Android 8 Oreo: Εξαπλώνεται με δραματικά αργούς ρυθμούς

Android 8 Oreo εξαπλώνεται αργούς ρυθμούς, Android 8 Oreo: Εξαπλώνεται με δραματικά αργούς ρυθμούς

Το Android της Google είναι αναμφίβολα το δημοφιλέστερο λειτουργικό φορητών συσκευών στον κόσμο. Παρά την αιώνια μάχη με τον μεγάλο ανταγωνιστή, iOS της Apple, το λογισμικό του Mountain View παραμένει σταθερά στην κορυφή, λόγω των αμέτρητων smarpthones/tablets στα οποία είναι εγκατεστημένο.

Όπως συνηθίζει κάθε μήνα, η Google δημοσίευσε και τον Δεκέμβριο τα στατιστικά κατανομής του Android ανά έκδοση στις συσκευές του κόσμου. Να σημειωθεί πως τον προηγούμενο μήνα, τα ίδια στατιστικά έδειχναν πως η όγδοη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού, 8 Oreo, ήταν εγκατεστημένη μόλις στο 0.3% των συσκευών παγκοσμίως. Η αλήθεια είναι πως το λογισμικό της Google δεν φημίζονταν ποτέ για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται, ιδιαίτερα αν συγκριθεί με το iOS. Στα νεοανακοινωθέντα στατιστικά, υπήρχε η ελπίδα πως το Oreo θα παρουσιάσει μια αισθητή αύξηση, όμως τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά

Δυστυχώς, το ποσοστό των συσκευών παγκοσμίως που λειτουργούν με την νεότερη κύρια έκδοση του Android είναι… 0.5%, παρουσιάζοντας δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 0.2%. Το Oreo εξαπλώνεται με δραματικά αργούς ρυθμούς και η Google μπορεί μόνο να ελπίζει στην αλλαγή της κατάστασης από το νέο έτος. Να σημειωθεί πως το iOS 11 βρίσκεται πλέον στο 59% των iPhones, iPads και iPods, με τον ρυθμό υιοθέτησης μάλιστα να είναι πιο βραδύς σε σχέση με το 10 πέρυσι.

Android 8 Oreo εξαπλώνεται αργούς ρυθμούς, Android 8 Oreo: Εξαπλώνεται με δραματικά αργούς ρυθμούς

Αναφορικά με τις προηγούμενες Android εκδόσεις, η δημοφιλέστερη είναι το 6 Marshmallow με 29.7%, ακολουθεί το 5 Lollipop με 26.3%, ενώ τρίτο είναι το Nougat με 23.3%. Αξίζει να σημειωθεί πως το Android 2.3 Gingerbread, που ανακοινώθηκε πριν από επτά χρόνια, είναι εγκατεστημένο στο 0.4% των Android smartphones και tablets, δηλαδή μόλις 0.1% πίσω από το 8 Oreo. Μπορεί οι νεότερες εκδόσεις του Android διαχρονικά να μην αναπτύσσονται γρήγορα, όπως προαναφέρθηκε, αλλά το Oreo πραγματικά κερδίζει… βραβείο.

Ομολογουμένως, η πλειοψηφία των κατασκευαστών θα αναβαθμίσουν τις συσκευές τους στο Android 8 Oreo από τις αρχές του 2018 και έπειτα. Ας ελπίσουμε πως τα στατιστικά της Google για τους επόμενους μήνες θα δείξουν μια σημαντική αύξηση του νέου λογισμικού, πολύ πάνω από το 1% που αυτή την στιγμή δεν αγγίζει καν. Αναμένουμε για τις μελλοντικές δημοσιεύσεις της Αμερικάνικης εταιρείας από τον επόμενο μήνα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
superf

Η Samsung φταίει κατά κύριο λόγο. Αν δίνει κάθε έκδοση ένα 6μηνο μετά την κυκλοφορία της πως να εξαπλωθεί???

S8+ έχω και είμαστε ακόμα σε 7.0 μήνα Δεκέμβρη! Καλά κρασά!

Δημήτρης

Αφού το δίνουν με το σταγονόμετρο οι κατασκευαστές, τι ποσοστό περιμένουμε;

Σταύρος Χρι

Δεν πέφτουμε απο τα σύννεφα καθώς κατα πλειοψηφία για να παρει κάποιος νέα έκδοση λειτουργικου android πρέπει να πάρει καινούριο κινητό ανεξάρτητα ποσα λεφτά εχει δώσει γιαυτο…

Makis

Πλήρης κατακερματισμός. Εδώ βλέπεις το Marshmallow στο σκάρτο 30. Και όσο αυξάνονται οι συσκευές Android ανά τον κόσμο τόσο θα βλέπουμε μικρότερα ποσοστά στην κάθε “πρόσφατη” έκδοση. Εντάξει δεν είναι τόσο αναγκαίο όπως παλιά, αλλά και πάλι…

Γιώργος Χ.

Δυστυχώς ελάχιστοι είναι οι κατασκευαστές που έχουν δώσει ήδη το Android 8 σε κάποιες από τις συσκευές τους πέραν των Nexus και Pixel συσκευών της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι Sony και Nokia κάνουν πρόοδο στο συγκεκριμένο τομέα.

Η αναφορά στο τέλος του άρθρου στην Apple είναι εντελώς άτοπη, αφού το Android τρέχει σε εκατοντάδες διαφορετικούς συνδυασμούς hardware διαφορετικών κατασκευαστών και προφανώς η Google δεν μπορεί να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να υποστηρίξουν την τελευταία έλδοση του Android σε όλες αυτές τις συσκευές…

Κώστας Ζ.

Είμαι με 7.1 και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα… Τι να περιμένω από το 8 βρε παιδιά; ειλικρινά δε με ενδιαφέρει να “αναβαθμιστώ ” (παρόλο που θα έρθει η αναβάθμιση όπου να’ναι)

Γιωργος

Αφού τα κινητά πλέον αναβαθμιζονται με πολύ αργό ρυθμό. Το Android 8 έχει αρκετούς μήνες που βγήκε. Φανταστείτε ότι εγώ που εγώ SONY XPERIA X που η SONY λένε ότι δείνει γρήγορα τις νέες αναβαθμίσεις έχω μείνει ακόμα με το 7.1.1 λένε ότι θα έχουν πάρει όλα τα XPERIA μέχρι το Δεκέμβρη και δεύτερον στην Ελλάδα πάντα αργούν πολύ οι αναβαθμίσεις. 3) Η SAMSUNG που είναι η κυρίαρχη στην αγορά των Smartphones δίνει πολύ αργά τις αναβαθμίσεις

Μάκης

Ρε συ (( Ο/Η superf )) και γω S8+ έχω με Android 7.0, και τι έγινε δηλαδή που θα καθυστερήσει λίγο ακόμα το Android 8? αφού έτσι και αλλιώς το smartphone πετάει και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα που να καθιστά αναγκαία την άμεση αναβάθμιση του τώρα!

ΥΓ Μην χτυπιέσαι λοιπόν γιατί και έτσι και αλλιώς εμείς θα πάρουμε 100% την επόμενη έκδοση του Android. (έστω και ένα 6μηνο μετά)
Αλλοι κάτοχοι δηλαδή τι να πουν που δεν θα πάρουν τίποτα?

ChrizGR

Όλοι μας κατηγορούμε τους κατασκευαστές των smartphone. Στην πραγματικότητα το λάθος είναι της google. Τα ήθελε και τα έπαθε. Οι κατασκευαστες δεν γίνεται να πληρώνουν 1 εκατομμύριο προγραμματιστές για να έχουμε όλοι πάντα την τελευταία έκδοση. Όλοι οι κατασκευαστές αυτή την στιγμή που εμείς στην πραγματικότητα του κράζουμε και τους λέμε σε συντομία άχρηστους, αυτοί χύνουν αίμα να προλάβουν να αναβαθμίσουν τις συσκευες. Την google δεν την νοιάζει καθόλου (τουλάχιστον όχι ακόμα, μόλις ξεκινήσει να κάνει νερά η samsung από το android τότε θα βάλει μυαλό). Η google έχει να αναβαθμισει 4 μοντέλα το πολύ για τις δικές τις συσκευές. Αντιθέτως η samsung έχει πολύ μεγαλύτερο φόρτο… Εχει να αναβαθμισει s8, s7, s6, note 8, a5, a3, à7, j3, j5, j7 και πολλά ακομη.

One

Έχω ένα Kobo e-reader με Gingerbread 2.3.4 και το XZ Premium με Oreo 8.0.
Το ένα είναι αρχαίο και το άλλο σύγχρονο. Το μόνο κοινό όμως που έχουν είναι τα χαμηλά ποσοστά. 😛

KostasB

Ας ελπίσουμε όλο αυτό να αλλάξει στο μέλλον με την νέα γενιά smartphones που θα έρχονται με προεγκατεστημένο Android 8 και υποστήριξη για το project treble.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.