Η Amazon επιβεβαιώνει ότι το Appstore της χαλάει στο Android 12

, Η Amazon επιβεβαιώνει ότι το Appstore της χαλάει στο Android 12

Λίγο μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης Android 12 από την Google τον Οκτώβριο, οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν καμία από τις εφαρμογές στο Amazon Appstore, όπως αναφέρει το 9to5Google. Οι αναφορές του προβλήματος εμφανίστηκαν στο φόρουμ του Amazon πριν από περισσότερο από ένα μήνα και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για πιθανή διόρθωση.

«Είμαστε ενήμεροι και εργαζόμαστε για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα που επηρεάζει την απόδοση και τις εκκινήσεις εφαρμογών για τον μικρό αριθμό χρηστών του Amazon Appstore που έχουν αναβαθμίσει σε Android 12 στις κινητές συσκευές τους», δήλωσε στο The Verge ο εκπρόσωπος της Amazon, Troy Edwards. “Αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει τα tablet Amazon Fire ή τις συσκευές Fire TV.”

Ένας χρήστης, ο Lovingboth, περιγράφει την εμπειρία του με το ζήτημα στο νήμα στο φόρουμ του Amazon:

Η εφαρμογή μου, ραντάρ βροχής, από το Amazon Appstore εξακολουθεί να εκτελείται και να μου δίνει ειδοποιήσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορώ να τις δω επειδή εμποδίζεται να εκτελείται σε πλήρη οθόνη λόγω της αδυναμίας του Amazon Appstore να εκτελεστεί σωστά.

Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες λένε ότι δεν εμφανίζονται εφαρμογές όταν ανοίγουν το Amazon Appstore, ενώ άλλοι αναφέρουν ότι λαμβάνουν προτροπές για ενημέρωση των εφαρμογών τους όταν δεν απαιτείται ενημέρωση. Ένα μέλος του προσωπικού της Amazon απάντησε επίσης σε παράπονα στο φόρουμ, σημειώνοντας ότι «η τεχνική ομάδα εξακολουθεί να ερευνά το ζήτημα», αλλά δεν προσφέρει πολλές εξηγήσεις για το τι πήγε στραβά.

Όπως επισημαίνεται από το Liliputing, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη συμβατότητας μεταξύ του ενσωματωμένου DRM της Amazon και του Android 12. Ένας χρήστης στο φόρουμ του Amazon, ο Eduardo S, επισημαίνει μια λύση που ορίζει το DRM ως τη ρίζα του προβλήματος. Σημειώνει ότι — για τους τεχνολογικά έμπειρους — μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε λήψη του APK μιας εφαρμογής σε άλλη συσκευή που διαθέτει παλαιότερη έκδοση Android. Από εκεί, μπορείτε να απομεταγλωττίσετε τον κώδικα της εφαρμογής, να σχολιάσετε γραμμές που αναφέρονται στο DRM, να το επανασυσκευάσετε με ένα αυτο-υπογεγραμμένο πιστοποιητικό και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το APK στη συσκευή σας Android 12. Εύκολο, σωστά;

Αν και το πρόβλημα μπορεί να επηρεάζει μόνο έναν «μικρό» αριθμό χρηστών τώρα, αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η Google κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Android 12 μόνο σε συσκευές Pixel, αλλά οι χρήστες του Galaxy S21 έλαβαν επίσης την ενημέρωση στα μέσα Νοεμβρίου. Η Samsung σχεδιάζει να φέρει την ενημέρωση σε περισσότερα από τα τηλέφωνά της στο μέλλον, όπως και άλλοι κατασκευαστές συσκευών, περιπλέκοντας περαιτέρω τα πράγματα για την Amazon.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.