Vivaz vs. Satio, Κόντρα στο βίντεο 1280×720 vs. 864×480

Vivaz vs. Satio, κόντρα στην ποιότητα του βίντεο. Το Vivaz τραβάει έως 1280×720 pixels με κάμερα 8 Megapixel και το Satio (μετά το πιο πρόσφατο update) έως 864×480 pixels με κάμερα 12,1 Megapixel. Τα βίντεο είναι τραβηγμένα την ίδια χρονική στιγμή δυο διαφορετικές ημέρες (εχθές με ηλιοφάνεια και σήμερα με λίγη συννεφιά). Δείτε τις διαφορές και στην ποιότητα του Satio 640×480 πριν το update και 864×480 μετά το update.

, Vivaz vs. Satio, Κόντρα στο βίντεο 1280×720 vs. 864×480

Αναλυτικά οι διαθέσιμες αναλύσεις βίντεο:
Sony Ericsson Vivaz
1280×720, 640×480, 320×240, MMS
Sony Ericsson Satio
864×480, 640×480, 320×240, MMS

Vivaz vs. Satio, Ποιο τραβάει καλύτερες φωτογραφίες

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

to satio estiazei kata ti diarkia tou video?

Theocharis

Η εικονα του vivaz πεντακαθαρη… αλλα τι χρωματαρες ειναι αυτες στο satio!!!!

Theocharis

πολυ καλη συγκριση… μπραβο!

Antreas Psyntrides

Πιστεύω πως και εδώ υπερέχει το Satio. Αν μπορούσε να βιντεογραφήσει σε πιο υψηλή ανάλυση θα ήταν σαφώς ο νικητής. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά τα δύο που το κάνουν καλό κινητό αφού όπως μπορεί μερικοί να θυμάστε, όταν το έπιασα στα χέρια μου, είπα πως δεν μου άρεσε.

Thanasis

Μια απο τα ίδια όμως στο θέμα κορεσμού και χρωμάτων.
Το Vivaz αποδίδει καλύτερα το χρώμα (με υπερβολή σε ορισμένα) και σε φωτεινό περιβάλλον ενώ το Satio υστερεί κάτω απο τον ήλιο (ασπρίζουν όλα) αλλά έχει καλύτερη φωτεινότητα στα σκοτεινά πλάνα.

Theocharis

Ααααααααααα Beagle ειναι τελικα ε? 😉

Nightmare

Πολύ ωραῖα σύγκριση…μπράβο……επίσης ωραῖο θα ήταν (αν μποροῦσες) μια φορά να κάνεις σύγκριση στα HD video κινητά για να δοῦμε….(εγῶ προσωπικά ανυπομονῶ να δῶ video sample απο Samsung Wave….)……εσεῖς παιδιά…αν είχατε να επιλέξετε γενικά ῶς κινητό κάποιο ανάμεσα σε αυτά τα δύο….ποιο θα επιλέγατε και γιατι???? από τη μια ειναι τα 12MP και από την άλλη 720p video….εεμ κι αυτή η Sony Ericsson…δεν μπορεί να τα συνδιάσει…..

tasos

xaxaxexe opws panta to beagle tou geitona xaxa!!!! an kai exw satio pisteuw pws to vivaz yperexei mono se video(ektos apo xrwmata)!!!

giannis

Όπως είπα στις φωτό οτι υπερεχει έστω λίγο το satio έτσι εδώ υπερέχει λίγο το vivaz.Πάντως Κώστα θα ήθελα στα βίντεο σου να κάνεις(και να δίνεις λίγο περισσότερη σημασία) zoom .Δηλαδή να βλέπουμε στο ζουμάρισμα πόσο χάνει στην ανάλυση.Καλή δουλειά πάντως.Συνέχισε έτσι

vasilhs

mporw na pw pws to Vivaz uperterei kata polu apo to satio..alla ta xrwmata tou den mou aresoun kai polu..eidika sto video me to astiko.

Staf

Παιδια λιγο off topic αλλα θα το πω..Στα Multirama to C905 με καμερα 8.1 ΜΡ μονο 199 ευρω..Το συγκεκριμενο βγαζει πολυ καλες φωτο!!

https://multirama.gr/products/product?pid=0356451&catid=100400

trelos

re file pws borw na kanw to neo update sto satio???

trelos

file xilia euxaristw pragmatika…….

gerasimos

ποιο κινητο μου πρωτεινετε να παρω?η καποιο απο αυτα?δινω μεχρι 450 κ δεν ξερω ποιο…..εγω λεω το vivaz!να σας πω κατι πως γινεται να πηγα σημερα να ο δω κ να μην εχει πληκτρολογιο στα πλαγια?ενω στα βιντεο εχει που το εχω δει.

Theocharis

vivaz φιλε.. μου αρεσε πολυ οταν το ειδα απο κοντα! γουστα ειναι αυτα ομως…

Staf

Nokia X6 , ΗTC HD2 , Sony Ericsson Satio

giannis

@gerasimos αν θες φωτογραφιες satio-αν θες βιντεο vivaz-αν δεν σε νοιαζει τοσο να ειναι “φωτογραφικο” κινητο βαλε κατι ψηλα παραπανω και παρε το milestone η το legend που παιζει και πιο κατω βασικα.αν θες ομως “φωτογραφικο” κινητο και δεν βιαζεσαι περιμενε το N800(αν τελικα θα λεγεται ετσι)της νοκια με 12MP καμερα και οπτικα μερη Carl zeiss που για μενα δεν υπαρχουν καλυτερα.προσωπικες γνωμες φυσικα ολα τα παραπανω

Theocharis

giannis το nokia n82 που ειχα, ειχε carl zeiss φακο και xenon flas και στις φωτογραφιες συναγωνιζοταν κινητα που βγαινουν μεχρι και σημερα! Πολυ μπροστα οι φωτογραφιες του και πεντακαθαρες! αλλα το xenon επιανε αρκετο χωρο… θυσια η οποια ηταν απαραιτητη για να ειναι ενα απο τα καλυτερα κινητα στις φωτο…

giannis

Theocharis το ειχα και γω καποτε το Ν82 και ξερω πολυ καλα για τι μιλας.φοβερο κινητο και με μια απο τις καλυτερες καμερες ακομα και σημερα.ειδικα στο απολυτο σκοταδι δεν κολουσε πουθενα.απλα εκανε μερα το χωρο και εβγαζε φοβερη φωτο.τεσπα το εδωσα και το μετανιωσα.με το Ν900 που εχω τωρα νομιζω πως τη μερα τραβαω πανω κατω ιδιο επιπεδο φωτο.αλλα για το βραδυ δεν το συζηταω καμμια σχεση.αλλο dual led και αλλο xenon.παντως εχω την εντυπωση οτι με το Ν900 τραβαω λιγο καλυτερο βιντεο.δεν ξερω σιγουρα γιατι δεν τα εχω διπλα να κανω συγκριση

Giwrgos

Παιδιά πιστέυω οτι το Vivaz είναι πολύ πιο καλύτερο με την μόνη διαφορά στα χρώματα αλλα πιστέυω οτι αυτό φτιάχνετε μέσω των ρυθμίσεων!!

Panagiotis

Nomizw pws h diafora einai megalh… To vivaz travaei poly kalutero video…..

nikoss

ρε παιδια πως μπορω να κανω update στο vivaz pro(για διαφορα πραγματα αν γινεται) και πως μπορω να κατεβαζω παιχνιδια??αα και συμφωνα με την συγκριση για μενα ειναι καλυτερο το vivaz,,αλλωστε το εχω και το εχω διαπιστωσει και απο κοντα..(δικη μου γνωμη φυσικαα!)

nikoss

ευχαριστω πολυ φιλε μου!

Ioanna

εγω εχω το vivaz pro…αλλα ειλικρινα θα προτιμουσα το satio.πιστευω οτι εχει καλυτερο χρωματα κ μ αρεσει περισσοτερο…θελω να κατεβασω εφαρμογες, παιχνιδια..και οτιδηποτε αλλο για το vivaz pro.μηπως ξερει κανεις καποια σελιδα κ μπορει να βοηθησειι?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Ericsson Techblog

Sony Ericsson K800i: Το πρώτο Cyber-shot [Throwback]

Αφήνοντας για λίγο το Walkman brand στην άκρη, η Sony Ericsson μας έδειξε τι θα πει πραγματικά καλή κάμερα σε κινητό τηλέφωνο.

Smartphones smartphone Smartphones Sony Ericsson

Xperia mini pro και Live with Walkman αναβαθμίζονται σε Ice Cream Sandwich

Από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στους κατόχους Sony Ericsson smartphones του 2011 μιας και για ακόμα δύο μοντέλα τα Xperia mini pro και Live with Walkman έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει πληροφορίες και εντυπώσεις από κατόχους που έχουν αναβαθμίσει ή προσπαθούν να αναβαθμιστούν.

Smartphones Android smartphone Smartphones

Sony Ericsson Xperia Arc, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich

Το ‘πε και το ‘κανε! η Sony Mobile ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης του Sony Ericsson Xperia Arc σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Για να μάθετε αν το δικό σας μοντέλο είναι ένα από τα πρώτα, θα πρέπει να τσεκάρετε το SI (Sales Item) που θα βρείτε βγάζοντας τη […]

Smartphones Android Android Smartphones smartphone

Sony Ericsson Xperia, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich [Ελλάδα]

Από εχθές το απόγευμα κάτοχοι των μοντέλων Sony Ericsson Arc S, Sony Ericsson Xperia Neo V και Sony Ericsson Xperia Ray αναφέρουν ότι αναβάθμισαν το κινητό τους στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.0 Ice Cream Sandwich.