Apple: Το 54% των ενεργών συσκευών τρέχει iOS 10

H Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι το ποσοστό υιοθέτησης της τελευταίας έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος, iOS 10, έχει ανέβει στο 54% του συνόλου των ενεργών συσκευών. Ο αριθμός βασίζεται στον συνολικό αριθμό Phone, iPad, iPod touch που επισκέφθηκαν το App Store στις 7 Οκτωβρίου.

Το 38% των συσκευών τρέχει iOS 9 και το υπόλοιπο 8% iOS 8 ή παλαιότερες εκδόσεις. Αν και το 54% είναι καλός ρυθμός υιοθέτησης, φαίνεται να μην ακολουθεί τον ρυθμό της προηγούμενης έκδοσης. Το iOS 9 είχε φτάσει σε πάνω από τις μισές συσκευές σε μόλις 4 μέρες.

Αν και οι κριτικές λένε ότι η νέα έκδοση του iOS 10 δεν έχει μεγάλες αλλαγές, η Apple τη χαρακτηρίζει ως τη μεγαλύτερη αναβάθμιση και μια σημαντική αλλαγή που έκανε είναι να ανοίξει την ψηφιακή βοηθό Siri και τα μηνύματα για τρίτους. Η Apple αναβάθμισε επίσης κάποια default apps όπως Apple Music, News, Maps, Messages, Siri και Photos.

Το ποσοστό του 54% που ανακοίνωσε η Apple για το iOS 10 είναι χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις που έκαναν οι εταιρίες ερευνών. Mixpanel και AppLovin έκαναν λόγο για 55% τέλη Σεπτεμβρίου και πριν από λίγες μέρες η Mixpanel εκτίμησε ότι το ποσοστό έφτασε στο 67.5%.

Διαβάστε επίσης: iOS 10: Επίσημα με νέα χαρακτηριστικά και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης

ios 10 adoption, Apple: Το 54% των ενεργών συσκευών τρέχει iOS 10

ios 10 adoption, Apple: Το 54% των ενεργών συσκευών τρέχει iOS 10

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Απίστευτο! δεν ξανάγινε! Γουάου!

fotis

Αξομη μια φορα η apple ειναι καλητερη απο την google μεσα σε ενα μηνα 54% ενω το android ενας χρονος 20%

NikosAr

Γι αυτό τον λόγο γύρισα σε apple !!!

James

@fotis η Google τα δικά της τα έχει αναβαθμισμένα. Και εφαρμογές τύπου “Music, News, Maps, Messages, Siri και Photos” αναβαθμίζονται κάθε δεύτερη Πέμπτη μαζι με κάμποσες άλλες.

Vasilist

Παιδιά συγνώμη για την ειρωνεία, αλλά το να ανακοινώσεις κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα και ουσία γιατί το συγκρίνουμε με το Android γενικά και δεν στέκει.
Πιο λογικό θα ήταν να συγκρίνουμε iPhone./ios με Android /nexus devices και τίποτα άλλο, το να βάζουμε στο καζάνι Samsung, htc, LG, xiaomi, Huawei, leeco, cubit, bubit, tsoutsou, lulu, kaloulou, Honolulu (κτλ χαχα) δεν έχει νόημα γιατί μιλάμε για αμέτρητες εταιρείες με αμέτρητα μοντέλα και από καλές μέχρι καμένες εταιρείες, εννοείται πως δεν θα κάνει update η tsoutsou το tsoutsou HD nitro 4g (χαχα) και θα το αφήσει στο 4.1.
Και εννοείται πως η Apple με τα 10 μοντέλα να μπορεί να το σπρώχνει άνετα στις συσκευές της και πάλι έχει bugs και πρέπει να φτάσουμε στο X.3.5 για να είναι πλήρες..
Αν η Apple έδινε άδεια χρήσης του ios σε όλες τις εταιρείες ας έβγαζε μετά ανακοίνωση να μας πει τα ποσοστά. Άσχετο αλλά έχω μείνει στην 9.3.3 μέχρι να βγει jailbreak της προκοπής.

X.88

Ε λογικό είναι!
Αφού κάθε 3 λεπτά σου πετάει το notification του update μέχρι που κάποια στιγμή βαριέσαι να πατάς ”Later” και λες κάντο να τελειώνουμε.

Agnostos13

@Vasilist:
Το οτι δινει η Google το λειτουργικο της ανευ ορων ειναι δικο της θεμα! Αλλα αφου βγαζει και απο τις παλιες εκδοσεις τι τη νοιαζει…εδω δεν νοιαζε εσενα που πληρωνεις για κατι που ειναι free!

james

Το λειτουργικο ειναι ανοιχτου κωδικα, που σημαινει οτι οποιος θελει το παιρνει και το βαζει οπου θελει, οπως θελει και το αναβαθμιζει ή δεν το αναβαθμιζει αν δε γουσταρει, χωρις να ρωτησει καμια google. H google εχει θεσει κανονα καθε συσκευη τη στιγμη της κυκλοφοριας της να εχει την τελευταια ή την προτελευταια εκδοση του λειτουργικου, ωστε να παρει play services και play store, που ειναι κλειστου κωδικα και τα ελεγχει. Απο τη στιγμη που θα μπουν αυτα και θα πουληθει η συσκευη, η google δε μπορει να σταματησει τη λειτουργια του store επειδη δεν πηρε αναβαθμιση η συσκευη, γιατι ετσι θα τιμωρουσε τον αγοραστη και οχι την εταιρια που δεν αναβαθμισε. Καθε κατασκευαστης ειναι αποκλειστικα υπευθυνος για τις συσκευες του. Mην πετατε κοτσανες αν δε μπορειτε να ξεχωρισετε το free απο το open source

Vasilist

@x 88 το έφτιαξαν τώρα, στην αρχή μου το πέταγε νομίζω για κανένα μήνα αλλά τώρα δεν το βγάζει μπρος στην μούρη μου. Αν πας στα settings φαίνεται, παλιά στα έπριζε με το κόκκινο notification όλη την ώρα.
@agnostos 13 μετά την πρώτη πρόταση σε έχασα, τι πληρώνω και είναι Free? Δεν κατάλαβα τι εννοείς.
Για τις παλιές εκδόσεις τις βάζουν στα παλιά hardware δεν μπορείς βάλεις Android 7 σε dual core του 2010 δεν είναι ios 4-7 που είναι πιο ελαφρύ να τρέχει άνετα, και από την στιγμή που είναι Open η κάθε εταιρεία βάζει ότι θέλει.
Και πάλι αν κατάλαβα καλά.

Agnostos13

James:
Open source σημαινει χυμαδιο; γιατι καπως ετσι το περιγραφεις!

@Vasilist:
Αν ο καθενας βαζει οτι θελει γιατι δεν γυρνανε ολοι στο Android 1 να πηγαινει και καλυτερα;
Ασε τη Google να βγαζει updates!

james

@Agnostos13 Αλλοι το λενε χυμαδιο, αλλοι επιλογες, αλλοι ελευθερια να φτιαξεις τον δικο σου κωδικα οπως τον θελεις. Δεν περιμενα να καταλαβεις παραπερα απο το χυμαδιο, οποτε ναι, χυμαδιο

Agnostos13

Εγω ξερω ποια ειναι τα πλεονεκτηματα του open source και τα μειονεκτηματα του χυμαδιου…
Μου κανει εντυπωση ομως που βλεπεις πλεονεκτηματα στο χυμαδιο!

james

Το αντιπαλο δεος του “χυμαδου” ειναι ενα λειτουργικο που δεν κανει τιποτα σοβαρο, γιατι οταν προσπαθεις να κανεις το ενα σοβαρο που θελεις, πεφτεις πανω σε κλειδωμενες πορτες. Οποτε το “χυμαδιο” οπως το λες ειναι μια οαση. Εγω το βλεπω ως ενα τεραστιο οικοσυστημα χιλιαδων διαφορετικων συσκευων που παιζουν ταυτοχρονα και μεταξυ τους και με ενα αλλο τεραστιο οικοσυστημα desktop υπολογιστων. Εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο;

Agnostos13

Εξαρταται τι εννοεις σοβαρο…
Λυσεις υπαρχουν!

james

Το σοβαρο εξαρταται απο τον καθε χρηστη. Για μενα πχ σοβαρο ειναι η συνδεσιμοτητα και η συμβατοτητα με οτιδηποτε εχει αποθηκευμενα μεσα του δεδομενα, Σοβαρο ειναι τα στανταρ βυσματα. Για εναν γνωστο μου σοβαρο ειναι να μπορει να μπαινει στο facebook και σε μια σελιδα για στοιχηματα, χωρις να χρειστει να δωσει πανω απο 70 ευρω. Για τη μανα μου σοβαρο ειναι να εχει στην αρχικη οθονη 4 τεραστια εικονιδια με τα τηλεφωνα μας. Για καποιον αλλο σοβαρο ειναι να του συνδεσει ποντικι, πληκτρολογιο και να στειλει την εικονα στην τηλεοραση. Παραδειγματα υπαρχουν πολλα…

Agnostos13

Λιγο πολυ ολα γινονται…

vasilist

@Agnostos13 λες πολλά και τίποτα στην ουσία, και λογικό είναι πως να πείσεις ότι η ελυθερία επιλογών και κινήσεων είναι κάτι λάθος. Πιο πάνω λες να βάλουν όλοι το andoid 1 που είναι εντελός άκυρο, κανείς δεν θέλει να βάλει το android 1 όλοι πάνε για το καλύτερο και αν αυτό είναι ένα tablet των 40 ευρώ με dual core και android 4.1 δεν βρίσκω που είναι το κακό να έχω την επιλογή να αγοράσω 40 ευρώ tablet να παίζει το παιδί. Τι 4 τι 5 τι 6 τι 7 android όλλα παίζουν τις εφαρμογές και υπάρχουν άποιρες, τώρα αν θες να σου λένε ότι πρέπει να πάρεις τηλέφωνο η tablet με 500 ευρώ + δικαίωμά σου απο την άλλη εμείς (το 87,6% του παγκόσμιου πληθησμού) θέλουμε επιλογές και των 40 ευρώ και των 1000, άλλοι που έχουν ios (11,7% παγκοσμίως) θέλουν να χαλάνε λεφτά για να λένε ότι διαβάζουν email και κάνουν κλήσεις με 700 ευρώ, βλέπεις είναι δικαίομα του καθενός τι θέλει να κάνει. Εγώ απο την άλλη κάνω και τα δύο κάνω τα πάντα με το LG G5 (420€ όταν το πήρα) και σαν δεύτερο έχω το iphone 5s που μου έμεινε απο πελάτη που δεν ήθελε… Συνέχεια »

Agnostos13

@vasilist:
Η ελευθερια επιλογων ειναι ενα ψεμα καθως πρεπει εν πολλοις να συμβιβαστεις…
Δεν μπορεις να έχεις τη συσκευη που θελεις με την εκδοση Android που θέλεις (ποσο μαλλον με την τελευταια-και φαινομενικα πιο πληρη εκδοση)…
Επισης δεν μπορεις να εχεις ασφαλεια δεδομενων (λόγω open source)…αξιοπιστια (λογω του υποτιποδους support) κλπ…
Όσο για το 87,6% στηριζεται κυριως στις αγορες συσκευων εως 200$ (entry και mid-range) που πωλουνται σωρηδων για δευτερα στις αναπτυγμενες χωρες και σαν πρωτα στις αναπτυσσωμενες. Σαφως και σε αυτο το budget δεν μπορεις να εχεις πολλες απαιτησεις!
Αναρωτιεμαι ομως για αυτους που πληρωνουν ναυαρχιδα…

James

@agnostos13 “Επισης δεν μπορεις να εχεις ασφαλεια δεδομενων (λόγω open source)”

Ελπίζω να μη χρησιμοποιείς MacOS…
Άκου τι λέει και ή θεά σου για open source.

Apple believes that using Open Source methodology makes Mac OS X a more robust, secure operating system, as its core components have been subjected to the crucible of peer review for decades. Any problems found with this software can be immediately identified and fixed by Apple and the Open Source community.

ChristosT

Ο ασφαλέστερος browser είναι open source όπως και τα λειτουργικά επειδή κενά ασφαλείας κλείνουν σε σύντομο χρόνο. Το μέλλον ανάπτυξης λειτουργικών και εφαρμογών βρίσκεται στο open source.
Μην λέει ο καθένας ότι του κατεβάζει ο εγκέφαλός του.
Εκτός των άλλων όταν έιναι open source ο καθένας βλέπει άν κρύβεται παραβίαση της ιδιωτικότητας κ.α.
Το να συγκρίνει κανείς το ubuntu με τα windows είναι τουλάχιστον άσχετος.

Agnostos13

Το open-source μπορει να ειναι πιο ασφαλες αν γνωριζεις απο κωδικα και μπορεις να προλαβεις να κλεισεις ενδεχομενα backdoors…
Θεωρητικα ειναι αρκετοι αυτοι που θα ασχοληθουν με κατι τετοιο και θα κοινοποιησουν την ανακαλυψη τους στην κοινοτητα μαζι με καποιο fix patch.
Πρακτικα επειδη ειναι και πολλοι απο την απεναντι οχθη που στοχος τους ειναι να δημιουργησουν ενα οσο το δυνατον πιο δυσευρετο backdoor το αποτελεσμα ειναι οτι ειδικα στα smartphones οι δευτεροι “προλαβαινουν” εν πολλοις τους πρωτους με αποτελεσμα ολο αυτο το χαος με τους ιους κλπ.
Καλο ειναι να μην μπεδευομαστε με το Unix, Linux κλπ το οποιο αφενως χρησημοποιειται κατα κορων απο γνωστες του ειδους και αφετερου απο πολυ μικρο ποσοστο συνολικα…
Τελος το MacOS στην πραγματικοτητα δεν ειναι open source…απλως η Apple προσφερει καποια tools και καποια kernels open source διαθεσιμα στους developers ωστε να μπορουν να κανουν τους ελεγχους και τις προτασεις τους. Το τελικο προιον ομως δεν ειναι σε καμια περιπτωση open source. Ισως πιστευει οτι με αυτον τον τροπο επικροτει τους καλοθελητες αλλα κραταει μακρια τους δολιους… Ποιος ξερει!

james

@ Agnostos13 πραγματικα ο,τι να ‘ναι γραφεις. Παρατα το γιατι εκτιθεσαι. “Το open-source μπορει να ειναι πιο ασφαλες αν γνωριζεις απο κωδικα και μπορεις να προλαβεις να κλεισεις ενδεχομενα backdoors” Η google, δεκαδες αλλες εταιριες, χιλιαδες ερευνητες ασφαλειας και εκατομμυρια προγραμματιστες που ασχολουνται με το open source, προφανως και γνωριζουν απο κωδικα και τον σκαναρουν καθημερινα για σφαλματα και τρυπες. “Θεωρητικα ειναι αρκετοι αυτοι που θα ασχοληθουν με κατι τετοιο και θα κοινοποιησουν την ανακαλυψη τους στην κοινοτητα μαζι με καποιο fix patch. Πρακτικα επειδη ειναι και πολλοι απο την απεναντι οχθη που στοχος τους ειναι να δημιουργησουν ενα οσο το δυνατον πιο δυσευρετο backdoor το αποτελεσμα ειναι οτι ειδικα στα smartphones οι δευτεροι «προλαβαινουν» εν πολλοις τους πρωτους με αποτελεσμα ολο αυτο το χαος με τους ιους κλπ.” Πρακτικα ειναι εκατομμυρια αυτοι που ασχολουνται. Το γεγονος οτι οι δευτεροι πλεον ψαχνουν για ολο και πιο πολυπλοκες μεθοδους εισχώρησης στα λειτουργικα, σημαινει οτι γινεται πολυ καλη δουλεια απο τους πρωτους. Το “χαος” με τους ιους εχει να κανει με την ελευθερια να εγκαταστησει ο καθε χρηστης ο,τι θελει, απο οποια πηγη θελει και να δωσει στις εφαρμογες οσα δικαιωματα θελει. Η πληρης ελευθερια μεταθετει μεγαλη ευθυνη στο χρηστη. Ευθυνες εχουν… Συνέχεια »

Agnostos13

Τα ιδια λες με αλλα λογια…

james

Δε νομιζω Τακη…

Agnostos13

Εγω αυτο βλεπω…
Με εξαιρεση την πρωτη ποταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.