Σχεδόν όλα τα smartphones με Android 11 θα προσφέρουν ασύρματο Android Auto

, Σχεδόν όλα τα smartphones με Android 11 θα προσφέρουν ασύρματο Android Auto

Το Android Auto να είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια σε πολλές αγορές παγκοσμίως, ενώ μπορεί να μπει ακόμα και σε συσκευές και χώρες που δε το υποστηρίζουν. Ο μεγαλύτερος περιορισμός του όμως είναι η ασύρματη σύνδεση στο αυτοκίνητο, καθώς είναι περιορισμένη μόνο σε συσκευές Pixel και κάποιες συσκευές Samsung Galaxy.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει με τον ερχομό της επόμενης έκδοσης Android. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Google για την υπηρεσία, όλες οι συσκευές με Android 11 και 5GHz Wi-Fi θα υποστηρίζονται από το ασύρματο Android Auto. Στην Ευρώπη, η υποστήριξη εξαρτάται βάση των τοπικών περιορισμών κάθε χώρας περί χρήσης μπάντας 5GHz μέσα στα αυτοκίνητα.

, Σχεδόν όλα τα smartphones με Android 11 θα προσφέρουν ασύρματο Android Auto

Αυτό βέβαια λύνει τα χέρια σε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν καλώδιο για τη σύνδεση των συσκευών τους. Οπότε, αν θέλετε την ασύρματη σύνδεση, δεν έχετε παρά να περιμένετε τον κατασκευαστή του smartphone σας να δώσει το εν λόγω update, αν υποστηρίζει η συσκευή σας 5GHz Wi-Fi.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.