Android 14: Με λειτουργία υγείας της μπαταρίας σε τηλέφωνα και tablets

Android 14, Android 14: Με λειτουργία υγείας της μπαταρίας σε τηλέφωνα και tablets

Το Android δεν έχει μια λειτουργία Battery Health όπως το iOS που να δείχνει τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα της μπαταρίας της συσκευής. Ωστόσο, το Android 14 θα μπορούσε να το φέρει σε όλες τις συσκευές του όταν κυκλοφορήσει η τελική του έκδοση.

Ο πρώην EIC του XDA-Developers, Mishaal Rahman, αποκάλυψε ότι η Google πρόσθεσε μερικά νέα BatteryManager API στο Android 14 beta. Δύο από αυτά είναι δημόσια API – που χρησιμοποιούνται για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό κύκλων και την κατάσταση φόρτισης – ενώ τα υπόλοιπα είναι API συστήματος που αναφέρουν την ημερομηνία κατασκευής της συσκευής, την ημερομηνία πρώτης χρήσης, την πολιτική φόρτισης και την κατάσταση της υγείας της.

Ο Rahman αναφέρει ότι οποιαδήποτε εφαρμογή με άδεια BATTERY_STATS μπορεί να καλέσει αυτά τα API συστήματος, αλλά είναι διαθέσιμα μόνο σε συσκευές Pixel με Android 14 Beta 2 ή νεότερη έκδοση. Ο προγραμματιστής Narek ανέπτυξε μια εφαρμογή που ονομάζεται Batt που χρησιμοποιεί αυτά τα νέα API για να αναφέρει την υγεία της μπαταρίας και τους κύκλους φόρτισης του smartphone.


Ωστόσο, η ακρίβεια των δεδομένων που μοιράζεται η εφαρμογή δεν μπορεί να εγγυηθεί, καθώς αναφέρει τι επιστρέφουν τα API και αυτά τα στατιστικά εξαρτώνται από τις πληροφορίες που παρακολουθεί το IC φόρτισης. Εξαρτάται επίσης από το αν το HAL υποστηρίζει ή όχι αυτήν τη δυνατότητα.

Αν τελικά η Google θα προσθέσει μια σωστή λειτουργία υγείας μπαταρίας στην τελική έκδοση του Android 14, δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε σε εφαρμογές όπως το Batt για να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας της συσκευής σας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.