα.

Οι ερευνητές της Ericsson μέτρησαν τις δραστηριότητες του εγκεφάλου, της καρδιάς και τους παλμούς των υποκειμένων ενώ έκαναν διάφορες διεργασίες στο κινητό. Βρήκαν ότι οι καθυστερήσεις σε video streaming, αύξαναν τον καρδιακό παλμό κατά 38%. Επίσης, φάνηκε ότι μια περίοδος δυο δευτερολέπτων, μπορεί να διπλασιάσει τα επίπεδα του άγχους.

Σε άτομα που εκτέθηκαν σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις (γύρω στα 6 δευτερόλεπτα), τα επίπεδα του άγχους ανέβαιναν και στη συνέχεια έπεφταν, οι συμμετέχοντες έδειξαν σημάδια παραίτησης, και οι κινήσεις των ματιών έδειξαν ότι η προσοχή τους αποσπάστηκε, οπότε δεν ήλπιζαν πια να φορτώσει το video.

Πηγή:1,2

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.