10 Android εφαρμογές που θα σας σώσουν σε περιοχές με χαμηλή σύνδεση στο internet

εφαρμογές

To να βρισκόμαστε στη μέση του πουθενά χωρίς internet στο κινητό ή με σύνδεση που «σέρνεται» λόγω χαμηλού bandwidth το έχουμε αντιμετωπίσει όλοι μας. Υπάρχουν όμως εφαρμογές που απαιτούν ελάχιστο όγκο δεδομένων και χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε ώρες για να φορτώσουν, καμιά φορά και καθόλου, μπορεί να μας λύσουν τα χέρια.

Έστω λοιπόν κι αν έχουμε χαμηλό bandwidth μπορούμε να κάνουμε κάποιες εργασίες αξιοποιώντας τις παρακάτω 10 Android εφαρμογές στο smartphone μας. Δείτε ποιες είναι αυτές.

εφαρμογές

Data Saver Mode
Σε πρώτη φάση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Data Saver Mode (Λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων), η οποία είναι διαθέσιμη στους περισσότερους Android browsers, μεταξύ άλλων και στον Chrome for Android. Μέσω αυτής της κρυφής λειτουργίας μπορείτε να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων έως και 50% κατά την περιήγηση.

εφαρμογές

Google Go
Το Google Go περιλαμβάνει την ‘lite’ ΄έκδοση πολύ γνωστών εφαρμογών της Google, όπως οι Χάρτες, η Μετάφραση και ο Καιρός. Χρησιμοποιώντας αυτές αντί των βασικών εκδόσεων, χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και λιγότερα δεδομένα.

εφαρμογές

Datally
To Datally είναι ένας mobile data manager που διαχειρίζεται τον όγκο των δεδομένων σας εντοπίζοντας και μπλοκάροντας (αν το επιλέξετε) εφαρμογές και υπηρεσίες που καταναλώνουν πολλά data. Επίσης, ανακαλύπτει διαθέσιμα Wi-Fi δίκτυα αναφέροντας την απόστασή τους, τα οποία μάλιστα έχουν αξιολογηθεί από άλλους χρήστες.

εφαρμογές

Samsung Max
Ένα εύχρηστος app manager από τη Samsung που αντικατέστησε τον Opera Max. H εφαρμογή που απευθύνεται σε Samsung Galaxy smartphones, σκανάρει τις εφαρμογές, μειώνει την κατανάλωση των δεδομένων και προσφέρει προστασία απορρήτου σε ανοιχτά, μη κρυπτογραφημένα και άγνωστα WiFi hotspots.

εφαρμογές

Facebook Lite
H lite έκδοση του Facebook app για κινητά που απαιτεί λιγότερη κατανάλωση δεδομένων από τη standard έκδοση, ιδανική για περιοχές με σύνδεση χαμηλού bandwidth αλλά και λιγότερη RAM.

messenger-lite-

Messenger Lite
Τα ίδια ισχύουν και για τη Lite έκδοση του Facebook Messenger. Η εφαρμογή προσφάτως ανανεωμένη και με δυνατότητα video chat.

skype-lite-

Skype Lite
H lite έκδοση του Skype αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας, ειδικά σχεδιασμένη για περιοχές με αργή ταχύτητα στο internet. Αν τι θέλετε κι εσείς μπορείτε να την αποκτήσετε… “πλαγίως” κάνοντας sideloading.

εφαρμογές

YouTube Go
Κατεβάστε βίντεο και μοιραστείτε τα με τους φίλους σας με το YouTube Go. H εφαρμογή απαιτεί ελάχιστο bandwidth ή και καθόλου. Τα αρχεία κατεβαίνουν συμπιεσμένα.

εφαρμογές

NewPipe
Για εγκατάσταση βίντεο χαμηλής ανάλυσης με πολύ χαμηλό bandwidth. Θα το βρείτε εκτός Play Store, στο F-Droid app store.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Χρήσιμο το άρθρο αλλά σε αυτούς που έχουν πραγματικό πρόβλημα και φαντάζομαι περισσότερο επαρχία. Καλή η προσπάθεια πάντως!!!!!!

KostasB

Είναι ωραίο να ανεβαίνουν τέτοια άρθρα αλλά… τα Google Go και YouTube Go δεν είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και το NewPipe υπάρχει στο Google Play ως Float Tube με κάποιες τροποποιήσεις για να συμβαδίζει με τα πρότυπα της Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS Apple iPhone 11

iPhone 11: Με το iOS 14.5 update παρατηρείται καλύτερο ποσοστό υγείας την μπαταρίας

Μετά την εγκατάσταση του iOS 14.5 οι κάτοχοι iPhone 11 παρατηρούν ορθότερη λειτουργία στην μέτρηση της υγείας της μπαταρίας τους.

Software iOS iPhone

Ανακαλύφθηκε νέα απάτη στο iOS μέσω VPN app

To πρόσφατο scam που ανακαλύφθηκε μέσω εφαρμογής VPN επηρεάζει τους κατόχους iPhone και συσκευών iOS με αρκετά κέρδη για τους απατεώνες.

Software Google Google Chrome

Με έμφαση στην ασφάλεια έρχεται ο Google Chrome 90

Φτάσαμε αισίως στην 90η έκδοση του Google Chrome, η οποία έχει ως default ρύθμιση το πρωτόκολλο HTTPS.

Software Android 12 Google

To Android 12 θα διορθώσει το κενό ασφαλείας του Clipboard

To πρόβλημα του εκτεθειμένου περιεχομένου του clipboard αναμένεται να διορθωθεί στο επερχόμενο Android 12.