Software

Android 10: Υποστηρίζει τη συνεχή ροή ήχου σε βοηθήματα ακοής

Η Google με το Android 10 έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της προσβασιμότητας των χρηστών. Ένα από τα χαρακτηριστικά που αποκάλυψε η εταιρεία είναι η δυνατότητα συνεχόμενης ροής ήχου μέσω Bluetooth στα βοηθήματα ακοής.

Να σημειώσουμε, ότι η Apple προσφέρει αυτή την ευκολία από το iOS 7, ωστόσο, η Google ανέπτυξε ένα νέο ανοιχτό πρωτόκολλο, το Audio Streaming for Hearing Aids ή ASHA.

Το ASHA μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να εξυπηρετεί τον κάθε χρήστη. Οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν νέα χαρακτηριστικά και επιπλέον υποστήριξη hardware. Επίσης, το πρωτόκολλο της Google μπορεί να γίνει port σε άλλες πλατφόρμες.

Το νέο πρωτόκολλο αναπαράγει όλους τους ήχους του τηλεφώνου σε οποιαδήποτε συμβατό βοήθημα ακοής μέσω του Bluetooth Low-Energy, ώστε να βοηθά στην επέκταση της αυτόνομιας μέχρι και 24 ώρες.

Προς το παρόν τα βοηθήματα ακοής που είναι συμβατά είναι τα παραδοσιακά ακουστικά ReSound LiNX Quattro και Beltone Amaze. Επίσης, σε επίπεδο κοχλιακών εμφυτευμάτων υποστηρίζονται μόνο τα Cochlear Nucleus 7. Ωστόσο, από τη στιγμή που το ASHA είναι ανοιχτού κώδικα αναμένουμε ότι η λίστα των συμβατών συσκευών θα μεγαλώσει αρκετά γρήγορα.

Το χαρακτηριστικό είναι ενσωματωμένο στο Android 10 και προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι το υποστηρίζουν μόνο τα Google Pixel 3, 3XL και 3a, 3a XL. Δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα το ενσωματώσουν το ASHA στις Android 10 based ROM τους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Σεπτεμβρίου 2019 20:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.