Android 8 Oreo: Εγκατεστημένο στο 0.3% των συσκευών

Android 8 Oreo 0.3%, Android 8 Oreo: Εγκατεστημένο στο 0.3% των συσκευών

Όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Νοέμβριο η Google δημοσίευσε μια λίστα που παρουσιάζει την κατανομή των εκδόσεων του Android που είναι εγκατεστημένες ανά τις ενεργές Google powered συσκευές του κόσμου. Μέχρι στιγμής, το Android 8 Oreo φαίνεται πως κάνει ένα αρκετά ασθενές ξεκίνημα.

Συγκεκριμένα, η όγδοη κύρια έκδοση του Android είναι εγκατεστημένη μόλις στο 0.3% των συσκευών παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταλαμβάνει το 6.0 Marshmallow με 30.9%, ακολουθεί το Lollipop (5.0 και 5.1) με 27.2% και τρίτο το Nougat (7.0 και 7.1) με 20.6%. Το παράδοξο είναι πως η παλαιότερη αναγραφόμενη έκδοση, το Gingerbread καταλαμβάνει το 0.5% των Android συσκευών παγκοσμίως, δηλαδή λίγο περισσότερο από το Oreo που είναι διαθέσιμο εδώ και μερικούς μήνες.

Η λίστα αναμένεται να διαφοροποιηθεί αρκετά από τις αρχές του επόμενου έτους, όταν και ο αριθμός των κατασκευαστών που θα αναβαθμίζει τα μοντέλα του αυξηθεί, διότι μόνο οι Nokia (HMD) και Huawei δεσμεύονται για διάθεση του Oreo πριν τα τέλη του 2017. Το θέμα των έγκαιρων ενημερώσεων αποτελεί μόνιμο ζήτημα για την κοινότητα του Android, το οποίο όμως φαίνεται να λύνεται αργά και σταθερά. Ήδη εταιρείες όπως (μεταξύ άλλων) η Xiaomi με το Mi A1, η Essential με το ομώνυμο smartphone και η ίδια η Google με τα νέα Pixels προεκτείνουν αισθητά την χρονική περίοδο κατά την οποία οι συσκευές θα δέχονται software updates, όχι μόνο ενημερώσεις ασφαλείας.

Μέχρι τα μέσα του 2018 το Android 8 Oreo θα πρέπει να έχει λάβει ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό από το σημερινό. Η σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση του iOS (το 11) είναι ανούσια, αφού το τελευταίο ήδη υιοθετείται από το 52% των συνολικών Apple iPhones, iPads και iPod Touches. Βέβαια πρόκειται για δυο διαφορετικά λειτουργικά συστήματα με διαφορετικό προσανατολισμό και αρχιτεκτονική. Ίσως σε μερικά χρόνια οι ρυθμοί ανάπτυξης της εκάστοτε νεότερης Android έκδοσης να ανταγωνίζονται εκείνους του iOS. Το μέλλον θα δείξει.

Android 8 Oreo 0.3%, Android 8 Oreo: Εγκατεστημένο στο 0.3% των συσκευών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
30fill

Το προβληματικό δεν είναι το 0,3% του Oreo αλλά το 20,6% του Nougat.
Οι android κατασκευαστές εγκαταλείπουν γρηγορότερα τις συσκευές σε σχέση με την apple.

https://www.androidpolice.com/2017/11/02/android-versus-ios-software-updates-revisited-two-years-later/

azriel84

Μόνο troll…

Agnostos13

Είναι beta για τους κατασκευαστές ακόμα…
Σε κανά χρόνο βλέπουμε!

Μάκης

Πραγματικά έχει καταντήσει αηδία πλέον το όλο θέμα με τον άπειρο κατακερματισμό του λειτουργικού Android……………Η Google πρέπει οπωσδήποτε να βρει λύσει στο θέμα αυτό, και σύντομα μάλιστα!

bezilys

Το 0,3% είναι χρήστες sony να φανταστώ και συγκεκριμένα xz1 και xz1 compact

One

@bezilys και το ΧΖ Premium πήρε Oreo πριν 20 μέρες περίπου.

Το android 8 είναι το πιο γρήγορο και ελαφρύ λειτουργικό της Google μέχρι τώρα, Ειμαι ικανοποιημένος με το νεο λειτουργικό αλλα τα notification bar που εμφανίζει στην αρχή δεν ειναι λιγο ενοχλητικά.

ChrisGR

Η google με το android το έχει παρακάνει. Έχει μανία κάθε χρόνο να βγάζει νέα έκδοση. Το nougat είναι στο 21,6% και έβγαλε και το oreo για να τρέχουν οι προγραμματιστές και να μην φτάνουν. Εντωμεταξύ, για να μην καθυστερήσει, ανακοινώνει το νέο λειτουργικό και τα νέα pixel με ότι σφάλματα μπορείτε να φανταστείτε και μας λέει πως θα τα διορθώσει άμεσα ενώ ,αφού έχουμε δώσει ένα σκασμο λεφτά για αυτό το κινητό, αυτά τα προβλήματα δεν θα επρεπε να φτάσουν στον καταναλωτή και το ίδιο ισχύει και με το iphone X. Η google σε λίγα χρόνια πρόκειται να φάει το μεγαλύτερο fail μόλις η samsung αναπτύξει καλύτερα το tizen και σιγά σιγά, αν, όχι όλα τα μοντέλα της αλλά τα περισσότερα,τρέχουν tizen.

djfapples

Πάρτε SONY άμα θέλετε γρήγορη αναβάθμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.