Android 9.0 P: Στις 20 Αυγούστου η τελική έκδοση μαζί με την επίσημη ονομασία;

Android 9.0, Android 9.0 P: Στις 20 Αυγούστου η τελική έκδοση μαζί με την επίσημη ονομασία;

Μπορεί η διάθεση του Android 9.0 κα η επίσημη ονομασία του να παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα ωστόσο ένα πρόσφατο tweet από τον tipster Evan Blass υπονοεί ότι η ανακοίνωση της επόμενης μεγάλης έκδοσης θα γίνει στις 20 Αυγούστου.

Και για τις μεγάλες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ανακοινώσεων από πλευράς εταιρείας. Να θυμίσουμε ότι η έκδοση Android Nougat έκανε το ντεμπούτο της στις 22 Αυγούστου 2016, ενώ το Android Oreo ανακοινώθηκε στις 21 Αυγούστου του επόμενου χρόνου.

Όσον αφορά τώρα στην επίσημη ονομασία, το κωδικό όνομα ‘P’ μπορεί να παραπέμπει σε διάφορα γλυκίσματα, Pumpkin Pie ή Pie, ενώ έχει διαρρεύσει ήδη η πληροφορία που θέλει την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android να ονομάζεται Android Pistachio.

Ανεξάρτητα ωστόσο από την ονομασία της η νέα έκδοση φέρνει διάφορες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της λειτουργίας Adaptive Brightness & Battery. Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα πλοήγησης μέσω χειρονομιών αξιοποιεί καλύτερα τις μακριές οθόνες που υιοθετούν όλο και περισσότερα Android smartphones σήμερα, ενώ αναμένεται να εγκαινιάσει και το νέο περιστρεφόμενο πλήκτρο που θα εμφανίζεται στην μπάρα πλοήγησης.

Το νέο λειτουργικό σύστημα αναμένεται να δούμε στα νέα smartphones της εταιρείας, Pixel 3 και Pixel 3 XL, τα οποία θα παρουσιαστούν μέσα στο φθινόπωρο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Παντως η οριζοντια κυλιση στα recent apps στο Android P ala iPhone δεν μου αρεσει..Προτιμω την εως τωρα καθετη κυλιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.