Android 14: Ίσως προσφέρει τη δυνατότητα εναλλαγής της λειτουργίας Fast Pair Bluetooth

android fast pair, Android 14: Ίσως προσφέρει τη δυνατότητα εναλλαγής της λειτουργίας Fast Pair Bluetooth

Μια από τις πιο χρήσιμες, μικρές λειτουργίες του Android είναι το Fast Pair. Με αυτό δίνεται η δυνατότητα στο τηλέφωνό σας να αναγνωρίζει μια κοντινή συσκευή Bluetooth και να σας στέλνει ένα μήνυμα προκειμένου να συνδεθείτε με αυτή, χωρίς να χρειάζεται να χάσετε χρόνο περνώντας από τις Ρυθμίσεις.

Aν και είναι βολικό, πολλές φορές γίνεται ενοχλητικό, αφού εντοπίζει όλες τις κοντινές συσκευές και μπορεί να σας ρωτήσει αν θέλετε να συνδεθείτε σε μια κοντινή συσκευή, τηλεόραση ή ένα ζευγάρι ακουστικών κάποιου άλλου.

Η Google δεν έχει ακόμη προσθέσει μια επιλογή για να απενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει τη λειτουργία, άρα αυτή τη στιγμή οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν αυτά τα μπερδέματα.

Τώρα, η πρώτη προεπισκόπηση προγραμματιστή του Android 14 δίνει την ελπίδα πως θα λάβουμε επιτέλους μια δυνατότητα toggle για το Fast Pair, όπως αναφέρει ο αξιόπιστος Mishaal Rahman σε ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με τον Rahman, η Google είχε ήδη προσθέσει αυτήν την επιλογή στο παρελθόν, σε μία από τις πρώτες προεπισκοπήσεις του Android 13, αλλά κατέληξε να την αφαιρέσει στην 3η έκδοση Beta.

Το Fast Pair μπορεί τώρα να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Συνδεδεμένες συσκευές > Προτιμήσεις σύνδεσης.

Πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο, ότι, καθώς αυτή δεν είναι ακόμα η επίσημη κυκλοφορία του Android 14, δεν είναι σίγουρο ότι η δυνατότητα θα συμπεριληφθεί όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.