DIGEA, Ξεκινά η διαδικασία της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της εταιρίας DIGEA – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε. H DIGEA αποτελεί το όχημα για το φιλόδοξο εγχείρημα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ, για την μετάβαση της τηλεόρασης στην ψηφιακή εποχή. Το όνομα της DIGEA προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων digital (ψηφιακή) και Γαία (Γή) και συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα.

Κύρια δραστηριότητα της DIGEA είναι η παροχή υπηρεσιών δικτύωσης και πολυπλεξίας, τόσο στους προαναφερόμενους μετόχους, όσο και σε όποιον νομιμοποιείται και θα επιλέξει τις υπηρεσίες της. Πρόκειται για ένα σύνθετο τεχνικό, οικονομικό και επικοινωνιακό εγχείρημα υψηλού επενδυτικού κόστους, το οποίο θα εξελιχθεί σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 4-5 χρόνια.

Με την ίδρυση και λειτουργία της νέας εταιρίας και τις παράλληλες ενέργειες της ΕΡΤ, σηματοδοτείται η αρχή της μετάβασης στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης για την Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές του 2010 το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα μπορεί να καλύπτει το 60% περίπου του πληθυσμού. Τα κανάλια, τα οποία θα μεταφέρει καταρχήν ως συνεργαζόμενα η DIGEA, είναι τα εξής: ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, STAR και ΣΚΑΪ. Η ψηφιακή εκπομπή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού από το Καμάρι Ξυλοκάστρου, ενώ σχεδιάζεται η εκπομπή σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από τα μέσα του Φθινοπώρου και σε Πάτρα και Λάρισα μέχρι τις αρχές του 2010, εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων. Όπως ανακοινώθηκε η DIGEA θα προχωρήσει σε εκπομπή με το σύστημα κωδικοποίησης MPEG4/H.264/AVC.

Ο Πρόεδρος της DIGEA, Κώστας Κιμπουρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα ψηφιακής μετάβασης, που σήμερα ξεκινάμε, είναι κατεξοχήν ένα έργο μεγάλης δημόσιας ωφέλειας. Το έργο αυτό βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την τήρηση και εκ μέρους της Πολιτείας μιας σειράς προϋποθέσεων, όπως είναι η ολοκλήρωση της κατάρτισης του τελικού ψηφιακού χάρτη με όλες τις αναγκαίες προβλέψεις και τη θέσπιση ευέλικτων αποτελεσματικών διαδικασιών, η προκήρυξη των ψηφιακών αδειών και η έμπρακτη υποστήριξη απέναντι σε όλους εκείνους που υλοποιούν το εθνικό πλάνο ψηφιοποίησης της τηλεόρασης σε οικονομικές συνθήκες ιδιαίτερα σκληρές. Αναμένουμε από την Πολιτεία να επιδείξει διαχρονικά συνέπεια και συνέχεια στην υποστήριξη του έργου αυτού, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις άλλες χώρες, διεθνώς, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση».

Η διείσδυση της επίγειας αναλογικής τηλεόρασης στην Ελλάδα σήμερα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη αγγίζοντας το 95%. Τα άμεσα οφέλη για το κοινό από την ψηφιακή εκπομπή κατά την περίοδο της μετάβασης είναι η καλύτερη και σταθερότερη ποιότητα εικόνας, η πληρέστερη κάλυψη καθώς και η ύπαρξη ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος. Η ψηφιακή τηλεόραση αναμένεται να λύσει το θέμα της λήψης σε προβληματικές περιοχές. Σημειώνεται ότι η μετάβαση σχεδιάζεται να γίνει παράλληλα με την ΕΡΤ για την ελαχιστοποίηση πιθανής σύγχυσης του κοινού.

Εκτός των άλλων η Εταιρία σκοπεύει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την υπεύθυνη και συστηματική ενημέρωση του κοινού, αλλά και τον συντονισμό της αγοράς. Ήδη η DIGEA ετοιμάζει ενημερωτική διαφημιστική καμπάνια, η οποία αναμένεται να n ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναπτύσσεται και σχετική ιστοσελίδα στο www.digea.org.

Την δημιουργία της μάρκας “Digea” επιμελήθηκε η διαφημιστική εταιρεία Brandexcel, την ενημερωτική καμπάνια επιμελείται η D’Arcy, τις Below the Line ενέργειες επιμελείται η Ashley and Holms, ενώ σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων είναι η Palladian.

Ο CEO της DIGEA, Γιώργος Μαθιός, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε η DIGEA να παρέχει πραγματικά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες τηλεθεατές, να ανοίξει νέους ορίζοντες στην τηλεοπτική εμπειρία και κυρίως να είναι εκεί να βοηθήσει, να εξηγήσει και να καθοδηγήσει όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκείνους που αντιμετωπίζουν την τεχνολογία με κάποιο δισταγμό. Μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης, η Ψηφιακή Τηλεόραση θα μπορέσει να δείξει τις πραγματικές εντυπωσιακές δυνατότητές της ανοίγοντας τον δρόμο για τηλεόραση Υψηλής Ευκρίνειας, περισσότερες επιλογές με θεματικά κανάλια και συνδρομητικές υπηρεσίες, και φυσικά υπηρεσίες αμφίδρομης τηλεόρασης, που θα επανακαθορίσουν την τηλεοπτική εμπειρία. Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση σαν πλατφόρμα, συνδυάζει τη μαζικότητα της τηλεόρασης αλλά με εξαιρετικά αναβαθμισμένη ποιότητα, την δυνατότητα προσωποποίησης του κινητού τηλεφώνου και το βάθος πληροφορίας του Ιντερνέτ. Μπορεί να γίνει το ψηφιακό παράθυρο του κάθε Έλληνα στον κόσμο.»

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 19:57

Σχόλια

  • [i]..εφόσον η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και έχει ολοκληρωθεί και το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο προβλέψεων.[/i]

    Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό στην χώρα που έχει εθνικό σύνθημα την φράση: "'Οτι μπορείς να αφήσεις για αύριο, άστο για μεθαύριο.."

    Δηλαδή τί σημαίνει αγορά εφοδιασμένη με κατάλληλο εξοπλισμό; Θα κάνετε ψηφιακή τηλεόραση; Ναί ή Όχι; Άμα δηλαδή η κυρία-Μαρία και ο κυρ-Μήτσος δεν έχουν μηχανάκι, δεν θα έχουμε το Φθινόπωρο εκπομπή; Με αυτό τον τρόπο σκοπεύετε να τηρήσετε τα χρονοδιαγράμματά σας;

  • Ας μην είμαστε τόσο πεσιμιστές ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Φυσικά και χρειάζεται κάποιου είδους αποκωδικοποίησης (μηχανάκι) αν και οι όλες οι τελευταίου τύπου τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένο!

    Σε κάθε περίπτωση η γενικότερη ψηφιακή σύγκλιση -αν και με τεράστια καθυστέρηση- έχει ήδη ξεκινήσει και σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τηλεματικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και όχι μόνο για διασκέδαση.

  • Αμήν και πότε!
    Όμως μια διόρθωση στον φίλο Panos: η κωδικωποίηση θα είναι σε MPEG4, και όχι σε MPEG2, πράγμα που σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι αποκωδικοποιητές που έχουν αγοραστεί μέχρι σήμερα, αλλά και η πλειονότητα των δεκτών στις τηλεοράσεις LCD και Plasma, ΔΕΝ θα μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. Πάμε δηλαδή για αγορά καινούριων αποκωδικοποιητών. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού, γιατί η δυνατότητα για τηλεοπτικό σήμα υψηλής ευκρίνειας που δίνει το MPEG4, σε αντίθεση με το MPEG2, και με την προ'υ'πόθεσηότι τα ελληνικά κανάλια πρόκειται να επενδύσουν ανάλογα (...εδώ μπαίνει πολύ νερό στο κρασί), θα μας κάνει να αισθανθούμε και λίγο ευρωπαίοι.
    Μακάρι!

  • @ Yiannis

    Όσον αφορά στις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο δέκτη θα υπάρξει ΣΙΓΟΥΡΑ σύγχυση στην αγορά μιας και τα περισσότερα διαφημιστικά φυλλάδια απλά αναφέρουν ...

    "Ο ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (DVB-T) προσφέρει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα των νέων καναλιών χωρίς επιπλέον εξοπλισμό."

    ...χωρίς να δηλώνουν την ακριβή κωδικοποίηση...!!! Βέβαια από το 2008 -ίσως και νωρίτερα- οι "μεγάλοι" κατασκευαστές παρέχουν MPEG4 ;-)

    ==============

    Όσον αφορά στο τί θα κάνουν οι Έλληνες καναλάρχες... εκτός και αν προτιμήσουν τα νέα πρόστιμα -που μέχρι σήμερα τα πληρώναμε ως κράτος, αλλά τώρα που το κράτος "φροντίζει" για τις αλλαγές υποδομής, αυτά θα "προωθηθούν" προς τους ιδιώτες- εκτιμώ ότι μάλλον θα αναγκαστούν να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ότι το 35% των νοικοκυριών έχουν 16:9 TVsets εκ των οποίων το 75% βρίσκεται στην Αθήνα όπου την πωλούν προς τους διαφημιζομένους τους ;-)

  • Συζητώντας με συνάδελφο από περιοδικό για δορυφορικά, σας μεταφέρω (με επιφύλαξη) ότι στο MPEG4 ακόμα δεν έχει πιστοποιηθεί το πρότυπο για τον ήχο και υπάρχει περίπτωση ακόμα και δέκτη ή TV με DVB-T MPEG4 να έχεις, να μην έχεις ήχο!

  • Ειδωμεν, παντως θυμαμαι πριν 2 χρονια επισκεψη υπουργων στην Ερτ οπου ελεγαν οτι ξεκινανε στους επομενους μηνες τα ψηφιακα. Απο τοτε περασαν πολλλλλοοιιιιιιι μηνες.

  • Σε λίγο θα λέμε οτι βάλαμε Intel επεξεργαστή στην τηλεόραση μας. Θα λέμε, όχ οχι, κόλλησα ιό στην τηλεόραση μου! Θα κάνουμε Overclock για να μην κολλάνε οι ταινίες, θα λέμε, Οχ χρειάζομαι καινούρια κάρτα γραφικών γιατι η καινούρια ταινία "Κόσμος 2010" κολλάει.

  • Δυστυχώς μάγκες το πρόβλημα δεν είναι αν θα ξεκινήσουν ψηφιακή εκπομπή το φθινόπωρο ή όχι. Η ουσία πιστεύω είναι να γίνει κάτι με την ποιότητα του προγράμματος των καναλιών. Ειλικρινά, λίγο με ενδιαφέρει αν θα έχω τη δυνατότητα να βλέπω Ανίτα Πάνια, Τατιάνα ή Λιακόπουλο σε HD, και δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση...

  • Πέρα απο τις δύο μεγάλες πόλεις για πότε το κόβουμε; Κερκυρα π.χ. ;
    :D

  • Ok το αλλάξαμε. Πάντως digea.gr αναφέρει το Δελτίο Τύπου, ενώ τα email των υπαλλήλων αναγράφονται ως @digea.gr στις επαγγελματικές τους κάρτες.

  • Επιτελουσ θα δουμε μια καθαρη εικονα και σωστη τηλεοραση.σασ παρακαλο θεπμα να δωσεται σημα και στην νεα μακρη γιατι εχουμε προβλημα με τον μεταδοτη στην ΕΥΒΟΙΑ το χειμονα δεν βλεπουμε καθολου τηλεοραση.ευχαριστο.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ

  • Το αργότερο μέχρι το 2012 θα πρέπει ολόκληρη η Ελλάδα να βλέπει ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Αλλιώς θα αρχίσουν τα πρόστιμα.

  • πολυ καλο ακουγεται αλλα δεν βλεπω να τηρουντε οι ημερομηνιες παντως οποιος περνει τv paraithta me mpeg4

  • Αν δεν τηρηθούν, θα αρχίσουν τα πρόστιμα, βέβαια είμαστε συνηθισμένοι εδώ στην Ελλάδα!
    Ναι, απαραίτητα επίπεδη τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη DVB-T MPEG4 και όχι MPEG2.

  • Thelo na matho,o apokodikopiitis pou xrisimopioume gia tin psifiaki tv tis ERT,tha einai simbatos me tin nea psifiaki platforma pou eksagelthike simera???(digea) Euxaristo

  • Επιτελους! τοσο καιρο ακουω για ψηφιακη τηλεοραση, αλλα δεν ξερω ακομα απο ποτε θα εχουμε ψηφιακη εικονα και ηχο.Απο αρχες του 2010 λενε...για να δουμε!

  • dimitris, η ERT Digital εκπέμπει σε DVB-T MPEG2 η Digea εκπέμπει σε DVB-T MPEG4.
    Χρειαζόμαστε ψηφιακό δέκτη MPEG-4! Γιαυτό προσοχή όσοι αγοράζετε επίπεδες τηλεοράσης που γράφουν ότι έχουν επίγειο ψηφιακό δέκτη. Αυτός θα πρέπει να είναι MPEG4 και όχι MPEG2!!!

  • Θα ηθελα να ρωτησω κατι να πω πρωτα οτι δεν παρακολουθω ελληνικα καναλια γιατι ειναι για κλαματα και οσο για MPEG2 και MPEG4 θα λυθει και αυτο το προβλημα ειτε με αγορα του καταληλου εξοπλισμου κ.λ.π
    ακουσα οτι μεχρι τελος του 2009 αθηνα και θεσσαλονικη οσοι δεν εχουν το καταλληλο εξοπλισμο δεν θα εχουν την δυνατοτητα ληψης αληθευει αυτο? και εαν ναι πειτε οτι καποιος δεν γουσταρει να παρει τον εξοπλισμο θα πληρωνει το χαρατσι της ΕΡΤ ?
    σας ευχαριστω

  • Συγχαρητήρια για την ψηφιακή εκπομπή από το Καμάρι Ξυλοκάστρου. Στο Κιάτο η εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική. Παρατήρησα ότι ο ήχος είναι αρκετα χαμηλότερος από ότι στα λοιπά αναλογικά κανάλια, με αποτέλεσμα να πρέπει να τον αυξάνεις.

  • Από Λουτράκι , η εκπομπή με παρεμβολές προς στιγμήν. Μίλησα με τους τεχνικούς της Digea . Το φροντίζουν όπως μου είπαν . Σε στιγμές όπου δεν έχουμε παρεμβολές η εικόνα πολύ ικανοποιητική. Κανάλια εκπομπής το 37 και το 43. MPEG4 απαραίτητο.

  • Ακόμη τίποτε σχετικά με το κέντρο Υμηττού. Καμμία ανανέωση του site, έτσι κενό θα μείνει? Ούτε κρατικό να ήτανε... Κανένα νέο? Κάποια δυνατότητα μετάβασης των 'επιπέδων' τηλεοράσεων σε MPEG-4 με κάρτα, πχ (υπάρχει υποδοχή κάρτας), χωρίς κουτί, δεν υπάρχει? Πάλι κουτί? Είχα για την προηγούμενη τηλεόραση, έχω για τη Νόβα, είναι ανάγκη να μας κάνετε να γεμίζουμε κουτιά?

  • Γνωρίζει κανείς αν η κρατική τηλεόραση εκπέμπει ψηφιακά στη περοχή της Θεσσαλονίκης;

  • Ορισμοί / Τεχνικές επεξηγήσεις.

    Οι μεταδώσεις στη Ελλάδα θα γίνουν στην πλατφόρμα μετάδοσης DVB-T όπως και σε όλη την Ευρώπη. Το πρωτόκολλο μετάδοσης DVB-T2 δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα και είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμα και φυσικά δεν υπάρχουν πουθενά τηλεοράσεις που να το υποστηρίζουν.

    Η κάθε συχνότητα έχει χωριστεί σε 4 stream και το κάθε κανάλι δικαιούται το 1/4 της συχνότητας. Με την συχνότητα να μπορεί να μεταδώσει ως και 31,6mbps, κάτι που σημαίνει γύρω στα 8Mbps ανά κανάλι.

    Το σήμα το οποίο μεταδίδετε συμπιέζεται όπως τα κλασικά video και χρησιμοποίει έναν από τους γνωστούς αλγορίθμους. Συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται οι γνωστοί Mpeg2 και Mpeg4 αλγόριθμοι.

  • Η ισχύς του συμπιεσμένου ψηφιακού σήματος (Mpeg 4) από τα κέντρα εκπομπής (π.χ.Χορτιάτη) θα είναι εξίσου ισχυρό (όπως το αναλογικό, π.χ. της ΝΕΤ-κανάλι 30- ) ώστε να καλύπτει άνετα την Κεντρική Μακεδονία, (όσες περιοχές εως τώρα λαμβάνουν από Χορτιάτη) ;Και κάτι άλλο.Υπάρχουν κατά τόπους (μέσα στη συγκεκριμένη ζώνη κάλυψης) πολλοί τοπικής εμβέλειας αναμεταδότες που καλύπτουν σε μικρή έκταση περιοχές.Οι συχνότητες που επελέγησαν είναι διαφορετικές από αυτές, ώστε να μην υπάρχουν τεχνικής φύσεως προβλήματα λήψης;

  • Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την κλασσική κεραία στην ταράτσα μας. Δεν χρειάζεται αλλαγή.

  • Γνωρίζει κάποιος από που μπορεί να προμηθευτεί τον απαρα'ιτητο εξοπλισμό και την τιμή του?

  • @ γιαννης

    Καθώς η μετάβαση είναι καθολική και οι υφιστάμενες τηλεοράσεις που δεν έχουν την δυνατότητα αποκωδικοποίησης MPEG4 είναι η συντριπτική πλειοψηφία, τότε λογικά ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος πανελλαδικά από πολλά σημεία (εκτιμώ και περίπτερα) και λογικά, σε πολύ χαμηλό κόστος, εκτός κι αν μας πιάσει πάλι το "πατριωτικό" μας και τον πουλάνε με 1000% κέρδος!

  • Γνωριζει κανεις για Λακωνια τιποτα?Αν και δεν πιστευω να γινει κατι αμεσα απλα ρωταω!!!

  • Δεν είναι πια η τηλεόραση (με τα ελληνικά κανάλια) κάτι τόσο σημαντικό… Τουλάχιστον για εμάς που σκαμπάζουμε από τεχνολογία και έχουμε πρόσβαση στο Internet! Πραγματικά… Οι εμπλεκόμενοι σε αυτό το εμπόριο βγάζουν όσα βγάζω εγώ σε ένα χρόνο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα διαφημίσεων…Για ποιον λόγο λοιπόν να πάω εγώ να δώσω (κι άλλα) χρήματα για εξοπλισμό, αφού ήδη έχω αγοράσει μια σύγχρονη τηλεόραση πολύ πρόσφατα; Για να βλέπω τι;

    Εκπομπές που υποτιμούν την νοημοσύνη μου;

    Δελτία ειδήσεων που με αντιμετωπίζουν σαν διανοητικά καθυστερημένο, και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, απόλυτης δυστυχίας;

    Ταινίες (που παίζονται επί δεκαετίες) με τόσα διαλλείματα για διαφημίσεις που ξεχνάς τι έβλεπες; Και το πιο τραγικό όταν δεν τους βγαίνει και ο χρόνος κόβουν ή επαναλαμβάνουν σκηνές μετά από 20αλεπτα διαλλείματα; Για πόσο ηλίθιο με περνάνε;

    Και τέλος ξένες σειρές που παίζονται και ξαναπαίζονται επί χρόνια, και ενώ στο εξωτερικό παίζεται πχ ο 5ος κύκλος εμείς εδώ (ξανα)βλέπουμε τον 2ο για 3η χρονιά, αυτή τη φορά όμως διαφημιζόμενο με πιο συγκλονιστικά trailer;

    Και θα μου πείτε γιατί πήρες τηλεόραση; Μα για να βλέπω όλα τα ξένα προγράμματα και τις ταινίες που μου αρέσουν, από άλλες πηγές φυσικά! (Για παράδειγμα το youtube έγινε ήδη hi-def, δωρεάν!) Όσο για την «ενημέρωση», δεν νομίζω ότι υφίσταται στην τηλεόραση! Υπάρχουν σοβαρότερα και πιο υπεύθυνα μέσα!

    Αν λοιπόν θέλαμε να λύσουμε το «πρόβλημά» μας, καλό είναι να μην ασχολούμαστε με αυτό! Αν κανείς δεν από εμάς δεν κινητοποιηθεί, θα αρχίσουν πολύ σύντομα να χαρίζουν τον ανάλογο εξοπλισμό σαν τρελοί! Μερικά λεπτά χωρίς τηλεθεατές, για αυτούς είναι χασούρα πολλών εκατομμυρίων..

    Τέλος δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην ποιότητα… Τέτοιοι τσαμπατζήδες που είναι, θα αλλάξουν μόνο τον εξοπλισμό που είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν, και θα κοιτάξουν να αρπάξουν και τίποτα από την ιστορία με τους αποκωδικοποιητές… Το ίδιο υλικό που βλέπουμε εδώ και τόσα χρόνια θα μας βάζουν πάλι…

  • Re pedia kala ta theoritika alla stin patra pote tharthei ?????
    Ante kai exw etoimo psifiako dekti gia ton ypologisti moy kai othoni megali full hd.

  • Την Full HD οθόνη μόνο με ταινίες Blu-ray και MKV θα ευχαριστηθείς. Το σήμερα από την ψηφιακή επίγεια τηλεόραση είναι SD (Standard Definition).

  • Αυτό που κανείς δεν λέει/εξηγεί είναι αν η ΕΡΤ συνεχίσει να εκπέμπει MPG-2, πώς θα εκπέμπουν τα υπόλοιπα κανάλια που δεν θα "σερβίρονται" από Digea και τί (α)συμβατότητες υπάρχουν μεταξύ αποκωδικοποιητών και συσκευών...

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε το Cable είτε το SAT-HD θα είναι η μόνη HD λύση.

  • Παιδιά έχετε ακούσει κάτι για @ηφιακη τηλεόραση προς Καλαμάτα μεριά?? Ποτε μας συνδέσουν?? Κάτι μου λέει ότι θα είμαστε πάλι από τους τελευταίους...

  • Παιδιά, ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι εκπομπές στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας μπορείτε να παίρνετε από εδώ http://www.digea.gr

    Όταν βρέχει δεν θα χαλάει η εικόνα. Το ψηφιακό σήμα ή το πιάνεις ή όχι, δεν υπάρχουν "χιόνια" και παράσιτα.

  • Και όταν τακτοποιηθούν όλα και έχουμε συνηθήσει στο νέο σύστημα,θα μας ανακοινώσουν ότι:
    -Για να καλυφθούν τα έξοδα για την συντήρηση του πανάκριβου συστήματος και να μην υπάρχουν προβλήματα,θα πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό απο τους χρήστες.Και για να μην υπάρξουν διαρροές,θα κωδικοποιηθούν στο σύνολο οι εκπομπές,και όποιος δεν πληρώνει, απλά ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ.cable tv όπως Αμερική. Άμ πώς!!!!

  • aris, MPEG2 είσαι, δεν βλέπεις Digea.

    Radio scaner, θα πρέπει να παραμείνουν τα free κανάλια, αλλά την ποιότητα πρέπει να την πληρώσεις. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχουν δωρεάν κανάλια.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.