Ericsson 4G με ταχύτητες 1 Gigabit/sec, Θέλω και εγώ τώρα!

Στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Ericsson (NADAQ:ERIC) κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με την επίδειξη σύνδεσης LTE/4G, με ταχύτητα κατερχόμενης ζεύξης 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Αυτή η πρώτη επίδειξη παγκοσμίως αξιοποιεί την τεχνολογία Multi Carrier και το Multiple-Input-Multiple-Output, MIMO, ενώ λειτουργεί σε εμπορικά διαθέσιμο εξοπλισμό LTE της Ericsson. Με το συνδυασμό αυτών των τεχνολογιών, είναι δυνατές ταχύτητες έως 1 Gigabit ανά δευτερόλεπτο.

Το LTE, η επόμενη γενιά τεχνολογίας επικοινωνιών, επιτρέπει την ταχεία μεταφορά μεγάλης ποσότητας δεδομένων με αποδοτικό και οικονομικό τρόπο, βελτιστοποιώντας τη χρήση του φάσματος συχνοτήτων. Με αυξημένη ταχύτητα και μειωμένη χρονοκαθυστέρηση, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές (web σε πραγματικό χρόνο, online παιχνίδια, συνεργασία με κοινωνικά μέσα και βιντεοδιασκέψεις), χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Το LTE θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των νέων και βελτιωμένων εφαρμογών κινητού Internet στο μέλλον.

Ο Johan Wibergh, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Networks και Executive Vice President, δήλωσε σχετικά: “Οραματιζόμαστε 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές έως το 2020. Κάθε συσκευή πρέπει να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ασθενείς θα συνδέονται εξ αποστάσεως στα νοσοκομεία, οι σπουδαστές από αγροτικές περιοχές θα συνδέονται στα πανεπιστήμια οπουδήποτε στον κόσμο, οι ομάδες διάσωσης θα στέλνουν ζωντανά βίντεο από πληγείσες περιοχές για αποτελεσματική ανταπόκριση.”

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2010 22:11

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.