Gmail, διέρρευσαν περίπου 5 εκατ. λογαριασμοί και κωδικοί

Περίπου 4.93 εκατομμύρια usernames και passwords χρηστών του Gmail δημοσιεύθηκαν σε ρωσικό forum για Bitcoin, την Τρίτη το βράδυ. Στη συνέχεια οι διαχειριστές απέσυραν τους κωδικούς αφήνοντας μόνο τα logins ενώ ο χρήστης που δημοσίευσε το αρχείο ανέφερε ότι το 60% των κωδικών ήταν έγκυροι. Οι λογαριασμοί προέρχονται κυρίως από Αγγλία, Ισπανία και Ρωσία.

Ωστόσο, η Google με δήλωσή της στο TheNextWeb ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως η διαρροή δεν οφείλεται σε παραβίαση των υπηρεσιών της καθώς δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο. Προτρέπει τους χρήστες της να αλλάξουν κωδικούς και να ενεργοποιήσουν το 2-step verification. Όπως και να έχει όμως περίπου 5 εκατομμύρια χρήστες της βρέθηκαν εκτεθειμένοι.

gmail accounts and passwords leaked, Gmail, διέρρευσαν περίπου 5 εκατ. λογαριασμοί και κωδικοί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Viel

αχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχ
αχαχαχαχαχ

αντε να δουμε τωρα δικαιολογιες! οταν λεγαμε το icloud δεν χακαρηστηκε αλλα με phising πηραν απο αλου κωδικους….

για να δουμε τωρα τι εγινε τελικα….

Valthera

Μούγκα όλα τα ανδροειδή του blog. Λογικό, καλύτερα να μασάμε παρά να μιλάμε τελικά.

j

Δίχως να θέλω να βάλω λάδι στην φωτιά οταν έγινε αυτο με τους cδιάσημους πολλοι android users κρατήστε το iCloud. Που είστε τωρα. (Θεια δική όπως και Θεια δική θα ειναι πως το 6αρι ενώ εχει χιλιοκραχτει απο πολλούς θα κάνει πολυ καλές πωλήσεις)

Παναγιώτης

Το 2-step verification ειναι αυτο με το αριθμό κινητού?
Για ελλαδα κατι?

j

*κραξατε

Enzo

Χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το 2-step verification της google και έχω το κεφάλι μου όχι εντελώς ήσυχο αλλά πιο ήσυχο.

Επίσης οι iphonακιδες είστε λίγο μπερδεμένοι! Gmail δεν έχουν μονο οι χρήστες android άλλά και οι χρήστες iphone, WP και blackberry.

Πάντως πέρα από την πλάκα, προσπερνώντας τις ανώριμες κόντρες ανάμεσα στους fan των 2 εταιριών, βάλτε το 2-step verification, ειναι πολύ εύκολο και πιστεύω ότι κάνει δουλειά.

gkoutsos

ολοι αυτοι οι λογαριασμοι μαζευτηκαν σε διαστημα 2-3 ετων μεσω phising και αλλες μεθοδους (του τυπου στελνουν email με λινκ με πλαστη σελιδα google και ζητανε στοιχεια κτλ.). το 60% ειναι ενεργοι και απο αυτους ειναι λιγοτεροι οι λογαριασμοι που εχουν και σωστο username και σωστο password, γιατι πολλα password εχουν αλλαξει.
https://www.androidauthority.com/millions-gmail-usernames-524056/

γενικα δεν ειναι το ιδιο με της apple που εφταιγε το κενο ασφαλειας (που διορθωσε) στο find my device, με το οποιο μπορουσε καποιος να δοκιμασει απειρους κωδικους χωρις να κλειδωνει καποια στιγμη ο λογαριασμος, θετοντας ευαλωτους κυριως αυτους με ευκολους κωδικους. η google (εδω και καιρο απ’οσο ξερω) σε ειδοποιει σε περιπτωση που συμβει κατι τετοιο, με email σε αλλη διευθυνση ή στο κινητο αν το εχεις δωσει και μπορει να κλειδωσει τον λογαρισμο.

οπως και να’χει, το συμπερασμα ειναι οτι με ευκολο/απλο κωδικο γινεσαι ευαλωτος σε τετοιες ενεργειες… ποσο μαλλον αν γνωριζουν και αλλα ατομα γι’αυτον ή δεν προσεχεις απο που μπανεις στο λογαριασμο σου (π.χ. πας σε ιντερνετ καφε και δεν πατας αποσυνδεση ή διαγραφη ιστορικου). επισης το 2-step verification ειναι ακομα ποια ασφαλες, ομως λιγοι το χρησιμοποιουν (ουτε εγω, αλλα προσεχω πολυ με τα υπολοιπα)

Βασίλης

Είδατε γλυκά μου φανατισμένα ρομποτάκια;;; Φάνηκε πόσο κόμπλεξ έχετε ορισμένοι με την apple που σαν λυσσασμένοι αδημονείτε να βρίσκετε ευκαιρίες για κράξιμο! Λουστείτε τα τωρα! (Και για να μην παρεξηγηθώ , είμαι κάτοχος και των τριων λογισμικων, αλλα όχι κάτοχος βλακείας και φανατισμού)

km2111

Για να μην εχετε φαντασιωσεις μερικοι Iphonades κ.λ.π θα σας πω ενα πραγμα, επειδη ειμαι της δουλειας κιολας, “οπου υπαρχει Software υπαρχει και bug” και απο την στιγμη που υπαρχουν hackers θα γινονται που και που αυτα.
Ειναι σαν να εχεις βαλεις στο σπιτι σου τον ακριβοτερο και καλυτερο συναγερμο, αλλα αμα πεσεις σε επαγγελματια κλεφτη, δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε κλεψει αμα το θελησει πολυ.

nikmour

Η Microsoft γελάει και με τους δύο.

Σπύρος

Καλά ότι δεν είσαι υπέρ του φανατισμού φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.Τώρα για το άλλο που είπες αρχίζω και αμφιβάλλω.
Το ότι ξαφνικά μια βδομάδα μετά το γεγονός με το icloud ,εμφανίζεται μια αντιστοιχη είδηση για την google δεν σας λέει κάτι?Μετά φταίνε οι υπόλοιποι που σας αποκαλούν με τα όλα τα κοροϊδευτικά ” i ” που έχει η γλώσσα(ελληνική και μη).iGood iNight iSHEEPS.

Valthera

@Σπύρος

Προσωπικά μου λέει ότι μου είπε και το Fappening μια βδομάδα πριν το προχθεσινό keynote της Apple οπότε same shit different service. 2 step verification και τέλος tbh.

giannis13

@j εισαι μετοχος της απλ και σε ενδιαφερουν οι πωλησεις του 6αριου ;;;
αν εισαι , κακως χαλας τον χρονο σου εδω μεσα , εκτος κι αν εισαι στο εξοχικο σου
στην χαβαη και μας κανεις πλακα ……

τελος παντων , και για την απλ και για την γκουγκλ ντροπη αυτα που γινονται και να μας πουν εν τελει αν μπορουμε να χρησιμοποιουμε τις υπηρεσιες του με ασφαλεια !

George

Μαλλον το μυαλο μερικων εδω μεσα εχει περιαχτει απο την τυφλη πιστη στο ενα η στο αλλο λειτουργικο. Καλυτερα να διαβασετε τα σχολια καθως και την πηγη του αρθρου πριν σχολιασετε.

Nio

-1 στην Google που δικαιολογειται σαν την Apple. Απαράδεκτη τελείως. Πάει για κλείσιμο σύντομα. :p
Τουλάχιστον οι σοβαροί χρήστες του Android δεν έχουν γυμνές φωτογραφίες…

Τομ

Αν και androidακιας χρησιμοποιω οσο το δυνατον λιγοτερες υπηρεσιες της google. Hotmail για email dropbox, copy για cloud κοκ.

fotis

δεν ακουω android fans χαχαχαχαχα

fotis

δεν ακουω android fans χαχαχαχαχα @j μονο το 4.7 to 5,5 οχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.