Google Chromebooks, Θα πάρουν αναβάθμιση με Ivy Bridge; [φήμες]

Τα Chromebooks της Google έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και μικρούς χρόνους εκκίνησης, αλλά γίνονται αργά καθώς tabs και παράθυρα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται στην οθόνη μας. Τελευταίες φήμες, βασισμένες σε αντίστοιχα open source projects, θέλουν τη νέα γενιά Chromebooks να εξοπλίζονται με τα chipsets Sandy και Ivy Bridge της Intel.

Tα Chromebooks αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τα tablets, εν μέρει λόγω των διαφορετικών αναγκών των χρηστών και εν μέρει λόγω μειωμένης απόδοσης. Οι απαιτητικές σε γραφικά web apps, ειδικότερα αυτές που δεν εντάσσονται στο οικοσύστημα της Google, «υποφέρουν» με τον Atom επεξεργαστή των Chromebooks.

Συνεπώς, η προοπτική χρήσης των Sandy Bridge ή Ivy Bridge θα μπορούσε να οφελήσει τα μηχανάκια της Google στον απαιτητικό τομέα των γραφικών, για παράδειγμα. Φυσικά αυτή η προοπτική δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις αυτονομίας, αλλά και πάλι δεν θα επαρκεί για πολύ απαιτητικές εφαρμογές (gaming, photo editing, video editing). Οπότε το ουσιαστικό κέρδος είναι ένα γρηγορότερο Chromebook με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Απριλίου 2012 12:55

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.