Notebooks

MacBook: Η Apple εξηγεί γιατί δεν βάζει οθόνη αφής

Μια από τις αλλαγές που κάνουν οι κατασκευαστές laptop στα προϊόντα τους είναι η ενσωμάτωση οθονών αφής. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν απευθείας μέσω της οθόνης, ή πιο παραδοσιακά με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Όσον αφορά στην Apple, εχθές έκανε την μεγάλη ανακοίνωση των νέων MacBook Pro με Touch Bar και Touch ID. Πάνω από το πληκτρολόγιο έβαλε μια μπάρα αφής που αντικαθιστά μια ολόκληρη σειρά από πλήκτρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες εντολές. Τι γίνεται όμως με την οθόνη αφής;

Σύμφωνα με το CNET και τις συνεντεύξεις που πήρε από στελέχη της Apple, η οθόνη αφής είναι κάτι που δεν θα δούμε στο MacBook. Ο Phil Schiller, SVP of Worldwide Marketing στην Apple, ανέφερε ότι αυτή ήταν μια ιδέα που εξερεύνησε η Apple πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο αποφάσισε να μην την υιοθετήσει. “Ξοδέψαμε πολύ χρόνο ερευνώντας το ενδεχόμενο αυτό για χρόνια και συμπεράναμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε τον καλύτερο προσωπικό υπολογιστή, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να μετατρέψεις το MacOS σε iPhone”, δήλωσε ο Schiller.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αντίστοιχα δεν μπορείς να μετατρέψεις το iOS σε Mac. Επομένως το κάθε ένα είναι καλύτερο σε αυτό που προορίζεται να κάνει. “Conversely, you can’t turn iOS into a Mac…. So each one is best at what they’re meant to be — and we take what makes sense to add from each, but without fundamentally changing them so they’re compromised”. Η Apple δεν θωρεί πως το να μπορείς να αγγίζεις την οθόνη του Mac, έχει νόημα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple αποκλείει την ιδέα συγχώνευσης OS X/macOS με το iOS. Ο Schiller έχει πει στο παρελθόν πως το να κάνεις κάτι τέτοιο είναι “σπατάλη ενέργειας”. Βέβαια, κατά καιρούς η Apple έχει πει όχι σε πολλά και αργότερα αλλάζει άποψη. Επομένως, δεν αποκλείουμε τίποτα για το μέλλον. Σε μερικά χρόνια μπορεί να δούμε MacBook με οθόνη αφής.

Πηγή

Σχόλια

  • Η πιο ηλίθια δικαιολογία που έχω δει !!!

    Καλά είναι δυνατόν να λένε ""δεν μπορείς να προσπαθήσεις να μετατρέψεις το MacOS σε iPhone"" - πραγματικά που κολλάει αυτή η χαζή δικαιολογία ?? Δηλ τι αν βάλει Touch screen θα είναι iphone ?? Οθόνη αφής είναι ρε γ***το φελέκι μου δηλ ένα touch είναι hardware !!!

    Πολύ απλά ρε Apple πες ότι δεν θέλεις να βάλεις το touch screen επειδή θα το πουλάς 3000€ το macbook !!

  • Η φιλοσοφία της Apple είναι αυτή που την έχει κάνει τόσο πλούσια. Όταν έχεις ένα software που βελτιώνει την εικόνα του hardware δεν χρειάζεται να βελτιώσεις το δεύτερο. Η Apple είναι η τελευταία που θα κάνει innovated πράγματα στο hardware. Και αφού πουλάει έτσι γιατί να αλλάξει φιλοσοφία ;

  • Δικαιολογίες πολλές.Η αλήθεια είναι πως τo mac os είναι απλά ένα ξεπερασμένο δεινοσαυράκι με λίγα ψωμιά ακόμη.Για να γίνει touch friendly θέλει ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή.
    Ότι έκανε και κάνει συνεχώς με τα 10 η msft.Καμία σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.Το θέμα είναι ,μπορούν; θέλουν; ή πλέον είναι αργά; επαναπαύθηκαν στο μερίδιο και στα λεφτά που φέρνει το ios σε iPhone,iPads;
    Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία

  • Έχω διαβάσει συνέντευξη του Jobs πριν πολλαααα χρόνια και έλεγε ακριβώς το ίδιο. Κάθε συσκευή είναι προορισμένη για συγκεκριμένη χρήση. Ένας υπολογιστης σαν "βάση" και οι mobile συσκευές να περιστρέφονται γύρω από αυτό. Δεν θα πω αν είναι λάθος ή σωστό αλλά έχουν μία πολιτική και την ακολουθούν πιστά και τους βγαίνει αν δεις τα νούμερα. Εξάλλου αν είναι πετυχημένη ή οχι κάποια συσκευή καθορίζεται από τις πωλήσεις.

  • Vasiliss7 @ Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου·Με μόνη ένσταση μου οτι θα πρέπει να δίνεις τη δέουσα προσοχή στο πρώτο.. (Software) Κ να το βελτιώνεις όσο μπορείς .. Η φιλοσοφία μου κ η άποψη μου ειναι οτι το software αναδεικνύει το hardware κ όχι το αντίθετο .. Το απόλυτο παράδειγμα ειναι τα δυο τελευταία τηλέφωνα της apple ... 6s κ 7 με iOS 10....Το δεύτερο υπερέχει κατα πολυ του πρώτου ειδικά στην έκδοση plus , όμως αυτό δεν αποτυπώνεται πουθενά στην πράξη .Εν αντίθεση μάλιστα πολλές φορές το 6s "τρέχει " καλύτερα το iOS 10 ..

  • Γιατι απλα δεν εχει νοημα να χαλασεις ενα desktop OS για να το κανεις touch friendly!
    Αν θελεις tablet...παρε tablet...
    Αν θελεις υπολογιστη παρε υπολογιστη...
    Εχουμε δειγμα αλλωστε απο την υλοποιηση της Microsoft στα touch friendly windows 8 που γελασε και το παρδαλο κατσικι! Τα 7αρια φαντασαν οαση!
    Τωρα στα 10αρια παλι καλα αποφασισε να περιορισει την touch προσεγγυηση και να το γυρισει σε ποιο desktop λογικη χρησης...

  • Ότι είπε ο ΝΙΚΟΣ.
    Θεμα αδυναμίας και όχι οτιδήποτε άλλο.
    Αφού αρμέγει με δύο λειτουργικά και συσκευές ποιός ο λόγος να πάει σε ένα;

  • Μα ούτως ή αλλιώς τα δυο OS λειτουργούν σαν ένα. Με τα τελευταία updates και του iOS αλλα και του Mac OS, το continuity είναι απλά ΑΨΟΓΟ! Δουλεύεις και στα δυο την ίδια στιγμή!
    Ίσως στο μέλλον να γίνει κάτι τέτοιο με συσκευές ακόμα πιο μινιμαλιστικές. So far, it just works perfectly!

  • "δεν μπορείς να μετατρέψεις το iOS σε Mac. Επομένως το κάθε ένα είναι καλύτερο σε αυτό που προορίζεται να κάνει."

    Όσοι σοβαροί προσέλθετε! Σημειώστε το κάπου να το έχουμε πρόχειρο, γιατί όταν ξεμείνει πάλι από features (βλ. πωλήσεις) η Apple και το περάσει στην αγορά σαν δική της πατέντα, τα iSheeps θα γράφουν πάλι στα σχόλια πόσο καινοτόμα και ινοβέιτιβ είναι τα iPhone 12S με τις νέες continuity δυνατότητες!

    Εμείς από την άλλη με τα Windows 10 (άλλοι Microsoft fans και άλλοι love-to-hate χρήστες όπως εγώ) θα καθόμαστε πίσω πίσω, θα τους παρατηρούμε και θα γελάμε με την πλύση εγκεφάλου που τους κάνει η μαμα Apple...

    ΥΓ.: (Επειδή κάνει μπαμ ότι το 80% των αναγνωστών του techblog είναι Apple lovers) πριν με κράξετε "πόσα πήρες από την Microsoft" και άλλα τέτοια, να ενημερώσω ότι τρέχω CM 14.0 στο παμπάλαιο Bond Phone (βλ. Xperia T) και στον υπολογιστή αντίστοιχα dual boot Ubuntu16.10, αναγκαστικά μαζί με Win10 για επαγγελαματικούς λόγους.

    ΥΓ.: Το TouchBar το συμπάθησα παρόλα αυτά. Ίσως γιατί μου θυμίζει το LG X screen... (oopsie!)

  • Stelios@Παιδια πραγματικά αν δεν έχετε πιάσει -δουλέψει προϊόντα της Apple μην εκφέρετε κ άποψη εδω μέσα γιατι αν εσυ θέλεις να καθεσε κ να γελάς πίσω πίσω εγώ γελάω απο τωρα .Ρε θα μας πουν οι της Microsoft για continuity δυνατότητες...Έχουμε πληρώσει ένα σκασμό λεφτά κ έχουμε τον κάθε άσχετο που Apple έχει δει στα public να μας πει για συνδεσιμότητα συσκευών

  • Ανθρωπος ο οποιος λεει οτι το MacOS ειναι ξεπερασμενο με λιγα ψωμια, απλα δεν εχει
    ακουμπησει ποτε το συγκεκριμενο λειτουργικο για επαγγελματικους σκοπους !

  • Όπως λέει και ο @Agnostos13 άμα θέλεις tablet περνεις tablet και άμα θέλεις υπολογιστή πάρε υπολογιστή απλά πράγματα. Δηλαδή τη θα αλλάξει στο υπολογιστή αν δεν θα έχει ο οθόνη αφής ?δεν θα λειτουργή?δεν καταλαβαίνω μερικούς εδώ μέσα εμένα προσωπικά η οθόνη αφής στους υπολογιστές πάντα μου φενοταν περιτος....

  • Εξαρταται απο το τι θελεις να κανεις με εναν υπολογιστη. Αν θελεις να τον χρησιμοποιεις με τον ιδιο τροπο που τον χρησιμοποιουσες πριν 10 ή 20 χρονια, ειναι οκ και χωρις οθονη αφης. Αν θελεις να βγαινει η οθονη ή να αναδιπλωνεται ή να σχεδιαζεις κατευθειαν πανω σε αυτο που κοιταζεις ή τελος παντων να μην εχεις τρια μηχανηματα για δουλεια που μπορεις να κανεις με ενα, παιρνεις μηχανημα με οθονη αφης. γουστα ειναι αυτα και επιλογες υπαρχουν για ολους ή σχεδον ολους.

  • James@ Εσυ λοιπόν οταν θα θέλεις να αλλάξεις τα πλακάκια στο σπίτι σου πάρε κάποιον που ειναι Ηλεκτρολογος ξυλουργός κ πλακατζής ταυτόχρονα ... Εγώ θα πάρω έναν εξειδικευμένο ...

  • Γι' αυτό αγοράζεις το super wow SURFACE BOOK που είναι και σταθερός υπολογιστής αλλα μεταμορφώνεται και σε tablet. Αυτή είναι η πραγματική καινοτομία Apple fans

  • Chris_BMW παντα απο ενα σημειο και μετα, οταν δεν εχετε να πειτε κατι ουσιωδες, αρχιζετε να κανετε συγκρισεις με αμαξια, υδραυλικους και ηλεκτρολογους. Μιλαμε ομως για υπολογιστες που ειναι τοσο εξιδικευμενοι οσο οι εφαρμογες που τρεχουν και τα πραγματα που μπορουν να κανουν. Δε χρειαζεται να πανε σε σχολη για να μαθουν το νομο του Ωμ ή να βαζουν πλακακια.

  • James @ Ολα στη ζωή αγόρι μου χρειάζονται εξειδίκευση . Μονο έτσι γίνεσαι κορυφή . Αλλα τι σου λέω τωρα.. δεν γίνεται όλοι να έχουμε την ίδια άποψη ουτε κ τις ίδιες ανάγκες προτεραιότητες .. Γιαυτο υπάρχουν τα υβρίδια (σε όλες τις μορφές) που κάνουν καλα πολλα πράγματα μαζί , υπάρχουν κ τα εργαλεία δουλειάς .Πιο ακριβά αλλα εξειδικευμένα. Δεν σε κατηγορώ που έχεις άλλη άποψη ουτε προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη ... επιλογές ειναι αυτές στη ζωή ..

  • Για να τεκμηριώνουμε αυτά που λέμε:

    Ένα λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με αφή έχει σαν γνώμονα τα δάκτυλα του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κουμπιά πρέπει να έχουν ένα μεγαλύτερο μέγεθος, οι λίστες να έχουν μεγαλύτερα διάκενα και να μπορούν να πατηθούν τα περιεχόμενα και οι γραμμές εργαλείων να έχουν επίσης τις ανάλογες διαστάσεις.

    Σε ένα υβριδικό περιβάλλον, οι μεγαλύτερες διαστάσεις θα δυσκολεύουν τη χρήση του δείκτη του ποντικιού, ή τουλάχιστον δεν θα υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις τον δείκτη αφού μπορείς πιο εύκολα με τα δάκτυλα. Έτσι θυσιάζεις τη λειτουργικότητα και την αυτονομία για το ποντίκι. Αυτός είναι ο λόγος που κρατάνε διαφορετικά το iOS και το macOS. Για αυτά εργάζονται άνθρωποι που ερευνούν τις δυνατότητες και προγραμματίζουν πυρετωδώς. Μη τα μηδενίζουμε όλα.

  • Ωραια...εσεις παρτε λοιπον ενα desktop που αναδιπλωνεται και γινεται και λιγο λαπτοπ...και εχει και οθονη αφης και γινεται και λιγο tablet...και εχει και φοβερο πενακι και ετσι ειναι και λιγο graphics tab...και αν παιρνει και καρτα sim μπορει να γινει και λιγο smartphone...και αν παιρνει και λουρακι ισως λειτουργει και ως smartwatch!
    Ετσι θα εχετε οτι πιο καινοτομο για να κανετε "σωστα" τις δουλειες σας!

  • BMW μπορείς να κάνεις λίγο πιο συγκεκριμένη την εξειδίκευση που τσαμπουνας τόση ώρα; Τι εξειδικευμένο έχει το εξειδικευμένο μηχάνημα σου που δεν έχει ένα με οθόνη αφής;

  • James@ Μεχρι πρότινος θεωρούσα πως μιλάω με άτομο που κατέχει κάποια πράγματα .. Μάθε πρώτα τα βασικά πως γίνεται μια ενημέρωση λειτουργικού π.χ κ μετά σου εξηγώ κ γω τι το Εξειδικευμένο κάνω με το pro (2015) με 8 gb ram κιόλας ....

  • @Nikmour:
    Ερχεσαι στα λεγομενα μου φιλε μου...η Microsoft προσπαθει να γινει Apple (και οχι μονο αυτη)...

  • Κατάλαβα chris_bmw. Τιποτα εξειδικευμένο δηλαδή. Αυτό με τις ενημερώσεις δεν το κατάλαβα, αλλά μάλλον εσύ θα ξέρεις καλύτερα γιατί το είπες.

  • Για να καταλάβετε την διπροσωπία αλλά και την κοροιδία αυτής της εταιρείας θυμηθείτε τι έλεγε πρό ολίγου καιρό ο Μάγειρας (όνομα και πράγμα) Cook...
    το Ipad air Pro μπορεί να αντικαταστήσει τους υπολογιστές!
    Έρχονται σήμερα και μας λένε το αντίθετο και αυτοί και όσοι την υποστηρίζουν περί τηλεφώνου, ipad, αφής, macbook και δεν συμμαζέυεται.
    Ειλικρινά με αυτούς χάνει κανείς την μπάλα.
    Ότι θέλουν λένε στην εκάστοτε στιγμή αρκεί να αρπάζουν χιλιάρικα. Μόλις κορεστεί η άποψή τους πάνε παρακάτω με την αντίθετη άποψη.
    Σοβαρή εταιρεία για να την λαμβάνεις σοαβρά στα υπόψιν του κανείς.

  • James @ "Ποια εταιρεία για να δώσει αναβάθμιση στην κάμερα κάνει Update όλο το λειτουργικό; " Μάλλον εγώ θα το είπα .. όσο για το MacBook Κ τους Mac στην εταιρεία για να μπαίνουμε στο facebook τους πήραμε χωρίς κολλήματα ...καλο βραδυ

  • Η δηλωση οτι "το iPad Pro μπορει να αντικαταστησει τον υπολογιστη σας" (το οποιο δεν ειναι ψεμα, αρκετα tablets μπορουν ως ενα βαθμο-προφανως πρωτοειπωθηκε στο Pro λογω πληκτρολογιου και μεγεθους) με τη δηλωση οτι "θέλουμε να φτιάξουμε τον καλύτερο προσωπικό υπολογιστή, δεν μπορείς να προσπαθήσεις να μετατρέψεις το MacOS σε iPhone" γιατι ειναι αντιθετες;
    Το οτι μπορεις να κανεις πραγματα στο iPad που θα εκανες στον υπολογιστη και οτι τα Macbook ειναι υπολογιστες...σημαινει οτι τα Macbook πρεπει να γινουν iPad; (τυπου ο αστυνομικος ειναι οργανο...το μπουζουκι ειναι οργανο...αρα ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι)

  • @bmw κατάλαβε πρώτα τι είπα, πως και γιατί το είπα και απαντα μου αν θέλεις στο κατάλληλο άρθρο.

    Σε αυτό που συζητάμε εδώ, ακόμα να δώσεις μία απάντηση. Οι υπολογιστές της εταιρίας σου, θα ήταν λιγότερο εξειδικευμένοι αν είχαν οθόνη αφής ή αν έβγαινε η οθόνη τους;

    Ένας υπολογιστής με οθόνη αφής (αποσπώμενη ή όχι) είναι λιγότερο υπολογιστής από έναν που δεν έχει οθόνη αφης; Και αν ναι, γιατί; Τι δεν κάνει;

  • James @ Επεξεργάζεται σε προγραμμα με ένα σωρό παραμέτρους 3D αρχεία . Δεν θα σου δώσω αναφορά που κ με τι ασχολούμαι δεν σε αφορά ειδικά με αυτό το ειρωνικό -απαξιωτικό ύφος . Μάθε λοιπόν οτι, ο,τι κάνουνε τωρα κάποτε το κάνανε στην εταιρεία σε περιβάλλον Windows .. Επίσης μάθε οτι πολλοί σπο τους Mac που δουλεύουν αυτή τη στιγμη ειναι 4 χρόνων κ ποτε δεν σε πρόδωσαν ποτε δεν κόλλησαν ποτε δεν αρνήθηκαν να εκτελέσουν αυτό που τους ζήτησες ποτε δεν έχασαν αρχεία ποτε δεν χρειάστηκαν antivirus συνεργάζονται όλοι μαζί άψογα αυτό που κάνω στο γραφείο το συνεχίζω σπίτι μου στο MacBook κ δεν υπάρχει ουτε μια περίπτωση να γυρίσουμε αυτό που κάνουμε σε Mac OS σε άλλο λειτουργικό . Σε ικανοποίησαν οι λόγοι μου;;; Η θέλεις κι άλλους .. Οταν μεγαλώσεις κ ξεκινήσεις να δουλεύεις θα καταλάβεις οτι για να εισαι ο καλύτερος θέλεις το καλύτερο. Η Microsoft αυτή τη στιγμη πάει να κάνει αυτό που έκανε η Apple πριν τουλάχιστον μια 5ετια . Κ μπορει να το κάνει καλύτερα γιατι η άλλη επαναπαύτηκε στις δάφνες της . Όμως εκατομμύρια εκει έξω τα σκασανε κ μείνανε απόλυτα ευχαριστημένοι απο την Apple κ ακριβώς επειδή τα σκασανε κ μεχρι αυτή τη στιγμη που μιλάμε ολα δουλεύουν ρολόι δύσκολα θα αλλάξουν . Τουλάχιστον προς το παρόν .Κ ποσο μάλλον να πάνε κάπου που κάποτε τα φάγαμε τα σκ.... κατάλαβες τωρα γιατι δεν μπορω να ακούω μα..κιες εδω μέσα απο τον κάθε άσχετο για το οικοσύστημα της Apple;Ελπίζω να σε κάλυψα .. Αν θέλεις μου εξηγείς τι εννοούσες τωρα κ εσυ με αυτό που είπες για το update ........

  • BMW ακόμα δε μου απαντας σε αυτό που σε ρωταω. Είναι λιγότερο εξειδικευμένοι οι υπολογιστές με οθόνη αφής από τους άλλους; Αν τα Mac σου είχαν οθόνη αφής, θα ήταν λιγότερο χρήσιμα; Ειδικά για τα 3d που λες.

    Για εταιρικά περιβάλλοντα και τι χρησιμοποιούν, μη μου κάνεις μάθημα. Έχει λυθεί το θέμα εδώ και χρόνια. Ακόμα και τα ΑΤΜ όλου του κόσμου windows τρέχουν.

    Για δουλειά από το γραφείο που συνεχίζει από το σπίτι... Λέγεται cloud,.το προσφέρουν όλοι, το φτιάχνεις και μόνος σου άμα θέλεις, δεν είναι καμία επιστήμη.

    Είμαι ήδη αρκετά μεγάλος και δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια. Τον πρώτο μου υπολογιστή, να φανταστείς, τον αγόρασα το 1996. Και έχω δουλέψει όλες τις εκδόσεις windows από τότε και μετά, macOS αρκετά, καθώς και όλες τις κύριες διανομές Linux για χρόνια. Κάτι θα ξέρω.

    *Στο άλλο τώρα. Εννοούσα ότι δε χρειάζεται να αλλάζει ο αριθμός έκδοσης του λειτουργικού για να είναι κάτι αναβαθμισμένο. Αναβαθμίσεις γίνονται με πολλούς τρόπους.

  • James @ Σου απάντησα φίλε μου .. σου λέω οτι αυτό που παρουσίασε η Microsoft υπό προϋποθέσεις μπορει να ειναι απο καλο εως πολυ καλο ·Όμως υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ όμως και αυτό έχει να κάνει με το οτι οπως σου είπα αυτή τη στιγμη οι Mac κάνουν τη δουλειά τους άριστα κ αξιόπιστα . Έχουν επενδυθεί χρήματα κ δεν αλλάζεις για να πας κάπου που κάποτε δεν ήσουν ευχαριστημένος .. Θα σου πω ένα πράγμα . Αρχικά ολα σχεδιάζονται στο χέρι.. το I pad pro στη δουλειά μου μπορει να αποδειχτεί πολυ χρήσιμο δεν το εμπιστεύεσαι όμως . Κ εγώ προσωπικά ουτε πρόκειται να το εμπιστευτώ.Ουτε αυτό ουτε κανένα ταμπλετ που μπορείς να σχεδιάσεις .. Έτσι έμαθα κ έτσι θα συνεχίσω να δουλεύω . Τωρα όσο αφορά τη συνδεσιμότητα άστο ... Πραγματικά αν με κάποιο τροπο μπορούσες να δεις τι κάνουν αυτά τα μηχανήματα οταν βρίσκονται συνδεδεμένα ουτε θα μου μιλούσες για άλλη εταιρεία ... Προς το παρών γιατι οπως σου είπα την ιδέα την έδωσε η Apple . Το να διατηρηθεί κορυφή πανω σε αυτή την ιδέα όμως εξαρτάται απο αυτή κ μονο αυτή .Γιατι οπως βλέπουμε οι υπόλοιποι αρχίζουν κ δείχνουν τα δόντια τους....

  • Chris καταλαβαίνω τι λες. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι καλά τα Mac. Άλλο λέω. Εσύ έχεις μάθει πχ να σχεδιαζεις στο χέρι και να ψηφιοποιεις μετα. Και καλά κάνεις. Κάποιος άλλος όμως θέλει να σχεδιάσει κατευθείαν ψηφιακά γιατί, διαολε, είμαστε στο 2016. Γιατί να πάρει ένα wacom cintiq πχ και όχι κατευθείαν έναν υπολογιστή σαν το surface studio, που τελικά του βγαίνει και φθηνότερα;

    Οι άλλοι δείχνουν τα δόντια τους, όχι γιατί φτιάχνουν δυνατότερα ή ομορφότερα μηχανήματα, αλλά γιατί προσφέρουν σύγχρονες δυνατότητες, χωρίς να στερούνται συμβατότητας με κάτι παλιότερο. Δες το λίγο χωρίς παρωπιδες. Σκέψου πόσο καλύτερο θα ήταν το μακ σου, αν μαζί με όλα αυτά που λες, σχεδιαζες κιόλας κατευθείαν πάνω του. Πόσα βήματα και χρόνο εργασίας θα κερδιζες. Μη λιβανιζετε την apple όλη την ώρα, απαιτειστε κιόλας νέα πράγματα. Όσο δεν απαιτειτε, τόσο θα μένει πίσω και θα φταίτε και εσείς που επαναπαυεται στις δάφνες της.

    Διάβασα κάπου, ότι ο μεγαλύτερος hater μιας εταιρίας είναι ο φανατικός οπαδός της. Και συμφωνώ απόλυτα. Αυτός την κρατάει πίσω. Σε κάποιο άλλο άρθρο είχα δει που έλεγες ότι πλέον εχει αρχίσει να σε προβληματίζει το οικοσύστημα. Φώναξε το να το φτιάξουν, μην το κρύβεις φωνάζοντας όλη την ώρα πόσο τέλεια είναι όλα. Σε αυτό διαφωνω μαζί σας. Κατά τα άλλα όλα τα μηχανήματα και όλα τα λειτουργικά είναι υπεροχα και ζούμε σε εποχές που δε μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε πριν καν 10 χρόνια. Αυτά.

  • James@ Αφού παρακολουθείς τα σχόλια μου θα ξερεις οτι τουλάχιστον εγώ ξεκίνησα να φωνάζω ήδη για το iOS κ πως αυτό "στέκεται" σε δυο συσκευές με μεγάλη διαφορα στο hardware.Για το Mac OS δεν μπορω να πω ακόμα κάτι . Δεν έχω δει κάτι για να πω . Οταν δω να σαι σίγουρος οτι θα πω·
    Όσον αφορά τωρα για τον υπολογιστή υβρίδιο της Microsoft σου είπα ... αστον να το δοκιμάσουν άλλοι!! Ξερεις όμως πια ειναι η ένσταση μου εδω ; Η Apple απο ανέκαθεν ήταν ακριβή .Ποτε όμως αυτό που σου πουλούσε δεν σε άφηνε δυσαρεστημένο .Τουλαχιστον το 90% των χρηστών που την επέλεξαν .Για την Microsoft δεν ισχύει όμως το ίδιο .Κ με αυτές τις τιμές εύκολα δεν δοκιμάζεις ..

  • @Chris_BMW Δεν ειναι τοσο ακριβο οσο φαινεται. Ενα cintiq (που χρησιμοποιουν πολλοι που σχεδιαζουν ψηφιακα) στις 27 ιντσες κοστιζει 2.800 δολαρια. Φυσικα εκτος απο αυτο, χρειαζεσαι και εναν υπολογιστη να το συνδεσεις. Καταλαβαινεις οτι το τριχιλιαρο που ζητανε δεν ειναι πολλα λεφτα για αυτον που το χρειαζεται. Εγω φυσικα, και να ειχα τοσα χρηματα για ξοδεμα, δε θα το επαιρνα γιατι δε μου χρειαζεται. Θα προτιμουσα να παω ενα μηνα διακοπες :ρ

    Στο ios που φωναζεις, η ταχυτητα ειναι μια χαρα. Και γω βλεπω το πιξελ να μην εχει ουσιαστικη διαφορα στην ταχυτητα με τα περσινα nexus. Μπορει οι επεξεργαστες να ειναι πολυ πιο δυνατοι, αλλα ολα τα αλλα ειναι ιδια με περυσι και δεν τους αφηνουν να δειξουν ολη τους τη δυναμη, για να το πω απλα. Το ios πασχει απο ελευθερια κινησεων και το android πασχει απο υποστηριξη στο 99% των συσκευων. Για αυτα πρεπει να φωναζουμε. Εγω αυτη τη στιγμη πχ αν χρειαστω νεα συσκευη, θα δυσκολευτω πολυ να βρω, γιατι τα πιξελ ειναι ακριβα για τα γουστα μου και σχεδον ολα τα αλλα ή δεν υποστηριζονται οπως θα επρεπε ή δεν μου αρεσει το skin που φορανε.

  • James@ Δεν μιλάω για ταχύτητα στο iOS . Μιλάω για εμπειρία χρήσης κ smoothness...Πρόσφατα βρέθηκα σε γνωστό εμπορικό στα βόρεια προάστια (Πριν την 10.1 έκδοση του iOS) και με μια γρήγορη προεπισκόπηση του 7 διέκρινα τρομερή απόκλιση στο home bottom απο τη στιγμη που θα το πατήσεις μεχρι τη στιγμη που θα δώσει την εντολή ..Παρακολούθησα κάποια video στο YouTube κ κάπως διορθώθηκε η κατάσταση με την 10.1 .ΟΜΩΣ αυτό δεν δικαιολογεί την Apple .. Τι να τα κάνω τα Fusion chip κ τα 3500 σκορ οταν το περσινό 6s αυτό το κόλλημα δεν το έχει .. Τρέχει λοιπόν καλύτερα το λειτουργικό σε περσινό μοντέλο ;; Έχει κάτι καινουργιο σε software το 7 απο το 6 s ΟΧΙ Αυτό με προβληματίζει εμένα...κ όχι το σχήμα απο το I phone που προσωπικά εμένα κ 10 χρονια έτσι να το έχουν δεν με χαλάει ..τηλέφωνα ειναι πως να τα κάνουν στρογγυλά ;Αυτά.. καλο βράδυ ..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.